Gość: ascott IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.08.03, 11:46 Byłam w Tunezji, w Sousse z Triadą. Mieszkałam w hotelu Blibane. Służę garścią sprawdzonych info... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: KASIAr Re: Tunezja, Sousse z Triadą IP: *.rybnet.pl 10.08.03, 17:49 napisz prosze cos woiecej o hotelu...interesje mnie dostep do basenu plazy,czystosc pokoji,wyzywienie...jak tym razem spisala sie Triada pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
misiasta Re: Tunezja, Sousse z Triadą 11.08.03, 08:26 Bardzo proszę o jakieś informacje - te praktyczne i te mniej. Wybieram się tam 19.08. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascott Re: Tunezja, Sousse z Triadą IP: 148.81.119.* 11.08.03, 10:48 No coz, Hotel Blibane: pokoje w miare czyste, duze, sprzatane codziennie- posciel ukladana w niesamowite wzory, kazdego dnia inne!!!.Jest winda. Problematyczne jest otoczenie hotelu:(wyciete na zdjeciu w katalogu)- zaraz obok wiezyczka z muezinem budzacym co dzien i spiewajacym na dobranoc. Przy samym hotelu jezdnia, b. glosna dzien i noc. Dojscie na plaze -ok. 600 m., przez wyschnieta rzeke i cos w rodzaju slumsow. Zarcie w Blibane-raczej kiepskie i monotonne- ktos nazwal to nawet Hotelem-ogórkiem- czy pomidorem. Sa tez klopoty z karaluchami, ale te ponoc gwiazdek nie wybieraja-moga byc w kazdym hotelu. Prosze: nie przerazajcie sie tym. To sa chyba wszystkie problemy . Poza tym jest bosko!!! Koniecznie jedzcie na safari!!! Przewodnik Zjed jest niesamowity. Ogolnie ja bylam b. z wyjazdu zadowolona i polecam.!!! Jesli cos jeszcze chcecie wiedziec-pytajcie!! Odpowiedz Link Zgłoś
astika Re: Tunezja, Sousse z Triadą 11.08.03, 10:59 Witam, czy na safari byłeś z Triadą? i ile ta impreza kosztuje? A płaci się w dolarach czy w dinarach? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dagna Re: Tunezja, Sousse z Triadą IP: *.iel.wroc.pl 11.08.03, 11:32 I jeszcze do tej wycieczki na Sahare..;) Czy lepiej wybrac 2-dniową czy 3- dniowa? A Triada jako organizator dobrze sie spisała? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascott Re: Tunezja, Sousse z Triadą IP: 148.81.119.* 11.08.03, 12:58 Triada organizuje safari 2-dniowe, autokarem i jeepami, z noclegiem w cudnym hotelu na pustyni. Tego niemozna przegapic!!! Wielblady, palmy, oazy-cudo!! Przewodnik- Tunezyjczyk mowiacy po polsku jest niesamowity. Kosztuje to ok. 130 $ Pieniadze ($, Euro) mozna wymienic w kazdym hotelu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiasta Re: Tunezja, Sousse z Triadą 11.08.03, 13:47 A jak wygląda basen w hotelu - da się trochę popływać czy to coś w rodzaju brodzika :)? No i klimatyzacja - mam nadzieję, że działa... Ja jestem nastawiona pozytywnie mimo wszystkich niezbyt pochlebnych opinii :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascott Re: Tunezja, Sousse z Triadą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 11.08.03, 19:16 Basen- raczej malutki, po południu zacieniony, biegaja tam koty, sa jakies lezaki. Ja osobiscie nie korzystalam. Klima jest, dziala w nocy- jest to zupelnie wystarczajace. Odpowiedz Link Zgłoś
misiasta Re: Tunezja, Sousse z Triadą 12.08.03, 11:20 Czy możesz napisac coś jeszcze - o wycieczkach, mozliwości wypozyczenia samochodu ( albo skutera), co warto zobaczyć - najlepiej na własną rękę i co mozna robić wieczorami. Dzięki za wszelkie info... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ascott Re: Tunezja, Sousse z Triadą IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.08.03, 18:21 Poza safari bylam jeszcze na orgnizowanej przez Triade wycieczce do Tunisu, Kartaginy i Sidi bou Said (warto). z Sousse warto tez pojechac smieszna ciuchcia do Port EL Kantaui-piekny port, ekskluzywne miasteczko o ciekawej atmosferze. mozna tez wybrac sie pociagiem do Monastiru -ok.20 km. od Sousse. W sousse -w strone ww portu jest ulica, ktora ozywa noca, z mnostwem pubów, dyskotek, klubow, kafejek- tam warto spedzac wieczory. Samochodu ani skutera nie wypozyczalam. Odpowiedz Link Zgłoś