Dodaj do ulubionych

TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ?

IP: 213.241.18.* 11.07.03, 11:57
Chciałam spędzić w tym roku wakacje w Tunezji. Czy ktoś może mi polecić
sprawdzone i niedrogie biura podróży oraz dobre hotele. Może ktoś korzystał z
jakiś LAST MINUTE i był zadowolony? Będę wdzięczna za wszelkie uwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: Anna Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 14:10
      Nie uzyskasz tu obiektywnej opinii na temat biura z którym warto jechać.Niewiem
      czy zauważyłaś ale na tym forum toczy się otwarta walka konkurencji z branży
      turystycznej. Lepiej zapytaj kogoś ze znajomych kto już tam był i bedziesz
      wtedy miała najlepszą informację. Życze udanych wakacji i pozdrawiam
      • Gość: Jotka Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: 213.241.18.* 11.07.03, 15:13
        Niestety nikt z moich znajomych nie był w Tunezji, dlatego szukam pomocy tutaj.
        Jeśli coś słyszałaś od swoich to daj znać!
    • kamcias_sz Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? 11.07.03, 14:30
      ja byłam z biurem selectour z last minute. zaplacilam na pewno taniej niz
      ludzie z alladyna. bylam bardzo zadowolona i z warunkow i z wycieczki
      • Gość: Jotka Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: 213.241.18.* 11.07.03, 15:11
        Jakieś szczegóły? Jaki hotel, wyżywienie, cena?
        Pozdr
        • kamcias_sz warunki 14.07.03, 08:44
          zaczne od ceny : ja zapłacilam po 1800zl za osobe juz z oplatami lotniskowymi
          na 2 tygodnie.
          wyzywienie super, sniadania i obiadokolacje w formie bufetu. jesz ile chcesz.
          nie ma sie co przejmowac ze jakas ichnia kuchnia. spokojnie kazdy mogl cos
          wybrac dla siebie
          hotel leKalif. z klimatyzacja. ok. 300m od morza. lezaki i parasole bezplatne i
          przy basenie i na plazy.
          Polecam goraco ten hotel. w miejscowosci Hammamet. Mała, ale cicha, wszedzie
          mozna dojsc. jesli chcesz weicej wiedziec daj znac
    • Gość: P odradzam OASIS TOURS IP: *.ghnet.pl / 192.168.6.* / *.pil.citynet.pl 11.07.03, 15:30
      Dziś rano wróciłem z Tunezji. Byłem z biurem Oasis Tours. Lot powrotny do
      Katowic trwał 19 godz. (!) - awaria samolotu. Ze strony biura nie otrzymaliśmy
      żadnej pomocy, wręcz przeciwnie powiedzieli nam, żebyśmy radzili sobie sami!!!
      Rezydenci na miejscu widzą swą rolę jedynie w sprzedaży jakiejś wycieczki i
      więcej nie chcą cie znać. Na prośbe o pomoc od razu opowiadają: "nie, nie
      można, nie da rady" - zrezygnowałem z ich łaski i pytałem bezpośrednio u
      kierownika hotelu lub na recepcji -i okazało się, że wszystko da się zrobić,
      wszystko można dostać bez żadnych problemów. Odradzam wyjazd z biurem OASIS
      TOURS! (a do tego mają hotele o fatalnych lokalizacjach)!
      • Gość: Anna Re: odradzam OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 15:41
        Sprawdzaj w internecie, albo w biurach podróży, napewno spotkasz jakieś ciekawe
        oferty. Z jakiego miasta jesteś? Może blisko mnie? to polecę ci biuro z którym
        jeżdżę od lat.
        pozdrawiam
      • Gość: Hana Re: odradzam OASIS TOURS IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.03, 15:43
        jak to lot trwał 19 h!!!!!! To gdzie wy wtedy byliście jak była ta awaria,
        opisz to bliżej.
        • Gość: P OASIS TOURS - lot 19 godz. IP: *.ghnet.pl / 192.168.6.* / *.pil.citynet.pl 11.07.03, 16:09
          Byliśmy po odprawie, więc czekaliśmy na lotnisku. Podobno w samolocie zepsuła
          się jakaś cześć i trzeba ją było sprowadzić z Tunisu (ok. 100 km). Miało to
          trwać do 2 godz. Potem okazało się, że samolot w ogóle nie poleci i mamy czekać
          aż przewoźnik będzie miał wolny samolot (a miał wszystkiego tylko 3 - jeden
          zepsuty, jeden w Petersburgu i jeden w Atenach) - chyba wróciliśmy tym z Aten,
          który dla nas ściągano - wszystkie w stanie fatalmym!
          Woda mineralna podczas czekania na lotnisku podskoczyła z 1 USD do 5 USD, a
          Cola kosztowała 2,5 EUR, pizza 5 EUR. Dorośli wykorzystali zapasy zrobione w
          duty free i zorganizowali zakrapiany alkoholem piknik a małe dzieci darły się,
          że chcą do domu (czekało ok. 150 osób). O godz. 23.00 przewoźnik podesłał nam
          jedzenie z zepsutego samolotu. Panie rezydentki z Oasis przestały odbierać
          telefony ...
      • Gość: jg Re: odradzam OASIS TOURS - POLECAM OASIS IP: *.pl 12.07.03, 13:00
        Miałeś pecha. Ja polecam Oasis tylko inne miejsce i inny hotel Sol EL Mouradi,
        Port EL Kantanoui. Było super, hotel w świetnym miejscu, 3 baseny, wspaniałe
        jedzenie, plaża przy hotelu, klimatyzacja w każdym pokoju, jaccuzi, fitness
        club i tzw gabinet odnowy biologicznej. Polecam masaże i body mask z
        peelingiem. Animacje co wieczór, blisko do portu.
        A Polacy zawsze mają pretensje, np. grupa która została zakwaterowana w 5* bo
        w naszym hotelu zabrakło miejsc... A nasz to tylko 4* i to tunezyjskie. I i
        tak narzekali (hotele stoją obok siebie...) bo to nie ten hotel który
        chcieli... Ręce opadają, na szczęście w naszym hotelu Polaków w sumie nie było
        widać. 90% stanowili Francuzi, Włosi, Irlandczycy, Niemcy. Więc było spokojnie
        i bez ciągłego zrzędzenia.
    • Gość: mak Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.07.03, 15:55
      Byłam w Tunezji w ubiegłym roku z Exim Tours. Mimo,że słyszałam różne opinie o
      tym biurze, to mój pobyt był bardzo udany. Byłam w Hammamecie w hotelu
      Continental. Bardzo dobre jedzenie, ładna plaża. Do rezydenta nie mam żadnych
      zastrzeżeń. W Tunezji koniecznie trzeba pojechać na wycieczkę na Saharę. Na
      pewno wrócę jeszcze do Tunezji. Jeśli się zdecydujesz na wyjazd, to życzę
      udanego wypoczynku.
    • Gość: P http://republika.pl/oasis_nigdy_wiecej/ IP: *.ghnet.pl / 192.168.6.* / *.pil.citynet.pl 11.07.03, 17:06
      Polecam: republika.pl/oasis_nigdy_wiecej/
      • czytelnik22 Re:Tunezja z kim najlepiej 11.07.03, 21:12
        Ja tez byłem z Exim Tours i nic im nie mogę zarzucić. Hotel chems El Hana w
        sousse. Hotel ma dobre położenie, ale jest raczej mocno wysłużony, ja bym go po
        raz drugi nie wybrał (no ale leciałem z lasta i większego wyboru nie było). O
        hotelach więcej możesz poczytać na www.travelforum.pl.
        Pozdrowienia
    • Gość: iwka Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: *.wroc.zigzag.pl 12.07.03, 18:24
      ja byłam w Tunezji przed dwoma laty z Neckermanem- bez zarzutu, rok temu z
      Alladynem (śp)- też bez zarzutu. Teraz rzeczywiście trudny wybór... miałam
      teraz lecieć z Oasis, ale po opiniach na tym forum i po odczytaniu podanej
      wyżej stronki zrezygnowałam. Powodzenia.
    • Gość: Kajka Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.07.03, 10:59
      Byłam na przełomie czerwca/lipca w Tunezji 2 tyg.z Oazis Tours hotel El Mouradi
      Skanes Beach. Hotel moim zdaniem zdecydowanie ok, czysto, klima działa, baseny
      czyste i duże. Mankament - stołówka jedna dla wszystkich, a więc tłok i
      harmider - jak ktoś lubi się delektować jedzeniem, to nie ma szans. Obsługa
      typowo arabska, jak coś się naprawdę chce, to trzeba się przypominać i
      załatwią, jak się na to nastawisz, to nie stracisz nerwów.
      Wycieczki polecam samodzielnie, taniej, zobaczysz co chcesz i - co dla mnie
      ważne - mniej męczące, bo bez tłumu i w moim tempie. Do Tunisu
      dojechaliśmy "tam" louage'em za 7 DT od osoby, do Sidi Bou Side metrem, z
      powrotem pociągiem za 9 DT I klasą, na miejscu taksówkami. Wyszło łącznie pół
      ceny organizatora przy 3 osobach. Poczucie bezpieczeństwa pełne.
      Z Oazisem byłam 8 lat temu i to był zupełnie inny, wtedy dużo gorszy, Oazis.
      Dziś podobali mi się bardzo, punktualni, 10 min.przed zbiórką telefon do pokoju
      przypominający, w autobusie precyzyjne informacje o tym co gdzie na lotnisku,
      przy odprawie pani tłumacząca, pomagająca i przyspieszająca (mi się przydało -
      przywiozłam duży delikatny pakunek).
      Pozdrawiam, życzę miłego urlopu.
    • Gość: ZIEMBA Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.03, 12:05
      JA BYŁEM W ZESZŁYM ROKU Z TRIADĄ (SZOK CENOWY)W HOTELU KHEOPS 4* LUX I
      ZAPŁACIŁEM TYLKO 2000 Z OPŁATĄ LOTNISKOWĄ.Z TEGO CO WIEM JEST TO ICH COROCZNA
      OFERTA. NIE POLECAM HOTELI 3* GDYŻ ICH STANDART DAJE WIELE DO MYŚLENIA.WIEM ŻE
      ISTNIEJE WIELE OPINI NA TEMAT TEGO BIURA ALE WYKUPUJĄC OFERTĘ Z HOTELEM 4* LUX
      (SZOK CENOWY)ZA JEDYNE 2000 ZŁ BEZ WZGLEDU DO JAKIEGO HOTELU TRAFISZ, (A I TAK
      W 80% BĘDZIE TO HOTEL KHEOPS) NIE MOŻESZ BYĆ NIE ZADOWOLONA.I PAMIĘTAJ
      WYKUPUJĄC JAKĄKOLWIEK OFERTĘ Z OBOJĘTNIE JAKIEGO BIURA W ŚMIESZNIE NISKIEJ
      CENIE NIE SPODZIEWAJ SIĘ LUKSUSU.WIĘKSZOŚĆ LUDZI KTÓRZY NARZEKĄ NA BIURA
      WYKUPUJĄ WCZASY ZA PSIE PIENIĄDZE A SPODZIEWAJĄ SIĘ STANDARTU HOTELU *****.
      NAJWAŻNIEJSZE JEST ABY SPRAWDZIĆ BIURO CZY MA AKTUALNE ZEZWOLENIE WYDANE PRZEZ
      WOJEWODĘ, ZABEZPIECZENIE FINANSOWE, I CZY NALEŻY DO IZBY TURYSTYKI,DOBRZE
      PRZEANALIZYJ OFERTĘ CO ZAPEWNIA CI BIURO, A CZEGO NIE.

