Dodaj do ulubionych

PORTUGALIA

IP: *.at.ibm.com 18.04.01, 12:19
Bardzo Was serdecznie prosze, co tam mozna zobaczyc. Jak dojechac, gdzie sie
zatrzymac?;;;;
Obserwuj wątek
    • Gość: OLA Re: PORTUGALIA IP: 195.94.203.* 18.04.01, 15:42
      To zależy co lubisz. Ja byłam dwa tygodznie w Lizbonie i Sierra de Sintra i to za mało żeby zobaczyć
      wszystko. Sama Lizbona jest super. Uliczki, tramwaje-wagoniki, azulejo no i muzyka fado w starych
      dzielnicach. Koniecznie przewodnik Wiedzy i Życia - oni piszą rzetelnie. Pyszne grilowane kalmary.
      Jedx też do miasta Sintra - to taki układ jak Kazimierz Dolny dla Warszawy. Pytaj, może wiem, ja nie
      jestem fanem plaż ale jeżeli Ty lubisz plaże to południe Portugalii.
      • Gość: Basia Re: PORTUGALIA IP: *.psychpan.waw.pl 25.06.01, 00:00
        Olu a jak dostałaś się do Portugalii?
        Czy była to zorganizowana przez biuro podróży wycieczka, czy pojechałaś tam na
        własną rękę?
        Jeśli możesz mi odpowiedzieć lub udzielić wskazówek - to chetnie skorzystam.
        Chciałabym pojechać "na własną" rękę - bo wtedy mogę zobaczyć to co mnie
        interesuje a oferty biur podróży nastawione są głównie na wypoczynek na plażach.
        Szczególnie ciekawe miejsca - to te na zachodzie i północy - czy zgadzasz sie z
        tym? Wtedy chyba najlepiej wynająć samochód,ale co z noclegami ?
        Orientujesz się może?
        • Gość: greg Re: PORTUGALIA IP: 192.168.2.* / *.xerox.com.pl 25.06.01, 00:00
          Jeżeli lubicie organizować sobie pobyt samemu, ale tylko do pewnego stopnia, to
          TUI ma w swojej ofercie kilka wyjazdów do Portugalii typu samochód+hotele na
          danej trasie.

można znaleźć na ich WWW.

pozdr,
          Grzegorz
        • Gość: Ania Re: PORTUGALIA IP: *.mat.uam.es 06.07.01, 11:45
          Ja pojechalam sama i na wlasna reke trzy lata temu. Najtaniej mi wedy wyszlo kupic bilet Inter Rail ដ ale byla to
          podroz ponad 40 godzina z przesiadkami we Frankfurcie, Paryzu i Irunie. Ale warto!!!!!!! Kup przewodnik Pascala o
          Portugalii najnowszy bo aktualizuja wydania co roku. Tam znajdziesz liste hostali a adresami , telefonami i cenami.
          Zebys mogla powiedziec po powrocie ze znasz Portugalie powinnas byc w Porto, Coimbrze, Lizbonie z
          przyleglosciami i jechac do Algarve na poludnie. Mnie zachwycila Lizbona, wybrzeze Cascais, Sintra tez jest
          warta obejrzenia.

Pozdrawiam i zycze powodzenia. ANia
    • Gość: polo Re: PORTUGALIA IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 00:27
      Tylko nie TUI . Zobaczysz gromadę otyłych Niemców . Jeśli lubisz ciepłe morze i
      najpiękniejsze plaże w Europie to polecam płd.
      • Gość: gregj Re: PORTUGALIA IP: 192.168.2.* / *.xerox.com.pl 06.07.01, 16:07
        TUI tez czasem moze byc.
        Ma w ofercie przelot + wypozyczenie samochodu + pojedyncze noclegi w wybranych
        hotelach. Wtedy gromady otylych Niemcow widzisz najwyzej przez okno samochodu,
        albo wtedy, gdy ich zabierzesz autostopem :-)

pozdr,
        Grzegorz
        • Gość: Damian Re: PORTUGALIA IP: 158.75.28.* 11.07.01, 16:36
          Ej ludzie Tui moze być, tylko zależy do czego. My kupili�my u nich w last minute bilety po 300 DM za os, w 2 strony do Malagi( dowolny temin i czas pobytu). Wylot był z Warszawy. Trzeba tylko pój�ć do biura i zapytać o last m. Ponadto warto kupować sobotniš wyborczš. Jest tam dodatek turystyczny i czasami ogłoszenia z fajnymi ofertami. Wyloty z lotnisk niemieckich też nie sš złe.
          Nie byłem w Portugalii ale chciałbym się tam wybrać.
          Z własnego doswiadczenia odradzam imprezy zorganizowane (zawsze wychodzš drozej). je�li jeste� indywidualistš to jed� sam z przyjacółmi tylko.
          Mam antomiast za sobš 3 razy Hiszpanię i 2 razy Maroko. Je�li kto� chce jakies info to zapraszam daliz@wp.pl
    • Gość: Ewanka Re: PORTUGALIA IP: 193.227.223.* 08.08.01, 11:12
      Warto jest pożyczyć samochód i objechać całą Portugalię dookoła. Bez pośpiechu
      zajmuje to ok. 3 tygodni. Można trasę skrócić do 2 tygodni - bez zbytniego
      wylegiwania się na plażach południa. Jednym z ciekawszych miejsc jest północna
      Portugalia z niesamowitymi schodami do prawie każdego kościoła, spichlerzami w
      kształce grobowców i krajobrazami opuszczonych gór jakby z Norwegii. Południe
      też jest ciekawe - żółciutkie plaże i lazurowe niebo. Koniecznie próbuj wina,
      nawet tanie w supermarketach smakuje super!
      Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka