Gość: ala666 IP: *.chello.pl 31.05.03, 20:02 Wylatyję już 04 czerwca i mam zakupione euro, a wczoraj się dowiedziałam, że lepiej zabrać dolary.Pilnie proszę o opinnie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: skandal Re: PILNE!!! - jaką zabrać walutę do Turcji IP: *.telpol.net.pl / 172.16.5.* 31.05.03, 20:10 czołem ! byłem w tamtym roku w Side (koło Antalyi) i żałowałem, że wziałem dolary większość cen w Turcji jest w euro (jedzonko na plaży, wycieczki) jak płacisz w dolarach, to zawsze tracisz na przeliczniku zdecydowanie euro !!! Odpowiedz Link Zgłoś
kiranna Re: PILNE!!! - jaką zabrać walutę do Turcji 31.05.03, 22:46 zarowno euro jak i dolary bez problemu wymienisz w kantorach i bankach, a placac w lirach tureckich masz szanse zaplacic cene dla miejscowych a nie dla turystow. Odpowiedz Link Zgłoś
mpakiela Re: PILNE!!! - jaką zabrać walutę do Turcji 01.06.03, 12:58 W Turcji(Alanya) byłem w zeszłym roku, euro jest tam najpopularniejszą walutą więc bez obaw. Czasami opłaca się wymienić euro na liry tureckie(Niższe ceny towarów), jeżeli zdecydujesz się na wymianę gotówki to nie wymieniaj dużej ilości, gdyż w Turcji jest wysoka inflacja(w zasadzie każdego dnia jest inna wartość euro w stosunku do liry tureckiej). Na koniec dodam tylko, że warto zrobić przegląd kantorów ze względu na wartość wymienianej gotówki(bywa duża różnica) Pozdrawiam Mirek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomstar Zalezy gdzie jedziesz IP: *.proxy.lucent.com 02.06.03, 11:41 Jaka walute zabrać zależy od tego dokąd jedziesz. Zapewne jak większość narodu na Riwierę - tam rządzą Niemcy więc weź euro. Jeśli jedziesz w okolice Oludeniz-Marmaris to oprócz euro możesz wziąć funty - tam rządzą Anglicy i płacić mozna ta walutą. Na pewno weź euro - dolary niekoniecznie (wymienisz je w kantorach, ale nie bedziesz mogła n imi płacić) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marcin Bez waluty do Turcji IP: 213.25.26.* 02.06.03, 13:17 A jak masz jakąś kartę bankomatową, to jest sporo bankomatów, więc nie będziesz musiała brać żadnej waluty. Odpowiedz Link Zgłoś