Gość: Kaczusia IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 08:33 Pilne, wijeżdżam jutro Lwowa, jak tam jest tzn. ceny jedzenia itp. Ile trzeba mieć ze sobą, żeby nie przymierać głodem i spędzić sensownie czas. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: paweł Re: Ukraina IP: 213.25.166.* 20.11.01, 09:12 Ceny podobne do naszych, a często niższe. Nie wiem na ile jedziesz, więc nie powiem ci ile starczy ci kasy, ale żeby nie przymierać głodem starczy 5 $ na dzień ( na jedzenie). Piwo w pubie ( nie jest ich dużo) 2 hrywny.Przejazd tramwajem 45 albo 50 kopiejek (nie pamiętam dokładnie), marszrutki(busy) droższe,ceny w zależności od długości trasy. 1 hrywna to ok. 0,8 zł( przy załozeniu, że do Lwowa zabierasz dolary i tam zamieniasz je na hrywny).Myślę więc, że na jeden dzień starczy ci spokojnie 10-15 $. Jedzenie w średniej klasy restauracjach zdecydowanie tańsze niż u nas ( polecam restaurację na ul . Kopernika), chyba, że wolisz Mc Donald's (tam ceny zbliżone do naszych). Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczusia Re: Ukraina IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 09:35 Gość portalu: paweł napisał(a): > Ceny podobne do naszych, a często niższe. Nie wiem na ile jedziesz, więc nie > powiem ci ile starczy ci kasy, ale żeby nie przymierać głodem starczy 5 $ na > dzień ( na jedzenie). Piwo w pubie ( nie jest ich dużo) 2 hrywny.Przejazd > tramwajem 45 albo 50 kopiejek (nie pamiętam dokładnie), marszrutki(busy) > droższe,ceny w zależności od długości trasy. 1 hrywna to ok. 0,8 zł( przy > załozeniu, że do Lwowa zabierasz dolary i tam zamieniasz je na hrywny).Myślę > więc, że na jeden dzień starczy ci spokojnie 10-15 $. Jedzenie w średniej klasy > > restauracjach zdecydowanie tańsze niż u nas ( polecam restaurację na ul . > Kopernika), chyba, że wolisz Mc Donald's (tam ceny zbliżone do naszych). > Pozdrawiam Dzięki za informacje, właściwie to jadę na 5 dni przez 4 dni mam wszystko zapewnione przez organizatorów, tylko pierwszego dnia muszę sam o siebie zadbać. Jeszcze jedno pytanie jak z połączeniem z lotniska we Lwowie z centrum miasta? Czym dojechać autobusem, taksówką, czy czymś innym? Czy z taksówkami u nich tak samo jak w Warszawie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Ukraina IP: 213.25.166.* 20.11.01, 09:54 Niestety nigcy nie leciałem do Lwowa samolotem i nie wiem, jak z tamtąd dolechać do centrum :( Co do taxi: z dworca kolejowego we Lwowie do przejścia granicznego- Medyka (Oczywiście bez przekraczania granicy)cena wynosiła 15 hrywien od osoby !!!. Taksówkarze jeżdżą jak szaleni, mnie nie naciągnęli (przynajmniej takie odniosłem wrażenie:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczusia Re: Ukraina IP: *.kielce.sdi.tpnet.pl 20.11.01, 10:07 Jeszcze jedno pytanko. Niestety we Lwowie spędzę tylko jedno popołudnie. Co należałoby zobaczyć w tym mieście, gdzie warto się wybrać wieczorem? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Ukraina IP: 213.25.166.* 20.11.01, 12:11 We Lwowie nie ma oświetlenia ulicznego!!! ( przynajmniej nie było w lipcu tego roku), oprócz starówki jest ciemno jak......Polecam więc wybrać się do któreś z przytulnych knajpkek w uliczce odbiegającej od Prospektu Swobody. Koniecznie trzeba zobaczyć stare miasto!!!! no chyba, że lubisz zwiedzanie po ciemku :) Jeszcze jakieś pytanka :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: paweł Re: Ukraina IP: 213.25.166.* 20.11.01, 16:40 Napisz, jak wrócisz, czy podobał ci się Lwów ! Dobrze? miłej podróży! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
artekanetka Re: Ukraina 16.02.17, 16:16 Witam Wybieram sie na ukraine samochodel mam tez zamontowany gaz Moje pytanie jakie sa ceny paliwa gazu papierosow artykułow spozywczych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rozgarnięty Re: Ukraina IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.17, 18:58 Nie chciałbyś tego pytania zamieścić na forum Ukraina? Ukraina to jeszcze nie świat:) Odpowiedz Link Zgłoś