MIŁYCH WAKACJI
      DOŚWIADCZONY PODRÓŻNIK

• mea25 Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? 21.07.03, 13:27
        Proszę o wyłączanie Caps Locka. Fatalnie się to czyta
    • Gość: Paula Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: *.kielce.com.pl 21.07.03, 14:23
      Bylam z triada w Tunezji w hotelu ***.Bylam bardzo zadowolona. Dwa tygodnie
      w cenie 1200 zł (last minute). Nie mialam zastrzezenia do niczego.
      Mieszkalam w miescie Nabeul w hotelu Imene. Za taka cene otrzymalam dokladnie
      to co chcialam. Polecam Triade.
      • Gość: margoblue Re: TUNEZJA - Z KIM NAJLEPIEJ? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.07.03, 15:07
        Dwa dni temu wrocilam z Tunezji z oasisem. Bylam w miescie Sousse, hotel
        Samara. W katalogu oasis ****, a faktycznie ***. Jechalam lekko przestraszona
        opiniami z forum ale moge spokojnie stwierdzic ze wyjazd byl super. Za 2 tyg. w
        last minute placilismy 1740 za HB.
        PLUSY: Hotel pieknie polozony, 3 baseny (duzy, dla dzieci i kryty), pyszne
        jedzenie, blisko plaza, czeste animacje (troche nudnawe).
        MINUSY: zatloczona stolowka, olewajacy kelnerzy, pokojowki sprzatajace tylko po
        zostawieniu regularnych napiwkow, platna dyskoteka hotelowa (choc w katalogu
        zapeniaja ze jest free of charge dla gosci hotelowych)

pozdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka