klaus1 06.06.03, 15:08 BIURO ZAMKNIĘTE! JAK PODAŁO RMF WŁAŚCICIEL WSIĄK, 1.PRZEBYWAJĄCY OBECNIE W TUNEZJI TURYŚCI Z ALADINA NIE ODCZUWAJĄ NIEDOGODNOŚCI :) 2.WŁAŚCICIEL WSIĄK, PRAWDOPODOBNIE Z ZALICZKAMI :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
klaus1 Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! 06.06.03, 16:12 jest info www.rmf.pl/wiadomosci/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kuba Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl 06.06.03, 19:35 A za chwilę padnie tez BIG BLUE, gwarantuje Wam to niedowiarki. Zobaczymy wtedy kto miał racje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl 06.06.03, 19:44 Ciekawe tylko czemu nic nie mozna znaleźc na stronach portalu gazety wyborczej na ten temat. Czyżby mieli jeszcze na jutro zlecenia na reklame? Hahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bielu Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! IP: 62.87.152.* 07.06.03, 11:54 alez ty upierdliwy jestes......ciekawe kto ci takie informacje sprzedaje, chyba przepłacasz , albo nic nie płacisz, bo te twoje info.......pozwolisz ze zostawie to bez komentarza...... a moze własnie tobie na tym zalezy????? pozostaje tylko pogratulować, a raczej współczóć takiej walki o klienta, jaką prowadzisz. mimo to pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl 06.06.03, 19:40 I Aladin padł, ale jaja, takich jeszcze nie było Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl 06.06.03, 19:59 Za to Rzeczpospolita napisala wszystko. A teraz zastanówmy się wspólnie czy ich artykul o Big Blue był kpina, prawda czy niedomowieniem. Podaje oryginalny adres dla niedowiarkow: www.rzeczpospolita.pl/gazeta/wydanie_030606/ekonomia/ekonomia_a_11.html?k=on;t=2003060620030606 "Turystyka Wojewoda cofnął koncesję Aladin Group Miękkie lądowanie FOT. JAKUB OSTAŁOWSKI Biuro Podróży Aladin Group złożyło 3 czerwca w sądzie wniosek o upadłość. Firma odwołała wszystkie imprezy, ale przebywający obecnie na wycieczkach w Turcji i Tunezji Polacy wrócą zgodnie z planem do kraju. Zobowiązania Aladin Group pokryje Warta. Aladin Group, biuro podróży obecne na polskim rynku od 1996 r., nie było w stanie wywiązać się ze zobowiązań finansowych. Firma nie uregulowała rachunków za ubiegłoroczny sezon u kontrahentów zagranicznych i krajowych. Wojewoda mazowiecki, który wydał firmie koncesję, podjął decyzję o jej cofnięciu. Aladin złożył dwa dni temu w sądzie wniosek o upadłość, wcześniej odwołał wszystkie imprezy. - Turyści, którzy teraz przebywają na wakacjach w Turcji i Tunezji, bezpiecznie wrócą do kraju - zapewnia Joanna Olejniczak, przedstawicielka biura. Ubezpieczycielem Aladin Group jest Warta. Przejmie ona wszystkie zobowiązania wobec klientów, którzy wykupili wycieczki z wyprzedzeniem. W ciągu 45 dni od daty odwołania imprezy powinni oni dostać zwrot wpłaconych pieniędzy. Głównym udziałowcem Aladin Group jest Ewa Lisiewicz-Janik, która pojawiła się w ubiegłym roku na miejscu założyciela Nurdi Marhaga. Po 16 proc. akcji firmy mają Tarik Hammudem i Andrzej Kaliński, byli członkowie zarządu. Choć nie pracują oni w tej firmie od sierpnia ubiegłego roku i założyli własne biuro podróży El Greco, nadal pozostają udziałowcami Aladina. - Nie zgadzałem się z polityką pani Ewy Lisiewicz-Janik, po odejściu z firmy chciałem sprzedać swoje udziały, ale miałem trudności ze znalezieniem nabywcy - tłumaczy Tarik Hammudem. Aladin Group organizował wyjazdy do Egiptu, Turcji, Tunezji i na Sycylię, w ubiegłym roku wysłal na wakacje 17 782 osób, o 21,07 proc. mniej niż w 2001 r. O kłopotach firmy było wiadomo od ubiegłego roku, kiedy po letnim sezonie nie zapłaciła właścicielom hoteli za pokoje. Swoich zobowiązań nie uregulowała do tej pory wobec Polskich Linii Lotniczych, wszystkie pozostałe biura spłaciły niemal do końca swoje należności u polskiego