Dodaj do ulubionych

Hotel Pink Palace w Oludeniz - prosze o pomoc

IP: *.lot.pl 21.06.03, 02:43
Zwracam sie z uprzejmo prosba o jakies wrazenia z pobytu w ym hotelu.
Moze Ktos z was tam przebywal.Interesuje mnie wszelkiego rodzaju
informacje/wrazenia. Te dobre i te zle.
Pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje.
Obserwuj wątek
    • Gość: Tomstar Re: Hotel Pink Palace w Oludeniz - prosze o pomoc IP: *.proxy.lucent.com 24.06.03, 11:12
      Oj Panie Kolego. Trzeba poszukać trochę w archiwum, a na pewno coś się znajdzie.
      Przejrzyj mój wątek z zeszłego roku:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=2774780
      Ja jestem raczej wybredny, ale z Pink Palace byłem zadowolony - zresztą samo
      Oludeniz jest uroczym miejscem. Jeśli znasz angielski to nie kupuj wycieczek u
      rezydentów - są horendalnie drogie. Taki sam standard masz w lokalnych
      biurach , których dziesiątki są w Hirasonu (5 min na piechote od hotelu).
      Chetnie odpowiem na pytania, tylko musisz je zadać, bo nie chce mi się pisać
      elaboratów.

Zobacz sobie jeszcze:
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=2235573
      • Gość: Jurek_P Re: Hotel Pink Palace w Oludeniz - prosze o pomoc IP: 192.11.224.* 25.06.03, 12:10
        Hotel wewnątrz również jest bardzo w porządku, tylko uważaj gdzie bierzesz
        pokój:
        1) Napewno nie od strony ulicy dojazdowej do zatoki- niestety słychać ruch
        samochodowy.Poleca m pokoje od strony przeciwnej i napewno nie na parterze ,
        najlepiej I lub II piętro.Jeżeli wybierzesz taki pokój to bedzie super hotel.
        2) A morze- pomimo, że jest 2KM szosą w duł, to trzeba zapomnieć o chodzeniu
        piechotą, ulica w Turcji(bez pobocza) jest zbyt niebezpieczna, pozatym droga z
        powrotem z nad morza do hotelu jest bardzo, bardzo, pod górkę.Ale nie martw się
        tym, bo warunki do kompieli będziecie mieć super.
        Hotel ma prywatną plażę (bezpłatna dla mieszkańców hotelu) nad laguną
        (przecudną) , woda jest cieplejsza niż w zatoce, leżaki i parasole bezpłatne,
        barek z jedzeniem i piciem(płatne- ceny znośne).Na plażę 6 raz dziennie jeżdził
        bezpłatny (hotelowy) bus(koniecznie trzeba to ustalić z biurem podróży), więc
        odległość do morza nie ma znaczenia.Pozatym dojazd płatnym busem to wydatek ok.
        1$.
        Komfort z plaży jak na "allinklusive"- wygodniej i taniej jak na bezpłatnej
        plaży.
        Ostateczna ocena bardzo wysoka jak na tak niska cenę.
        Uwaga:
        Warto wybrać się na wycieczki po okolicach, tylko!!!! wycieczki kupuj w biurach
        turystycznych Tureckich. Jest dwa razy taniej jak u rewidenta, a jakość i
        obsługa lepsze, bo są to wycieczki przeważnie dla Angoli.
        Pozatym warto wybrac się wieczorem na tradycyjne turecki jedzenie do miasta
        (OVACIK -100m od hotelu), ale polecam knajpki gdzie hodzą Turcy nie Angole, tam
        jest przyjemniej i bardziej folk ( dużo taniej).
        Udanego pobytu.
        Jurek
        • Gość: Tomstar Re: Plaża + bazar IP: 192.11.224.* 25.06.03, 12:38
          Rzeczywiście plaża na którą zawozi cię hotelowy dolmusz jest super. Jest to
          prywatna plaża kilku hoteli, bezpłatna dla gości, porośnięta trawką, z
          leżakami, parasolami, toaletami, prysznicami, drzewkami oliwnymi, które dają
          przyjemny cień. No i przedewszystkim jest to plaża wewnętrzna Błękitnej Laguny.
          OBOWIĄZKOWO zabierz maskę i rurkę do nurkowania. Ja z wody nie wychodziłem
          przez 2 godziny. Płacisz jedynie za fastfoody, lody, materace, i rowery wodne.
          Publiczna plaża w Oludeniz jest kamienista, a samo wejście na półwysep (ten ze
          zdjęć i pocztówek) jest płatne.
          Jak masz brytyjskie funty to możesz je zabrać, bedziesz miał okazję je wydać
          nie odwiedzając Anglii. Nie opuść bazaru przy rondzie w Ovacik (raz w tygodniu)
          i większego w Fethie (też raz w tygodniu, ale już nie pamietam kiedy - zapytaj
          rezydentkę lub recepcjonistę). Robiąc zakupy przyznawaj się że jesteś z Polski -
          jesteśmy lubiani przez Turków i możesz dostać spory rabat jako nie-angol.
