Dodaj do ulubionych

Egipt, czy Rodos????

IP: *.za.digi.pl 15.08.03, 15:19
Oto jest pytanie...
Jesli Egipt, to Synaj, czy Hurganda??? 7 czy 14 dni
Jesli Rodos, to Ixia, czy miasto Rodos?? I znowu: 7 czy7 14????
Ludziska pomóżcie , bo od przegladania ofert dostaję kręćka!!!
Dingo
Obserwuj wątek
    • Gość: ines Re: Egipt, czy Rodos???? IP: 81.15.189.* 15.08.03, 20:42
      Naprawdę trudno powiedzieć. Ja wybrałabym Rodos(a jeszcze lepiej jakąś małą
      wyspę grecką) bo Grecja moim zdaniem jest wymarzona na wypoczynek. Domyślam się
      że to wczasy. Ja na czymś takim(opalanie, morze, jedzenie) nie wytrzymałabym
      za długo (więc wybrałabym 7 dni).Ale każdy ma inne potrzeby:-)
    • Gość: Yatza Re: Egipt, czy Rodos???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 20:28
      Tylko Egipt z EXIM TOURS :) Pełen profesjonalizm POLECAM!!!
    • Gość: max Re: Egipt, czy Rodos???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.08.03, 20:37
      Jesli zdecydujesz sie na egipt to tylko synaj i sharm el sheik! ale wszystko i
      tak zalezy od tego czego oczekujesz?w sharmie sa piekne rafy cudowne morze-nie
      znajdziesz tego w grecji-a do tego calkiem niezly kurort na europejskim
      poziomie-pozdrawiam
      • Gość: mankam Re: Egipt, czy Rodos???? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.03, 13:57
        ja polecam egipt,bylam tydzien z alfastar(swietne!!!)w sharm el sheikh bo
        lepsze rafy niz w hurgadzie. zalezy czego oczekujesz po wypoczynku:)jesli
        wielu przygod to polecam egipt:)jesli chcesz wypoczac, pobyczyc sie na plazy
        to rodos:)albo inna wyspa:)moze korfu?jest spokojne:)i raczej oba wyjazdy na 7
        dni(mi wystarczylo:)milego wypoczynku
    • Gość: Kama Re: Egipt, czy Rodos???? IP: *.ker.forthnet.gr 19.08.03, 12:15
      Jesli Egipt to Sharm i raczej 2 tygodnie (jesli chcesz pozwiedzac) i raczej nie
      latem (koszmarne upaly!), najlepiej pazdziernik-listopad.

Rodos tez jest najgoretsza wyspa grecka wiec najlepiej wrzesien i raczej gdzies
      w poblizu miasta Rodos, ktore jest cudowne. Bez zwiedzania 7 dni wystarczy.

Natomiast jesli chodzi o klimat to zdecydowanie polecam przepiekne wyspy
      jonskie w Grecji - nie jest tam az tak goraco jak w innych miejscach i jest
      bardzo zielono - Kefalonia, Korfu, Zakintos - sa super!
    • Gość: Grodek Re: Egipt, czy Rodos???? IP: *.studiokwadrat.com.pl 19.08.03, 12:30
      Będę przyziemny: z finansowego punktu widzenia polecałbym Egipt. Rodos to
      strefa EURO, które odrobinę w tym roku oszalało. Natomiast Egipt to USD, który
      pozwala utrzymać atrakcyjniejsze ceny.
      Pozdr.
    • varlaam Re: Egipt, czy Rodos???? 20.08.03, 16:50
      Zdecydowanie Rodos i rownie zdecydowanie miasto Rodos!!!
      • czytelnik22 Re: Egipt, czy Rodos???? 20.08.03, 17:25
        Jeżeli nie masz zamiaru zwiedzać to tylko Egipt (jak masz to zależy co chcesz
        zwiedzić i czego jeszcze nie widziałeś).W Egipcie za pieniądze, które w GRecji
        wydałbyś na słaby 3 gwiazdkowy hotel dostaniesz świetne hotele. JA byłem w
        bajkowym Sheraton Miramare z Eximem za 2600 zł na 2 tugodnie - hotel
        rewelacyjny, opis znajdziesz na forum Egipt w wątku z przed tygodnia Sheraton
        Miramare z Eximem super. Gdyby ten hotel był położony w Grecji kosztowałby
        pewnie kilka tysiecy więcej od osoby. Morze Czerwone bije śródziemne pod każdym
        względem. Rozmawiałem z ludźmi, którzy po 3 razy byli wczesniej w Grecji na
        pobytach i po tym co zobaczyli w Egipcie, no może konkretnie w Sheratonie
        twierdzili, że na typowy wypoczynek nie pojada do Grecji już nigdy więcej jesli
        ceny w Egipcie nie wzrosną. A jak chcesz zwiedzac greckie zabytki starożytności
        to znacznie lepsza Turcja są nieporównywalnie lepiej zachowane.

Ps Niestety ceny w Egipcie juz ruszyły do góry z powodu niebywałego wzrostu
        przyjazdów turystów do tego kraju. Więc takie atrakcje cenowe jak są w tym roku
        mogą się nie powtórzyć.
    • Gość: Mickel Re: Egipt, czy Rodos???? IP: *.crowley.pl 20.08.03, 23:58
      Wszysko zalezy od tego na jak dlugo, za jakie pieniadze, i czego oczekujesz.

Rodos - jest ok na 7 dni. W 3 dni mozna samochodem objechac dokladnie całą
      wyspe (i to nie raz). Z jednej storny Rodos - wspaniale miasto, z dobrze
      zachowaną "starówką". Z drugiej strony Parasonissi - raj dla Windserferów.
      A pomiędzy na przyklad Lindos - male, urokliwe miasteczko. Mniej wiecej po
      srodku wyspy znajduje sie park z motlami - najwiekszy ich wysyp jest podbno w
      lipcu (ja niestety bylem w maju i widzialem ich tylko kilka).

Egipt - tutaj zgodze sie z przedmowcami i polecę Sharm. Do Hurghady warto tylko
      wtedy, jezeli chce sie zobaczyc Luksor (mam zamiar w pazdzierniku). W kazdym
      innym przypadku - Sharm El Sheikh. Przede wszystkim wspaniale rafy - nie tak
      zniszczone jak w Hurghadzie. Jezeli ktos nie ma zamairu nurkowac, to nawet na
      hotelowej plazy (pod warunkiem ze hotel jest polozony poza Naama Bay) mozna
      sobie posnurkowac - naprawde warto! Poza tym mona sie wybrac na kilka
      wycieczek, np. Gora Mojzesza, Kolorowy Kanion, Parki Narodowe: Ras Mohamed i
      Abu Galum. W tym roku w promocji jest rowniez Kair.
      Do Egiptu warto wybrac sie na dwa tygodnie.

Wybór należy do Ciebie :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka