Gość: eve IP: *.spray.net.pl 19.06.03, 10:17 Jakie macie wrazenia z pobytu w Alanyi? Moze ktos zna hotel Puren-czy warto tam pojechac? A ceny w Alanyi-czy są przywoite? Jak z rozrywakami-dyskoteki itp..? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aleba Re: Hotel Puren w Alanyi i Alanya...cena , wrazen 19.06.03, 19:20 Byłam w Alanyi w zeszłym roku właśnie w hotelu Puren. Polecam Alanyę jako wspaniałe miejsce na wypoczynek, jednak zdecydowanie odradzam ten hotel. Jego chyba jedyną zaletą jest lokalizacja - centrum miasta. Hotel jest zaniedbany, niezbyt czysty, jedzenie tragiczne, klimatyzacja działa na pół gwizdka, no i jeśli zabraknie odrobiny szczęścia można zostać zakwaterowanym w zagrzybionym pokoju (nam się właśnie coś takiego zdarzyło). Pisałam o tym w zeszłym roku na tym forum: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=19&w=2282677&a=2282677 Odpowiedz Link Zgłoś
sharon_stone Alanya...cena , wrazen 19.06.03, 19:35 Alanya jest super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! swietne sa restauracje przy Dymcay. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Alanya...cena , wrazen IP: *.spray.net.pl 19.06.03, 20:16 Dzieki za odpowiedzi. Szkoda,ze opinia o hotelu Puren jest niezbyt dobra..A moze wiecie cos na temat hotelu Sweet lub Cesar's Beach? Odpowiedz Link Zgłoś
sharon_stone Re: Alanya...cena , wrazen 19.06.03, 22:12 ja bylam w h.phelevan, cos w tym rodzaju. fajny hotel ale bez basenu ale prawie przy samej plazy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eda Nie chce cie martwic IP: *.miedzyrzec-podlaski.sdi.tpnet.pl 19.06.03, 22:22 w samej Alany nie widzialam dobrego hotelu, ale miasteczko jest bardzo urokliwe, ma swoj klimat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Nie chce cie martwic IP: 217.153.70.* 20.06.03, 11:47 To nawet dobrze,jesli nie ma zadnego dobrego :))-nie bedzie problemu z wyborem :)..A powaznie mowiac-najbardziej zalezy nam na dobrej lokalizacji- blisko dyskotek, pubow itp.. Oczywiscie dobrze byloby rowniez mieszkac w miare blisko plazy...Co do warunkow mieszkalnych mamy ograniczone wymogi-byleby bylo czysto i zjadliwe posilki.. Odpowiedz Link Zgłoś
sharon_stone Re: Nie chce cie martwic 20.06.03, 18:19 > A powaznie mowiac-najbardziej zalezy nam na dobrej lokalizacji- > blisko dyskotek, pubow itp.. Oczywiscie dobrze byloby rowniez mieszkac w miare > blisko plazy...Co do warunkow mieszkalnych mamy ograniczone wymogi-byleby bylo > czysto i zjadliwe posilki.. posilkow nie ma co jadac w hotelu. jest tyle fajnych knajp z dobrym jedzeniem,napewno lepszym niz w hotelu. jest duzo dobrych hoteli, chyba ze ktos chce mieszkac w mariotcie. jesli chodzi o restauracje to naparwde polecam te przy rzece dimczaj. mozna jesc na takich tratwach, lub przy stole z nogami w wodzie lub na drzewach. SUPER; SUPER, SUPER. Turcja wogole jest wspaniala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mp Re: Hotel Puren w Alanyi i Alanya...cena , wrazen IP: 217.153.152.* 20.06.03, 14:26 Polecam hotel Golden Dreams - pokoje duze i wygodne (2+2), klima indywidualnie sterowana, dobre jedzenie, mila obsluga. Hotel polozony jest ok. 200m od plazy i 10 min jazdy dolmuszem (to taka turecka komunikacja miejska) od centrum, w cichym miejscu. Jak chcesz to moge podac namiary. Odpowiedz Link Zgłoś
asiag33 Re: Hotel Puren w Alanyi i Alanya...cena , wrazen 20.06.03, 16:24 BYŁAM W PURENIE 2 LATA TEMU. WARUNKI ZNOŚNE. BEZ SPECJALNYCH WYGÓD, ALE PRZYNAJMNIEJ CZYSTO. HOTEL ZNAJDUJE SIĘ W SAMYM CENTRUM, DO PLAŻY MOŻNA DOJŚĆ W 15 MIN. BEZ KORZYSTANIA Z HOTELOWEGO BUSA. BASEN HOTELOWY JEST DOSYĆ MAŁY, WIĘC NAJLEPIEJ IŚĆ NA PLAŻĘ. NIE MARNUJ CZASU I ŻOŁĄDKA NA HOTELOWE JEDZENIE. KUCHNIA TURECKA JEST TAK DOBRA I TANIA (OCZYWIŚCIE TAM GDZIE JEDZĄ MIEJSCOWI), ŻE SZKODA STOŁOWAĆ SIĘ W HOTELU. POZDRÓW ODE MNIE BOSKĄ TURCJĘ I POWIEDZ, ŻE PRZYBYWAM W PAŹDZIERNIKU. POWODZENIA MERHABA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eve Re: Hotel Puren w Alanyi i Alanya...cena , wrazen IP: *.spray.net.pl 21.06.03, 12:09 Dzieki za odpowiedzi! Tchneliscie we mnie troche optymizmu po tych negatywmnych opiniach, jakie czytalam wczesniej o Purenie...Bylismy niejako zmuszeni juz wybrac ten hotel,ze wzgledu na bardzo maly wybor w terminie nas interesujacym..jeszcze raz dzieki! Jakby ktos mial jeszcze jakies opinie,to czekam z niecierpliwoscia... Odpowiedz Link Zgłoś
ao22 Re: Hotel Puren w Alanyi i Alanya...cena , wrazen 22.06.03, 16:03 Najlepszy hotel dla osób prowadzących nocny tryb życia- Plaza (Jettouristic)- w samym centrum, przy plaży, dobre jedzonko, sympatyczna knajpa na plaży i wyloty z W-wy i katowic w soboty (bardzo ważne dla osób pracujących w firmach, gdzie nie dają łatwo urlopów). Poza tym blisko do wszystkich rozrywek- dyskotek w porcie oraz ulubionego klubu Underground. tam polecam. Jak znalazłam, dalej nie szukałam :-)) Odpowiedz Link Zgłoś