Gość: Tom IP: 150.254.84.* 23.07.03, 14:53 Jakie sa ceny jedzenia w Holandii??Nie chodzi mi o jakies obiady w restauracjach tylko podstawowe produkty:chleb,mleko,jakies jogurty, sery itp. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mrowka Re: ceny w Holandii IP: *.dsl.hccnet.nl 23.07.03, 15:28 Gość portalu: Tom napisał(a): > Jakie sa ceny jedzenia w Holandii??Nie chodzi mi o jakies obiady w > restauracjach tylko podstawowe produkty:chleb,mleko,jakies jogurty, sery itp. to tez wszystko zalezy gdzie sie kupuje i jakie marki ("A" czy wlasne marki), Aldi - najtaniej, Albert Heijn - najwyzsze ceny, za podobne zakupy mozna zaplacic 50% taniej lub drozej. chleb srednio ok 1,5 Eur, mleko 0,5 litra tez tak jakos, jogurt roznie jakies 2 Euro czteropak, ser gouda mlody 4-5 Euro za porcje na tydzien (kurcze, nie mam pojecia ile one waza!), sok kolo 0,80 Euro, babany jakies 2-3 Euro za 5-6 szt, jablka nieco tansze Zakupy w NORMALNYM sklepie (nie dyskoncie) na tydzien NORMALNEGO zycia dla 1 osoby to cos rzedu 40 Euro, bez zadnych szalenstw, ale chcac zdrowo sie odzywiac. Odpowiedz Link Zgłoś
ela1001 Re: ceny w Holandii 24.07.03, 07:55 Gość portalu: mrowka napisał(a): > Gość portalu: Tom napisał(a): > > > Jakie sa ceny jedzenia w Holandii??Nie chodzi mi o jakies obiady w > > restauracjach tylko podstawowe produkty:chleb,mleko,jakies jogurty, sery i > tp. > > to tez wszystko zalezy gdzie sie kupuje i jakie marki ("A" czy wlasne marki), > Aldi - najtaniej, Albert Heijn - najwyzsze ceny, za podobne zakupy mozna > zaplacic 50% taniej lub drozej. Produkty pakowane dla AH wcale nie są drogie! > chleb srednio ok 1,5 Eur, mleko 0,5 litra tez tak jakos, jogurt roznie jakies 2 > Pieczywo najtaniej kupisz w Aldim. Każda sieć ma własną ofertę taniego chleba i bułek. > Euro czteropak, ser gouda mlody 4-5 Euro za porcje na tydzien (kurcze, nie mam Szukaj promocji! Ja trafiałam na młodą , pyszną Goudę w cenie ok 4 Euro /kg. > pojecia ile one waza!), sok kolo 0,80 Euro, babany jakies 2-3 Euro za 5-6 szt, > jablka nieco tansze Można trafić taniej. > Zakupy w NORMALNYM sklepie (nie dyskoncie) na tydzien NORMALNEGO zycia dla 1 > osoby to cos rzedu 40 Euro, bez zadnych szalenstw, ale chcac zdrowo sie > odzywiac. W każdym , nawet małym miasteczku, często na uboczu jest dyskont. Po prostu zapytaj miejscowych. Ceny są zdecydowanie niższe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mrowka Re: ceny w Holandii IP: *.dsl.hccnet.nl 24.07.03, 08:27 ela1001 napisała: > Produkty pakowane dla AH wcale nie są drogie! Co nie zmienia faktu, ze porownujac koszyk zakupow: "Aldi - najtaniej, Albert Heijn - najwyzsze ceny", przy czym Aldi to najnizsza jakosc (tamtejszego pieczywa nie da sie jesc, ale maja dobre jogurty np.) Najnizsze ceny i najnizsza jakosc - Aldi Niskie ceny i wysoka jakosc - m.in. Nettorama, Poiesz, Jan Linders Wysokie ceny i wysoka jakosc - np. Albert Heijn, Super de Boer, Konmar Wysokie ceny i niska jakosc - Edah Odpowiedz Link Zgłoś