    • Gość: Tomstar Re: Hotel Pink Palace w Hisaronu IP: 192.11.224.* 24.06.03, 12:00
      Tak naprawdę to tylko jedna rzecz mi tam nie pasowała. Co prawda na "dzień
      dobry" goście są o tym informowani ale ... W pokojach są lodówki z minibarkiem
      w których nie wolno trzymać swoich napojów. Jeśli będziesz tam trzymał swoje
      piwo, to mozesz się spodziewać, że zostanie ono "przejęte" do depozytu.
      No i korzystaj z wycieczek, bo okolica jest ciekawa - np. wybierz się pieszo na
      kilkukilometrową wycieczkę do opuszczonego miasta Kayakoy (wrócić mozesz
      dolmuszem). Wykup u Turków całodniowy rejs 12 wysp, jedź do Efezu i Pamukkale,
      wybierz się do wąwozu Saklikent i Yakaparku oraz nad rzekę Dalyan i żółwią
      plażę. Duże zakupy możesz zrobić w supermarketach w Fethie.
      Teren jest opanowany przez Anglików, ale w hotelu mieszkają tylko Polacy i
      zamożniejsi Turcy ze Stambułu. Jedzenie w Pink Palace jest przyzwoite - bardzo
      dużo warzyw, sałatek i pysznych arbuzów.
      Jeśli masz odwagę to skpróbuj skoczyć z paralotnia paragliding z 1750 m. góry
      Babadag i wyladować na plaży w Oludeniz. Bardzo popularna rozrywka, ale poniżej
      75 euro nie zejdziesz z ceną.
    • Gość: Andrzej_66 Re: Hotel Pink Palace w Oludeniz - prosze o pomoc IP: *.lot.pl 25.06.03, 07:18
      Serdecznie dziekuje za odpowiedzi.
      Pozdrawiam serdecznie i zycze uroczych wakacji:)))
    • Gość: Andrzej_66 Re: Hotel Pink Palace w Oludeniz - prosze o pomoc IP: *.lot.pl 25.06.03, 07:23
      A i nasunely mi sie dwa pytania.
      Jak wyglada sprawa z wnoszeniem roznych rzeczy na teren hotelu np napoi?
      I w jaki sposob niby jest kontrolowany ten minibarek?
      • Gość: Tomstar Re: Minibar IP: 192.11.224.* 25.06.03, 12:00
        W związku z tym, że przy basenie jest bar a w pokoju jest lodówka zaopatrzona w
        piwo, wodę, softdrinki i słodycze oficjalnie zabronione jest wnoszenie napojów
        i jedzenia do hotelu. Nikt tego restrykcyjnie nie egzekwuje, ale lepiej nie
        paradować przy recepcji z zakupami. Jesli już będziesz miał zakupy to wnoś je w
        torbie/siatce. Minibarek uzupełniany jest co 2-3 dni przez barmanów z
        restauracji i to oni rekwirują prywatne piwo z lodówki - softdrinków i wody
        nigdy mi nie zabierali. Napoje bez problemu możesz trzymać w pokoju poza
        lodówką. Sprzątaczka nie zagląda do lodówki. Ja stosowałem z piwem taki mały
        wybieg polegający na tym, że w supermarkecie w Fethie nabyłem sześciopaki piwa
        takiego jakie było w lodówce i po prostu podmieniałem zimne piwo z minibaru na
        ciepłe z sześciopaka, więc stan zawsze się zgadzał.
    • Gość: Tomstar www.hotelpinkpalace.com IP: 192.11.224.* 25.06.03, 12:14
      Hotel ma swoja stronę. Na zdjęciu widać, że połozony jest u stóp ogromnej góry
      Babadag, z której skaczą paralotniarze.
      www.hotelpinkpalace.com
    • Gość: ddd Re: Hotel Pink Palace w Oludeniz IP: 192.11.224.* 11.07.03, 12:04
      Też bylam w Pink Palace w zeszlym roku, całkiem fajne miejsce, niewątpliwą
      zaletą jest prywatna plaża w lagunie, na którą wozi hotelowy busik. Jeśłi
      jednak lubisz szum morza za oknem, wybierz raczej hotel w samym Oludeniz (z
      Pink Palace trzeba podjechać do morza dolmuszem lub wspomnianym hotelowym
      busikiem, kursującym kilka razy dziennie. Poza tym OK

Na Vinga się nie skarżę, w zeszłym roku udało mi się przesunąć termin powrotu,
      żeby po tygodniu pobytu w hotelu spędzić jeszcze 2 tygodnie na własną rękę
      podróżując po Turcji.

Polecam!!

• Gość: Andrzej_66 Re: Hotel Pink Palace w Oludeniz - prosze o pomoc IP: *.telkab.pl / 10.4.2.* 11.07.03, 14:20
      Dziekuje wszystkim za udzielona mi pomoc.
      W poniedzialek sam sie bede mogl przekonac co i jak na miejscu.
      Obiecuje sie podzielic wrazeniami po powrocie.
      Pozdrawiam serdecznie i zycze milego wypoczynku.
      • Gość: Andrzej_66 Re: Hotel Pink Palace w Oludeniz - prosze o pomoc IP: *.telkab.pl / 10.4.2.* 05.08.03, 13:45
        Jako ze przyszedl czas na wrazenia to odsylam tu.Mam nadzieje,iz zawarlem
        wszystko :)))
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=7283250&a=7304373

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka