Dodaj do ulubionych

Maroko w marcu?

15.11.06, 19:20
Witam
Mam możliwość lotu na 12 dni w marcu 9-21.03.2007 do Maroka. wyjazd
indywidualny, pod kątem zwiedzania zabytków: Casablanca, Fez, Marakesz itp. W
góry zapuszczać się nie będziemy.

I tu pytanie do fachowców: czy w marcu nie będzie za zimno? Jak z opadami?
Patrzyłam na fora pogodowe i podają że średnie temp. są ok. 14 stopni........
Trochę zimno..... Jak to się ma do rzeczywistości? Podejrzewam że te średni są
dobowe czyli noc mocno zaniża temperatury.
Bardzo proszę o odpowiedź jesli ktoś był w tym czasie.
Obserwuj wątek
    • Gość: olek Re: Maroko w marcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.12.06, 23:03
      ja kilka dni temu wróciłem z hiszpani. Też pisali że średnie temperatury to
      około 14 stopni wiec troche się obawiałem ale całe szczęście bezpodstawnie: w
      dzień cały czas około 20 stopni, w nocy spokojnie nocowałem w samym śpiworze
      przy temperaturach około 7 więc nie było zle. Podejrzewam że w Moroku będzie
      podobnie,
      wyjazd dalej aktualny ??
      • Gość: AAA Re: Maroko w marcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.06, 23:14
        W Polsce też temperatury wieloletnie są ujemne, a jest znacznie cieplej
    • Gość: amy Re: Maroko w marcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.12.06, 19:30
      Maroko w marcu wyglada najladniej, to jedyny krotki okres w roku kiedy jest
      bardzo zielono. Temperatura idealna do zwiedzania, taka późnowiosenna, czyli
      dosc cieplo. Generalnie cieplej w głebi lądu (w Marakeszu jak u nas na poczatku
      lata) nad Oceanem chlodniej i mocno wieje wiatr. Nie jest to temperatura do
      opalania czy kapieli, ale bywa naprawde cieplo, raz nawet plywalam w odkrytym
      basenie. Milej podrozy
      • Gość: mała Re: Maroko w marcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.07, 10:28
        Właśnie wróciłam z Maroka. Temperatury w dzień obecnie powyżej 20 stopni. To
        prawda, że bardzo wieje nad morzem, ale spokojnie można się opalać i kąpać
        nawet teraz w styczniu (niezbędny krem z filtrem, niestety nie wzięłam).
        Wieczorem temperatura spada, ale nam Polakom taka temperatura nie straszna.

Miejscowi nie polecają zwiedzania Casablanki (nie byłam, więc nic nie mogę
        podzielić się własnymi wrażeniami), Marakesz jak najbardziej - godny polecenia.
        • neronka Re: Maroko w marcu? 07.01.07, 19:31
          Niestety mój marcowy wyjazd nieaktualny, ale myslę że w tym roku jesienią się uda.
          • Gość: gosia Re: Maroko w marcu? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.02.07, 19:50
            podłączam się pod wątek - również chodzi o pogodę, ale w październiku..
            chciałabym wybrać się do Agadiuru (głównie na plażę :) w podróż poślubną i
            bardzo zależy mi na info, czy pogoda jest jeszcze ładna..

z góry baaardzo dziękuję!
    • Gość: Tiburon Marrakesz IP: *.dip.t-dialin.net 09.03.07, 21:33
      Lece 5 kwietnia na tydzien do Marrakesz.Co polecacie co mozna tam przez tydzien
      robic, poza lezeniem przy basenie.Czy ktos wie czy ktores hotele posiadaja Wlan.

• Gość: ewa Re: Marrakesz IP: *.dsl.club-internet.fr 11.03.07, 23:38
        tydzien to stanowczo za dlugo, wystarczy jeden dzien-jest sympatyczne muzeum w
        pieknym parku, medina ... i to wszystko(((((:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka