Gość: jaga IP: 213.76.92.* 21.03.01, 11:51 W lecie chcę jechać do Estonii, zbieram informacje o tym kraju. Szczegółnie interesują mnie parki narodowe. jaga Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Grzesiek Re: Estonia IP: *.if-pan.krakow.pl 27.03.01, 17:28 W Estonii bylismy w ub. wakacje (sierpien 2000), po drodze do Finlandii. Odwiedzilismy 3 miejsca - rezerwat torfowy Nigula Raba (tuz za granica z Estonia przy Via Baltica), wyspe Saaremaa i Tallin. Wszystko godne polecenia! Do tego wciaz niedrogo i malo ludzi. Szczegolnie na Saaremaa. Tam jakby czas sie zatrzymal w miejscu. Warto pojechac. Grzesiek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wlodek Re: Estonia IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 03.04.01, 01:21 W Estonii byłem dwa lata temu. Rzeczywiście Saaremaa jest wspaniała ale polecam również Hiumę.Jest mniejsza,ludzi jeszcze mniej a kultura estońska właściwie nie skażona wpływami sowieckimi. Co do rezerwatów to ciekawe jest jezioro Vorts po drodze z Tartu do Tallinna.Kocham ten kraj i proszę o kontakt zainteresowanych wszystkim co dotyczy Estonii.qie@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wielki N Re: Estonia IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.05.01, 21:47 w Estonii najpiękniej jest wnocy. Polecam taki scenariusz: Zatrzymać się na nocleg na wsi. W nocy do godziny 1.00 jest jasno!!! Nieprawdopodobne przżycie!! Pełno ptactwa, zwierząt (zające, sarny, inne bliżej niezidentyfikowane. Wystarczy 20min,. spacer po lesie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rena Re: Estonia IP: *.office.ih.pl 12.06.01, 09:08 Nie jedz do Parnu. Przewodniki podaja, ze to ciekawa miejscowosc turystyczna, ale nie daj sie nabrac. Zadupie z dzikimi tlumami turystow - moze byc problem z noclegiem. Generalnie zgadzam sie ze wszystkimi, ze parki sa nie do pobicia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Estonia IP: *.mir.gdynia.pl 21.06.01, 08:19 Gość portalu: Rena napisał(a): > Nie jedz do Parnu. Przewodniki podaja, ze to ciekawa miejscowosc turystyczna, > ale nie daj sie nabrac. Zadupie z dzikimi tlumami turystow - moze byc problem z > > noclegiem. Generalnie zgadzam sie ze wszystkimi, ze parki sa nie do pobicia. Do Parnu trzeba jechać póżną wiosną, gdy jeszcze nie ma wielu turystow a miejsc noclegowych jest pełno. Ciekawe muzeum, gdzie dużo pisze się o najeźdzcach z Polski. Można jechać do uroczego skansenu wsi estońskiej ok 60 km na pld-wsch od Parnu. Odpowiedz Link Zgłoś