Dodaj do ulubionych

Majorka-ceny i wrazenia

IP: *.acn.waw.pl 27.04.03, 19:19
Czy ktos byl w El Arenal na Majorce? ciekawy jestem wrazen z hoteli Europa i
Playa Nautico... Jakie wrazenia jesli chodzi o zycie nocne? No i ceny...O ile
wyzsze i jaka kasa powinna byc wystarczajaca dla niezbyt rozrzutnego, ale
lubiacego zabawe? Pozdrawiam i dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: pidżej Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 27.04.03, 21:10
      czemu nie spytasz na forum hiszpania?
      • Gość: kris Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.acn.waw.pl 27.04.03, 21:12
        tam nikt nie odpowiada niestety. poza tym na forum glownym jak zauwazyles
        tematy dotycza przeroznych miejsc... a moze cos wiesz na temat majorki?
    • Gość: turysta Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.katowice.sdi.tpnet.pl 04.05.03, 17:00
      Gość portalu: kris napisał(a):

> Czy ktos byl w El Arenal na Majorce? ciekawy jestem wrazen z hoteli Europa i
      > Playa Nautico... Jakie wrazenia jesli chodzi o zycie nocne? No i ceny...O ile
      > wyzsze i jaka kasa powinna byc wystarczajaca dla niezbyt rozrzutnego, ale
      > lubiacego zabawe? Pozdrawiam i dzieki

Ja byłem przed 2 laty . Życie nocne - aż w nadmiarze . Atmosfera -
      niemiecka . Trudno znależć miejsce np. z hiszpańską muzyką . Jeżeli masz jakieś
      dalsze pytania - napisz.Ceny - turystyczne tzn. dość wysokie - konkretnie nie
      pamiętam . leszekgsm@poczta.fm
    • Gość: Magic Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.isw.intel.com / 172.28.173.* 06.05.03, 10:49
      Gość portalu: kris napisał(a):

> Czy ktos byl w El Arenal na Majorce? ciekawy jestem wrazen z hoteli Europa i
      > Playa Nautico...

Generalnie niewiele jest tam hoteli ktore potrafia w jakis sposob zapierac
      dech w piersiach ;>

> Jakie wrazenia jesli chodzi o zycie nocne?

Bardzo bogate, calu dlugi deptak do Plaja de Palma jest zapelniony
      pub'ami/dyskotekami. Klimat imprez jest dosc zroznicowany - mozna wejsc do
      Excalibur'a i posluchac jakiejs mocniejszej muzyki, jak i zajrzec na dyskoteke
      MTV, czy tez przysiasc np. w spokojnym Kaktusie :-)

Ludzie? Glownie Niemcy, ale tez dosc duzo Francuzow i troche Anglikow.
      Przynajmniej takie mialem szczescie.

> No i ceny...O ile
      > wyzsze i jaka kasa powinna byc wystarczajaca dla niezbyt rozrzutnego, ale
      > lubiacego zabawe?

Co chcesz dokladnie wiedziec? :-)
      Sklep:
      a) Woda mineralna gazowana 1.5l od okolo 45/50 centow
      b) Piwo 0.5 litra (lokalny Migel) od okolo 60 centow

Pub/Dyskoteka:
      a) Woda mineralna gazowana 0.33 - okolo 1 euro
      b) Lokalne piwo 0.25 - okolo 1.75 euro

W barach bistro mozesz zjesc duzy obiadek do 10 euro, a np. Burger King w
      zestawie kosztuje 6.90 euro.

Ceny sa z... przedwczoraj :)

Pozdr,
      -M.
      • vivawawa Re: Majorka-ceny i wrazenia 06.05.03, 12:14
        można prosić o więcej szczegółów:

- w którym hotelu byłeś i z jakim biurem
        - czy miejsca rozrywki w większości są czynne, czy jest jeszcze przed sezonem
        - jaki jest koszt przejazdu do Palmy, jak z transportem w nocy, czy trzeba
        korzystać z taxi, ile kosztuje taxi a playa de palma do palmy
        • Gość: Magic Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.isw.intel.com / 172.28.173.* 06.05.03, 13:33
          vivawawa napisał:

> można prosić o więcej szczegółów:

Nie ma problemu - przynajmniej w miare mozliwosci. Odpytam jeszcze Zone, bo na
          wszystkie pytanie nie dam rady teraz odpowiedziec.

> - w którym hotelu byłeś i z jakim biurem

Biuro BigBlue. Generalnie nie bylo najgorzej (rezydenci kontaktowi, obrotni),
          ale bez cierni tez sie nie obylo (wymeldowanie o 12.00 po poludniu, a wylot o
          02.00 w nocy, wszystko ok - maja do tego prawo, ale mogli pomyslec o jakims
          pokoju na bagaze, a nie polecic zaplacenie nastepnych 20euro doplaty do pokoju
          lub... pozostawienie bagazy na stelazach w publicznie dostepnym miejscu, czy
          tez przekazac wczesniej o praktycznym braku mozliwosci placenia kartami
          kredytowymi w hotelu).

Hotel Ipanema (***+) ale jak dla mnie, bardzo, bardzo przecietny. Dalbym mu
          klase turystyczna ;>

> - czy miejsca rozrywki w większości są czynne, czy jest jeszcze przed
          > sezonem

Sa juz czynne. Aqaparki otwarte, cyrk, wiekszosc pub'ow, dyskotek. Nie
          starczyloby czasu aby zajrzec nawet do polowy z nich w ciagu nawet dwoch
          tygodni o ile chcialoby sie chociaz chwile w nich posiedziec. Dyskoteki
          otwierane sa o 22.00, puby wczesniej.

> - jaki jest koszt przejazdu do Palmy, jak z transportem w nocy, czy trzeba
          > korzystać z taxi, ile kosztuje taxi a playa de palma do palmy

Do Palma de Majorka mozna dojechac autobusami (dokladnego kosztu biletu nie
          pamietam - ale chyba 1.75euro) O ile chodzi o Playa de Palma i S'Arrenal
          kursuje taki smieszny pociag/autko z wagonikami - koszt przejazdu chyba 3euro
          (tez nie pamietam dokladnie). Taxi - na postojach sa tabliczki z cennikami
          dojazdu do czesciej uczeszczanych miejsc, wiec raczej nie oszukuja, ale cen
          nie rowniez nie pamietam (nie korzystalem). Generalnie polecam rowniez
          rozwazyc wypozyczenia autka.

Pozdr,
          -M.
          • Gość: Magic Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.isw.intel.com / 172.28.173.* 06.05.03, 14:12
            Gość portalu: Magic napisał(a):

> pamietam - ale chyba 1.75euro) O ile chodzi o Playa de Palma i S'Arrenal
            ^^^^^^^^^
            Oczywiscie El Arenal.

• Gość: kris Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.acn.waw.pl 06.05.03, 21:35
        Dzieki za przydatne informacje!pozdr.
    • Gość: andy Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 08.05.03, 16:25
      Pięć lat temu byłem na Majorce ze Scanholiday który miał w swojej ofercie hotel
      Europa. Wtedy miał trzy gwiazdki, podobno żadna rewelacja, ale słyszałem to od
      starszej pani której przeszkadzał hałas z ulicy przy której życie trwa do rana.
      Poza tym osobno kasowali za klime itd. Ale jeśli kochasz imprezki to masz
      wszędzie blisko. Nocne życie toczy się głównie w okolicach promenady. Co do cen
      to nie było tak źle (ale wtedy jeszcze nie było euro). Właśnie wróciłem z
      Cypru - dopiero teraz wiem co znaczy drogo. Komunikacja działał całkiem nieżle
      i nie była droga (przynajmiej do stolicy). Poza tym wypożyczenie samochodu było
      dobrym pomysłem, w jeden dzień obiechałem wyspę do okoła i zobaczyłem chyba
      wszystko co warto. Jedyny minus tej wyspy to całe stada głośnych rozbestwionych
      niemiaszków którzy myślą że jak dają duże napiwki to mogą czuć się jak u
      siebie. Pozdrawiam.
      • Gość: kris Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.acn.waw.pl 08.05.03, 22:19
        glownie chodzi mi o to,zeby hotelik byl blisko rozrywek nocnych...w sumie cos
        za cos- wiqadomo,ze w centrum jest glosno... rok temu bylem rowniez na Cyprze i
        rzeczywiscie bylo drogo (Ayia Napa).ciekawy jestem porownania Majorka...
        • Gość: p Re: Majorka-ceny i wrazenia IP: *.dialup.medianet.pl 13.05.03, 15:35
          Kris,
          bylam na majorce (w el arenalu) w zeszlym roku na przelomie sierpnia/wrzesnia
          ogolne wrazenia pozytywne
          jesli chcesz pojechac sie pojawic, to mysle, ze miejsce jest OK - duzo klubow
          wzdluz promenady
          minusem jest to, ze w ogole nie ma klimatu hiszpanskiego, tylko niemiecki
          (prawie same knajpy z niemiecka muzyka, na ulicy naganiacze do klubow
          zaczepiaja po niemiecku itd)
          poczatek wrzesnia to byl juz zdecydowany koniec sezonu, czesc hoteli
          zamknietych i niektore kluby swiecily pustkami (poza klubami niemieckimi, ktote
          byly full)
          ceny: wstep do klubu gdzie w cenie wszystkie drinki od 10 do 18 euro
          wypozyczenie samochodu od 35 Euro za dzien (naprawde warto, w 3 dni mozna
          objechac cala wyspe, zobaczyc i wykapac sie na plazach znacznie bardziej
          atrkacyjnych niz w arenalu)
          ale drugi raz bym tam chyba nie pojechala

pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka