Dodaj do ulubionych

Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezja

IP: *.rtk.net.pl 20.09.03, 00:02
Będę bardzo wdzięczny za wszelkie informacje
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 09:48
      Ja zmienialem pokoj rezydentka sugerowala dac 5 dinarow ja dalem 5 $ to bedzie jakies 6,5 dinara
    • bzyk_bzyk_bzyk Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj 20.09.03, 12:38
      no nie...wszędzie ta chorerna (pardon) korupcja...
    • Gość: Nemo Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: 216.94.245.* 20.09.03, 16:09

W Tunezji nie bylem ale na Karaiby jezdze czesto i
      przewaznie wychodzi ze chce zmienic pokoj.
      NIGDY nie dalem w lape nikomu. Zawsze dostaje lepszy pokoj.
      • Gość: Patrycja Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.03, 18:27
        bylam w Tunezji i dostalam pokoj bez balkonu..nic nie dalam, a pokoj zostal
        zamieniony...NIE TOLERUJE LAPUWKARSTWA!!!
      • ania011 Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj 14.10.03, 08:00
        Gość portalu: Nemo napisał(a):

>
        > W Tunezji nie bylem ale na Karaiby jezdze czesto i
        > przewaznie wychodzi ze chce zmienic pokoj.
        > NIGDY nie dalem w lape nikomu. Zawsze dostaje lepszy pokoj.

TO NA KARAIBACH BIORA WGÓLE NAPIWKI

jak kiedys chciałam wtknać dolara pokojówce to uciekała przede mną, podejrzewam
        że jak by znalazła ochrona przy niej tego dolara to by ja wychłostali i
        przepedzili do tej dżungli za płotem, ale wtedy jescze tego nie wiedziałam...
    • oryginal Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj 20.09.03, 19:24
      W moim przypadku wystarczył...uśmiech :)
    • Gość: Natalia Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 20.09.03, 19:59
      Danusiu
      Ja załatwiłam pokój za 3 proporczyki, słyszałam że arabowie bardzo lubią rzeżby
      w drewnie(dużo Polaków wozi na handel)i antyki które u nas w polsce są w każdym
      domu.Jeżeli masz jeszcze jakieś pytania to z miłą ochotą odpowiem.
      Papa
      Natia
      • Gość: Jarek Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 20.09.03, 22:56
        Tak, to prawda. Znajomi mi o tym mówili, ale nie chciało mi się wierzyć. Myślę
        sobie jednak..., co mi szkodzi. Zabrałem kilka proporczyków Legii, Pogoni itp.
        i dzięki nim udało mi się załatwić kilka spraw (nie tylko zmianę na lepszy
        pokój z tarasem). Co do rzeźb - nic mi o tym nie wiadomo. Ja wziąłem jeszcze
        kilka starych rzeczy z domu dziadka - no i też się przydały.

Naprawdę się opłaca.
        • Gość: Jurek Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 21.09.03, 08:36
          Drogi Jarku
          Tylko kasa na chlebuś sie liczy.
          Pozdrawiam
          • Gość: Jarek Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.kra.cdp.pl / *.kra.cdp.pl 21.09.03, 21:09
            ...no tak!
            Pozdrawiam,
    • Gość: Krystyna LADNY USMIECH! IP: 62.39.209.* 22.09.03, 02:00
    • Gość: Krystyna LADNY USMIECH! IP: 62.39.209.* 22.09.03, 02:00
      • Gość: Krystyna Re: LADNY USMIECH! IP: 62.39.209.* 22.09.03, 02:10
        ...Przepraszam, ale cos sie pokrecilo...
        Danusiu, dlaczego ciagnac za soba ta polska mentalnosc, ze za wszystko "trezba
        dac w lape"?.....Naprawde wszedzie tak nie jest...Bylam na Djerbie 2 lata temu,
        zmienialam pokoj na "spokojniejszy", to jest zupelnie normalne, w normalnym
        swiecie...ozywiscie, pod warunkiem, ze hotel nie jest "complet"...
        Zamieniono pokoj z usmiechem, a ja tez podziekowalam z usmiechem.
        Zycze Ci przyjemnego i bogatego we wrazenia pobytu.
        • Gość: Damian T.J. Re: LADNY USMIECH! IP: *.mofnet.gov.pl 22.09.03, 17:19
          pojedź do Stanow i spróbuj NIE dać napiwku...hehehe
          niby cywilizowany świat....
          • Gość: monika Re: LADNY USMIECH! IP: *.compower.pl 22.09.03, 17:46
            Stany - to "dziki zachód" a nie cywilizacja, może juz dość czerpania złych
            wzorców.
    • Gość: ms Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.compower.pl 22.09.03, 17:53
      a może i dać co innego;(((. Kiedy my wreszcie staniemy się kulturalnym
      narodem "na poziomie". Często wstyd ogromny przynoszą nasi rodacy za granicą:(
      • Gość: danusia Ludzie tu piszą,nie dasz w łapę zamieszkasz IP: *.rtk.net.pl 22.09.03, 19:52
        W najgorszym pokoju w hotelu bo takie są przeznaczone dla Polaków, ja jadę na
        wczasy i nie mam zamiaru mieszkać w śmierdzącym pokoju z widokiem na drzewo, bo
        słyszałem że są i takie w hotelach 5*, bo do takiego jadę, wole dać to 10
        dolców i mieć spokój

• Gość: martaa2 Re: Ludzie tu piszą,nie dasz w łapę zamieszkasz IP: *.acn.pl 22.09.03, 19:57
          Co ty piszesz ? Ja byłam teraz w Tunezji w Sousse, w hotelu *****, nic nie
          dałam w łapę, a poprosiłam z uśmiechem o cichy pokój (bo na tym mi zalezało),
          dali bez problemów, jeszcze pokój miał widok na morze.
          • Gość: Marek Re: Ludzie tu piszą,nie dasz w łapę zamieszkasz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.03, 23:21
            Ja uwazam jesli ktos mi robi przysluge to nalezy mu sie cos za to. Nie robmy z siebie dziadow wypada odpalic pare groszy niech maja DOBRE ZDANIE O POLAKACH !!!
            • Gość: tzynk Re: Ludzie tu piszą,nie dasz w łapę zamieszkasz IP: *.kalisz.sdi.tpnet.pl 23.09.03, 16:35
              Dając kasę za to robisz złą przysługę przyszłym gościom, nie tylko Polakom.
              Recepcjonista robił to do tej pory za darmo, bo rzeczywiście nic go to nie
              kosztowało. Właściwie robił przysługę nie tobie ale właścicielowi hotelu, bo
              zadowolony przyjedziesz jeszcze raz. Ale po doświadczeniu z tobą i kilkoma
              innymi zacznie wymagać od każdego opłaty (czytaj haraczu) za zmianę pokoju,
              posprzątanie i inne. A nie każdego turystę będzie na to stać, czy choćby jego
              zasady nie pozwolą mu dać w łapę. W niektórych krajach obrażają się za samą
              chęć dania napiwku. W Tunezji tak nie jest. Moim zdaniem jeżeli ktoś już chce
              dać to po a nie przed i raczej drobne kwoty, albo jeszcze jakiś suwenir.
            • Gość: Wstyd Re: Ludzie tu piszą,nie dasz w łapę zamieszkasz IP: *.proxy.aol.com 09.11.03, 05:19
              No i mają: najbardziej skorumpowany naród w Europie!
    • Gość: Ale jaja Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 12.10.03, 21:08
      Danusiu pewnie Cię zasoczę ale ja dałam aż 5 $ i miałam bardzo ładny pokój z
      widokiem na morze. Niektórym dawali pokój z widokiem na ściane :)))
      Biedni ludzie musieli upomianć sie o swoje.
      Pozdarwiam "Ale jaja"
    • Gość: Ale Luja Ja dałam dwa bryloczki i mnie przenieśli :) IP: *.rtk.net.pl 13.10.03, 21:57
    • beduinka Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj 14.10.03, 14:19
      ja mam bardzo prosty sposób...
      po prostu jak mówię po arabsku...to dostaję wszystko, co najlepsze

ps.
      w w-wie udzielam korepetycji języka arabskiego
      pzdrw
    • Gość: :)))) 5$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$ IP: *.rtk.net.pl 20.10.03, 23:46
    • Gość: haha 500000000$$$$$$$$$$$$$$$ IP: *.rtk.net.pl 31.10.03, 14:01
      • Gość: Basia Re: 500000000$$$$$$$$$$$$$$$ IP: *.client.attbi.com 01.11.03, 18:37
        A ja dalam dupy recepcioniscie i mialam piekny apartament na caly tydzien
    • ajka-k Re: Ile dać w łapę aby dostać lepszy pokój-Tunezj 03.11.03, 16:34
      Ładna dziewczyna promienny uśmiech -> wystarczająca "łapówka". Jestem przeciw
      dawania pieniędzy. Zresztą z tego co wiem nie zawsze to jest możliwe aby
      zmienić pokój to zależy od ilości wolnych miejsc

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka