Gość: jasio IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.06, 07:25 czy można naładować komórke bez adapteru i co nalezy zobaczyc w Szanghaju Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Piotr Re: telefon w Chinach i Szanghaj IP: 217.8.162.* 16.10.06, 11:52 1. Można. Gniazdka przyjmują też nasze wtyczki. 2. Polecam jakikolwiek przewodnik. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: telefon w Chinach i Szanghaj 20.10.06, 18:25 Jeżeli jeszcze nie byłeś to koniecznie odwiedź JIN MAO DASH (na Pudongu) z 88 piętra widać cały Szanghaj z przyległościami. Niezapomniane wrażenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jasio Re: telefon w Chinach i Szanghaj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.06, 02:52 dzieki bylem ale Szanghaj ma bardzo malo zabytkow Z 88 pietra jest naprawde widok wspanialy na mnie tez zrobila wrazenie herbata jasminowa z takiej duzej kulki rozwija sie piekny kwiat herbaciany Ciekawe czy w Warszawie mozna taka herbate kupic Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: telefon w Chinach i Szanghaj 09.11.06, 16:32 Co do herbatki to fakt jest pyszna, ale czy mozna ja kupić w Polsce? Nie wiem i przyznam, ze nie widziałam. Przywiozlam sobie stamtad chryzantemową. Nie udało mi się zobaczyć Starówki za mało czasu i za późno dojechałysmy z kumpela do Szanghaju. Późnym wieczorem zdązyłysmy pójsc na Bund. Może następnym razem bedzie wiecej czasu. A jak w ogole wrazenie z pobytu w Chinach? Ja jestem oczarowana i jak tylko trafi sie okazja jade znowu. :) Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: telefon w Chinach i Szanghaj 12.04.07, 18:46 Hejka, Za drugim pobytem udało mi się zwiedzić Starówkę. I Muzeum Szanghajskie. Szczególnie sala z ubiorami zrobiła na mnie wrażenie O herbatce jaśminowej zapomniałam. Przywiozłam tym razem zieloną (zupełnie inna niż to nasze siano) i napój imbirowy. Odpowiedz Link Zgłoś
gladka7 Re: telefon w Chinach i Szanghaj 16.04.07, 14:53 Taką herbatę rozwijajacą się z "kulki" w kwiat można kupić w sklepie z herbatą w naszym małym Legionowie i przypuszczam że w innych herbacianych sklepikach w Polsce również. Cena około 10PLN za sztukę więc nie mało... Odpowiedz Link Zgłoś
szerylejdi Re: telefon w Chinach i Szanghaj 17.04.07, 13:55 Stare Miasto trzeba zobaczyc koniecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: telefon w Chinach i Szanghaj 18.04.07, 02:10 A i zapomniałam o Perłowej wieży telewizyjnej. Fajny widok na miasto. A świątynia Jadeitowego Buddy. Szczególnie Budda w stanie nirwany bardzo mi się spodobał. O herbatkę poproszę koleżankę (leci w piątek - ale jej dobrze). Odpowiedz Link Zgłoś