przewoźnika. - W tym roku przyjmujemy płatności z wyprzedzeniem, jeśli biuro nie zapłaci za lot, nie wyśle klientów za granicę - mówi Mariusz Lewandowski, dyrektor ds. czarterów PLL LOT. Podobną politykę wprowadziła nowa firma czarterowa Air Polonia, z którą w tym roku podpisał umowę Aladin Group. Dzięki temu turyści bankrutującego biura mogą bez problemu wrócić do kraju. Józef Ratajski, wiceprezes Polskiej Izby Turystyki uważa, że Aladin Group nie będzie ostatnim polskim biurem, które w tym roku zbankrutuje. Obecny sezon turystyczny, z powodu wojny w Iraku, epidemii SARS, a przede wszystkim zubożenia polskiego społeczeństwa, będzie należał do bardzo trudnych. W ubiegłym roku wnioski o upadłość złożyło w sądach 7 biur, m.in. Akropol, AS i Dromader. Magdalena Kozmana Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.acn.pl 06.06.03, 23:07 www.aladin.com.pl/super.htm zobaczcie, dalej można kupic last mi ute. A jak tam Big Blue sie czuje? Gwarantuję, że tez w tym roku padnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lala Re: ALADIN PADŁ !!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.06.03, 00:10 Gość portalu: Beata napisał(a): > zobaczcie, dalej można kupic last minute. Popatrz uważniej. Wszystkie oferty mają stopy. Odpowiedz Link Zgłoś
klaus1 TO JEST CHORE!!! 07.06.03, 07:26 Gość portalu: Beata napisał(a): > www.aladin.com.pl/super.htm > zobaczcie, dalej można kupic last mi ute. A jak tam Big Blue sie czuje? > Gwarantuję, że tez w tym roku padnie. ty sie z tego cieszysz? to nie jest normalne zreszta BB juz się zwinęło teraz jest BBT jeżeli przypadkowo uzywasz nick Beata to radzą go szybko zmienić bo grasuje tu taka jedna Beata, jest b. chora, conajmniej na alergię na cały polski interes turystyczny (ale myslę że jest znacznie gorzej i na dodatek nieuleczalnie) otóż opisywane przez Beatę wpadki mają podobne imprezy z NN i TUI oraz Ving, moim zdaniem to co zagraniczni sprzedają w Polsce to są zlewki z europejskiego rynku turystycznego, jedyne rozwiazanie to impreza z niemieckiego katalogu, a jest mi przykro że nie ma szans na to by nasz rodzimy przemysł turystyczny rozwinął skrzydła zwłaszcza gdy są tak aktywne wrony które s**ja we własne gniazda Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Roman Giertych Re: TO JEST CHORE!!! IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 07.06.03, 10:56 Chory to ty jesteś. Daj juz spokój z wychwalaniem popieprzonych oszustów z tanich biur podróży. Tu na forum stada dzielnych bojowników walczą w obronie zwykłych złodzieji i dopiero, jak któryś ucieka z ich pieniędzmi stać ich na chwilę refleksji. Rozumiem, że Ci którzy maja za złe biurom TUI, Neckermann ich działania w Polsce równocześnie krzyczą Unia Nie wymachując biało-czerwonymi krawatami i zdjeciem boga Andrzeja. TAKA JEST ZASADA RYNKU: FUNKCJONUJĄ CI, KTÓRZY SPRZEDAJĄ NAJLEPSZY TOWAR - a inni zawsze moga sprzedawać ziemniaki przy drodze zamiast pseudowycieczek. Wszystko wskazuje na to, że większość polskich biur podróży niebawem padnie - i bardzo dobrze - bo padną amatorzy i oszuści, a na ich miejscu byc może w końcu wyrośnie jedno biuro z prawdziwego zdarzenia ( POLSKIE ). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WRZODAK Re: TO JEST CHORE!!! IP: *.gen.twtelecom.net 07.06.03, 12:05 Romek, daj spokój, szkoda nerwów. Ludzi omamionych Kretą za 499 zł na 2 tygodnie i z przelotem samolotem nic nie przekona. Gorzej, że oprócz otumanionych turystów, są też nawiedzeni agenci, którzy z zapałem wartym lepszej sprawy, wpychają gawiedzi to barachło. Ta piramida "tanich" biur podróży wkrótce się wywali z hukiem. Tak, jak przestano produkować trabanty i maluchy, tak się skończą wyjazdy za psie pieniądze (i w takież same warunki). Marzę o czasach, kiedy na tym forum pojawią się wypowiedzi mające w podtekście "lepiej mniej, ale lepiej". Biednego nie stać na byle co. Dlatego nigdy nie dam się skusić na "tani" wyjazd. Dla mnie cenniejsze jest zdrowie psychiczne i odrobina komfortu na urlopie. Dlatego też wolę pojechać rzadziej, ale ze sprawdzonym biurem gwarantującym mi wszystko, co zawiera oferta katalogowa. A jak na razie jedynym takim operatorem jest TUI. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: TO JEST CHORE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 12:47 Powtórzę jeszcze raz to, co pisałem na innym wątku, bo do tego również pasuje: To jest tak jak z paleniem papierosów: znacie palacza, któryby nie twierdził, że rak płuc dotyczy wszystkich innych, a nie jego. I w to jest racja - ludzi i tak nie odstraszy kiepska sytuacja finansowa danego biura, bo ich to nie interesuje, ważne, żeby dostać to, za co się zapłaciło i to możliwie jak najmniej. Trzymajmy się więc nadziei, że nam się jeszcze uda. A to co się mówi o wykwaterowaniach z hoteli, przełożonych przelotach, upadłych biurach itd. - to się nam na pewno nie przytrafi. Ja byłem na wakacjach z Alpiną. No i co? To po innych leciał premier Geremek rządowym samolotem i załatwiał zwrot zatrzymanych paszportów. Mnie się udało. I jeśli się nie zmieni myślenie, to cały czas tak będzie. Jedno biuro padnie, na jego miejscu pojawi się nowe. Znowu będą nierealnie niskie ceny i super-okazje i tak w kółko. Zmienią się trochę nazwy firm; camel zamiast dromader, doda się do nazwy tours, travel albo holidays czy jeszcze coś tam i będzie OK. W naszym kraju takie wybiegi są dopuszczalne. I jeszcze jedno: skąd taka niechęć czy wręcz nienawiść do biur niemieckich/zagranicznych? Czy to na prawdę musi być biuro polskie? Gdyby ceny się nie różniły, to kto zwracałby uwagę na pochodzenie touroperatora? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: miguel Re: TO JEST CHORE!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.06.03, 12:11 Romuś, trafiłeś w sedno. Ludzie już się wstydzą mówić "tani wyjazd". Teraz to się nazywa "atrakcyjna oferta". pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fasdasfa Re: TO JEST CHORE!!! IP: 62.87.152.* 07.06.03, 11:56 wreszcie ktos normalny Odpowiedz Link Zgłoś
klaus1 Re: TUTAJ DO KILKU PONIŻSZYCH 07.06.03, 13:22 otóż gdybyście poczytali trochę to forum to byście wiedzieli że nie bronię nikogo a zwłaszcza upadających w sumie 3 razy( bo do tylu razy sztuka) leciałem z TUI z Polski (polska oferta) wcześniej latałem z Niemiec i teraz tez z tamtych ofert korzystam, a dlaczego to piszę np tutaj: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=6312973&a=6367057 lecąc z Polski zawsze okazało się że zostałem wykiwany, bo w tym samym hotelu ba nawet w tym samym samolocie było wiele osób od innych operatorów oczywiście za znacznie mniejsze pieniądze, pewnie byłbym zadowolny gdyby wszystko przebiegało gładko, ale niestety tak nie było , a zwłaszca wkurza mnie jak płacę "za markę" a się mnie olewa, co nie zdarzylo mi się na niemieckich imprezach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Beata Re: TUTAJ DO KILKU PONIŻSZYCH IP: *.acn.pl 07.06.03, 15:28 No masz racje. Popieram. Ale co by było gdybyś nie dostał tych pieniedzy i przeprosin. Wybrałbys wyloty z Niemiec czy z Polski? Nikogo nie bronie w tym momencie. Pytam sie z ciekawosci. Ja wiem tylko jedno, tzn: -TUI daje mi znizki na imprezy typu jeden rodzic + dziecko -TUI mi nigdy w niczym nie nawalilo -w TUI jest od zeszłego roku bardzo drogo -trzymaja dobry standart hoteli,skopojnie mozna z nimi jechac do 3+ (inne biura ten sam hotele prezentuja jako 4,5) -jest miła obsluga w biurach -odpisuja na e-maile i robia oferty w ciągu 1 dnia (tzn. kalkulacje dla kilku osób na rózne terminy) bez łaski -staraja sie nie kłamać. To tyle. Raz mi sie cos nie podobało, ale gdzies juz o tym pisałam. Miales wyjątkowego pecha, fakt. Odpowiedz Link Zgłoś