IP: 195.205.251.* 23.09.03, 10:03
czy ktoś kupił u nich wycieczkę? wiem ze mają oddział w Polsce-jeśli ktoś
miał z nimi cos wspólnego, proszę o opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: mm Re: L`TUR IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 23.09.03, 10:17
      nie miałam z nimi przyjemności jechać, ale powiem co wiem - bo byłam u nich
      szukać "moich" wakacji.
      mają biuro (baardzo nowoczesne, szkalne drzwi na pilota, płaskie monitory :-) )
      w Warszawie, w Alejach Jerozolimskich - vis a vis Smyka.
      działają w oparciu o niemiecki L'Tour - biuro typowo last minute. nie
      znajdziesz u nich ofert na dalej niż 2 tygodnie na przód. sprzedają oferty
      zarówno z Polskich lotnisk jak i z większości niemieckich, ale tu się
      zawiodłam - ceny są wyższe niż oferty dostepne w Polsce, więc jak się jeszce
      doda przejazd... :-( tym bardziej ze sprzedają głównie oferty o wysokim
      standardzie, np. przyglądałam sie grecji - apartamentom (u nas takie "lepsze" i
      nawet ze sniadaniem są za max. 2000PLN) tam rozpoczynały się od 2500 - 3000PLN.
      o hotele już w ogóle nie pytałam...
      spodziewam się ze organizacyjnie będą również dużo "przed nami" bo wszystko co
      mają to sprzedają w oparciu o biura niemieckie.
      • Gość: go Re: L`TUR IP: 195.205.251.* 23.09.03, 10:27
        bardzo dziękuję! właśnie patrzyłam na ich strone internetową i faktycznie
        standardy hoteli wysokie... interesuje mnie jeszcze taka rzecz-jeśli
        wykupiłabym wycieczkę z któregoś z lotnisk niemieckich to czy maja taka opcję,
        ze płacą mi równiez za bilet na pociąg od granicy do lotniska? wiem że niektóre
        niemieckie biura praktykują cos takiego- wiesz coś na ten temat?
        • Gość: mm Re: L`TUR IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 23.09.03, 14:16
          z tego co widziałam to mają taką opcję (wpadły mi w rękę ulotki lezące na
          stole). co do niższych cen to chyba tu akurat to nie sprawdzi się, bo pani w
          biurze sprawdzała mi wszystkie oferty przez niemcy, w niemieckim systemie
          rezerwacyjnym, czyli ma tę samą baze co oni. ceny wszystkie były w EUR.
          L'Tour na razie ma stronkę po niemiecku i tam mniepani odesłała abym sobie
          śledziła co mają nowego, po polsku jak na razie jedynie odsyłacz. Wyszukiwarka
          ofert nadal ta sama co dla niemców więc nie powinno byc róznicy.
          • Gość: go Re: L`TUR IP: 195.205.251.* 23.09.03, 14:31
            właśnie siedzę na tej stronie i można znaleźć Grecję 14 dni za 470 euro czyli
            koło 2000 zł (średni standard)-nie wiem co ta pani ci wynalazła. ja akurat
            patrzę na Kretę...
            zaczynam się coraz bardziej nad tym biurem zastanawiać...
    • Gość: KINIA Re: L`TUR IP: 213.17.194.* 23.09.03, 11:29
      proponuję wejść na ich stronę niemiecką ltur.de. Na pewno będzie korzystntiej
      niż w oddziale w Polsce. Zresztą jak ze wszystkimi oddziałami niemieckich biur
      podróży

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka