Dodaj do ulubionych

autostrady we Francji

IP: *.stacje.agora.pl 31.08.03, 16:54
Czy moglibyscie podac mi przyblizone ceny za przejazdy we Francji po
autostradach. Wybieramy sie do Hiszpanii i jakkolwiek to zaplanujemy, Francja
jest dla nas niestety krajem tranzytowym.
Z góry dziękuję
Obserwuj wątek
    • Gość: Stanley Re: autostrady we Francji IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.08.03, 21:15
      wejdz na abc.onet.pl/2029,1064811,kontent.html znajdziesz wszyskie ceny
      i zobaczysz ,ze drogo, chyba najdrozej w Europie. Przejechalem kiedys cała
      Francje drogami obok autostad - muszą takie być i sa dokładnie oznakowane i
      dobre w wiekszosci co chwile dwupasmowe - zaoszczędziłem pieniądze i jeszcze
      duzo zobaczyłem .pozdrawiam
      • Gość: MALGOSIA Re: autostrady we Francji IP: *.stacje.agora.pl 31.08.03, 22:25
        dziekuje bardzo wlasnie wszystko tam zobaczylam. rozumiem, ze te trasy
        bezplatne sa oznaczone litera N.
        • kicur Re: autostrady we Francji 01.09.03, 00:09
          Gość portalu: MALGOSIA napisał(a):

> dziekuje bardzo wlasnie wszystko tam zobaczylam. rozumiem, ze te trasy
          > bezplatne sa oznaczone litera N.

Przejazd w 2 strony z granicy niemieckiej do granicy hiszpańskiej autem osob.
          przez Francję to koszt ok. 100 EUR. Wcale nie są najdroższe w Europie. Tanie
          też nie są, ale za to są super!
          Jak chcesz, możesz jechać Nationalkami, które zwykle najlepsze są tylko tam,
          gdzie NIE MA autostrad. Poza tym zwykle prowadzą przez każdą wieś i miasteczko
          po drodze, no i są setki (tysiące?) rond.
          Jak to lubisz, jesteś cierpliwa, masz czas i nerwy - Twój wybór. Ja tam wolę
          autostrady, choć wcale mnie nie cieszy te 100 EUR.
          Pozdrawiam!
          GG2823614
          • Gość: malgosia Re: autostrady we Francji IP: *.stacje.agora.pl 01.09.03, 12:04
            Dzieki za te wszystkie rady. My sie przerazilismy, bo jeden znajomy powiedział
            nam, ze koszt przejazdu przez całą Francje do Hiszpanii właśnie to 250 euro w 1
            strone. Szok totalny. Ale on chyba jezdzil w kolko. Tak sie przestraszylismy,
            ze chcielismy poplynac z Genui promem do Barcelony. Ale chyba w koncu
            przejedziemy jednak przez ta Francje.
            Pozdr.
            • Gość: artur Re: halo malgosia IP: *.horsenskom.dk 01.09.03, 14:11
              czy sprawdzilas juz wszystkich wiedze na temat cen autostrad we francji ?

zastanawiam sie w jakim celu pytasz o to samo tyle razy ?
              • Gość: malgoska Re: halo malgosia IP: *.stacje.agora.pl 01.09.03, 15:52
                Gość portalu: artur napisał(a):

> czy sprawdzilas juz wszystkich wiedze na temat cen autostrad we francji ?
                >
                > zastanawiam sie w jakim celu pytasz o to samo tyle razy ?
                Tyle razy, czyli dwa, na tym ogolnym wątku i na wątku dotyczącym Hiszpanii.
                Ale już wszystko wiem i na pewno, drogi Arturze, rozpoczniesz bardziej
                interesujący wątek. Oby starczyło miejsca. Pozdrawiam Cie serdecznie.
                • Gość: Doświadczony Re: halo malgosia IP: *.visp.energis.pl 01.09.03, 19:57
                  Tegoroczny koszt przejazdu od Miluzy do granicy hiszpansko/francuskiej to ok.
                  60 euro w jedną stronę. Osobiście odradzałbym drogi krajowe, jako że (jak to
                  ktoś zauważył) przejeżdża się niemal przez każde miasteczko po drodze i każdą
                  wieś (nie wspominając już o średniej prędkości, jaką można na nich rozwinąć).
                  Polecałbym prześledzenie spodziewanego obciążenia autostrad w poszczególne dni
                  miesiąca i kolejne godziny (www.asf.fr) - nie ma nic gorszego, jak wybulić za
                  autostradę i stać w korku (co we Francji jest relatywnie częste).

Przeyjemnej drogi

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka