Dodaj do ulubionych

VING-ITAKA znaczny spadek jakości !!!

08.07.03, 01:02
Uwaga na "atrakcyjne" oferty biura Ving-Itaka, są naszpikowane
niedopowiedzeniami i przeinaczeniami !
Byłem klientem VINGa kilkukrotnie i zawsze byłem b. zadowolony.
Po połączeniu się z ITAKA zrobił się chłam kategorii "d..".
Właśnie wróciłem z urlopu i straciłem wszelkie zaufanie do tej firmy - JUŻ
NIGDY !
rozczarowany, choć zazwyczaj to
luzik
Obserwuj wątek
    • Gość: Sandra Re: VING-ITAKA znaczny spadek jakości !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 08:38
      Dzięki za informacje. Właśnie zastanawiałam się nad ich ofertami w sierpniu,
      ale teraz chyba jednak nie skorzystam....
      Kiedyś VING był naprawdę dobry. Widać, że połączenie mu nie służy...
    • Gość: Monia Re: VING-ITAKA znaczny spadek jakości !!! IP: 213.241.45.* 08.07.03, 10:15
      a możesz powiedzieć co się stało i czemu Ving się skiepścił? Zawsze lubilam to
      biuro i zamierzam się z nimi wybrać na Kretę, ale może zmienię
      zdanie...Ostatnie czego bym chciała to kiepski urlop!
      • luzik1 Re: VING-ITAKA znaczny spadek jakości !!! 08.07.03, 12:49
        wyjaśniam:
        1. opis i zdjęcie hotelu w katalogu oraz wyjaśnienia sprzedawcy nie zgadzały
        się z rzeczywistością - brak było nawet miejsca na rozpakowanie rzeczy.
        2. smród w łazience z kanalizacji + KARALUCHY (ponoć największe w tej części
        Europy - sic!).
        3. na śniadanko obowiązkowo napój (jeden rodzaj), kawa zbożowa i 1 plasterek
        sera. jak poprosiłem o szklankę mleka dla dziecka zamiast napoju - usłyszałem,
        że mogę je sobie kupić w supermarkecie! a następnego dnia rarytas - jajko na
        twardo! dla mnie zabrakło...
        4. przykładowe menu obiadokolacji - plaster surowego buraka w occie, surowa
        kapusta 'saute' , mielone parówki i łyżka ryżu.
        5. tekst właściciela - "za te pieniądze które mi płaci Ving, to i tak dużo
        dostajecie" !

Miało to miejsce w hotelu Esperia na Thassos. Podobne odczucia miało
        kilkanaście osób, więc nie jest to tyko moja ocena.
        WNIOSEK - albo ving-itaka nie sprawdza dokładnie warunków hotelowych oraz
        serwisu, albo ŚWIADOMIE wprowadza klientów w błąd oferując za te same pieniądze
        niższy standard.
        Amatorów mocnych wrażeń - zachęcam...
        Chcącym miło spędzić urlop - odradzam...
        pozdro,
        luzik
        • Gość: paawlo do luzika VING-ITAKA znaczny spadek-klamstwo! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.07.03, 12:05
          Czasami sobie wchodzę tutaj i czytam i nie komentuje ale dzisiaj nie
          wytrzymałem

Jak TY jesteś taki Luzik jak podróznik to współczuję

Pojechałeś na Thassos, dla mnie to jeszcze ciągle raj na ziemi, byłem tam w
          zeszłym roku właśnie z Vingiem w hotelu Kamelia VVV i było skromnie ale
          rewelacyjnie, Thassos to specyficzne miejsce,są tam tylko małe hotele,
          prowadzone przez rodziny - taka grecka agroturystyka i sielana na całego, a
          piękno przyrody i całej wyspy otacza człowieka non stop-dobrze ,ze są jeszcze
          takie miejsca na ziemii
          Pojechałeś z dzieckiem do hotelu, który się do tego nie nadaje, oczekiwałeś
          bufetów rodem z hoteli RIU i ze Grecy będą cie nosić na rękach i tu twoje
          rozczarowanie bo dostałeś śniadanko kontynentalne czyli prawie żadne i prostą
          obiadokolacje bo taka jest forma posiłków w tego standartu hotelach (oczywiście
          zdarzają się wyjątki)
          następnym razem w Grecji proponuje apartament z aneksem kuchennym będzie gdzie
          podgrzać mleko dla dziecka
          Piszesz mały pokój a czego się spodziewałeś po hotelu trzygwiazdkowym w Grecji
          bez basenu ,suity 80metrowej ?
          Piszesz,ze było robactwo ? byłem trzy lata temu w Turcji z TUI w bardzo dobrym
          hotelu i też były zwierzaki bo to się zdarza bo to są takie miejsca na świecie
          gdzie ich jest duzo i wejdą wszędzie, tak jest skonstruowany świat

Jeździłem z wieloma biurami podróży, raz bywało lepiej raz gorzej, ale byłem
          trzy razy z Vingiem i zawsze wszysko było ok

p

• luzik1 Re: do paawlo 09.07.03, 16:42
            Gość portalu: paawlo napisał(a):
            > Jeździłem z wieloma biurami podróży, raz bywało lepiej raz gorzej, ale byłem
            > trzy razy z Vingiem i zawsze wszysko było ok

Paawlo - Ja też jeździłem z wieloma biurami, a z Vingiem byłem 4 razy i nie
            bezpodstawnie uważam, że temat wątku oraz przyczyny mojego wkurzenia są
            uzasadnione.
            Nie dlatego wybieram takie biuro a nie inne, bo oczekuję luksusów, tylko
            standardów i rzetelności w informacji.
            Na campy też jeżdżę i wiem na co się godzę - a na co nie.
            W Grecji byłem 5-ty raz i będę tam wracał.
            Nie znoszę zaś jak mnie ktoś oszukuje i to piętnuję - wszystko.

Forum jest po to, aby każdy mógł wyrazić swoją, niezależną opinię i podzielić
            się dobrymi oraz złymi doświadczeniami - dla potomnych.

pozdro,
            luzik
    • Gość: Tomstar Re: nieznaczny IP: *.proxy.lucent.com 08.07.03, 12:31
      Też jeździłem kilka razy w VINGiem, a w zeszłym roku poleciałem do Oludeniz
      właśnie z VING-ITAKA. Nie miałem żadnych zastrzeżeń co do pobytu i tak
      negatywnych wrażeń jak inicjator wątku. Zauważyłem jednak, że w hotelach Vinga
      mieszkałem ze Skandynawami, a w Oludeniz byli Polacy z Turkami. Przypuszczam,
      że firma ma w swojej ofercie obiekty tańsze (Itakowe) i droższe (Vingowe).
      Nie lubię też takich wątków jak ten, nie popartych żadnym konkretem czy
      przykładem.
      • Gość: Melisa Do Tomstara IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.07.03, 13:01
        Czy możesz coś więcej powiedzieć na temat swojego pobytu w Oludeniz? Hotel
        (polecasz?), miejsce, wycieczki itd.
        Chciałabym tam pojechać.
        Pozdrawiam
        • Gość: Tomstar OLUDENIZ - Pink Palace - VING IP: 192.11.224.* 09.07.03, 14:41
          Poczytaj sobie proszę poniższy wątek - trochę tam opisałem Oludeniz. Naprawdę
          fajne miejsce. Jeśli masz pytania to pociągnij wątek Pink Palace dalej.
          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=193&w=6595930
        • Gość: ddd Re: Do Tomstara IP: 62.233.139.* 09.07.03, 20:29
          Też bylam w Pink Palace w zeszlym roku, całkiem fajne miejsce, niewątpliwą
          zaletą jest prywatna plaża w lagunie, na którą wozi hotelowy busik. Jeśłi
          jednak lubisz szum morza za oknem, wybierz raczej hotel w samym Oludeniz (z
          Pink Palace trzeba podjechać do morza dolmuszem lub wspomnianym hotelowym
          busikiem, kursującym kilka razy dziennie. Poza tym OK

Na Vinga się nie skarżę, w zeszłym roku udało mi się przesunąć termin powrotu,
          żeby po tygodniu pobytu w hotelu spędzić jeszcze 2 tygodnie na własną rękę
          podróżując po Turcji.

Polecam!!
    • Gość: Cleo Re: VING-ITAKA znaczny spadek jakości !!! IP: 10.120.22.* 10.07.03, 10:03
      Dwa dni temu wróciłam z wycieczki objazdowej po Francji.
      Już 9 raz podróżowałam z ITAKĄ - najlepszym biurem, jakie znam.
      Jestem bardzo zadowolona !
      A to, że dwa biura zostały połączone...trudno. Ale ITAKA nadal jest super.
      Do VINGA nigdy nie miałam zaufania.
      • alusza Re: VING-ITAKA znaczny spadek jakości !!! 10.07.03, 10:58
        Gość portalu: Cleo napisał(a):

> Dwa dni temu wróciłam z wycieczki objazdowej po Francji.
        > Już 9 raz podróżowałam z ITAKĄ - najlepszym biurem, jakie znam.
        > Jestem bardzo zadowolona !
        > A to, że dwa biura zostały połączone...trudno. Ale ITAKA nadal jest super.
        > Do VINGA nigdy nie miałam zaufania.

A dlaczego do Vinga nie mialas/nie masz zaufania? Podrozowalas z nimi, masz
        jakis realny powod zeby tak twierdzic?
        Ja podrozowalam i z Vingiem i z Itaka i uwazam , ze za kazdym razem bylo w
        porzadku. Pozdrawiam
        • Gość: Cleo Re: VING-ITAKA znaczny spadek jakości !!! IP: proxy / 10.120.22.* 17.07.03, 10:52
          Nie wierzę w zbyt niskie ceny - w porównaniu z innymi ofertami na rynku biur
          podróży. Wczasy i wycieczki zagraniczne muszą trochę kosztować .

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka