Gość: go IP: 195.205.251.* 23.09.03, 10:03 czy ktoś kupił u nich wycieczkę? wiem ze mają oddział w Polsce-jeśli ktoś miał z nimi cos wspólnego, proszę o opinie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mm Re: L`TUR IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 23.09.03, 10:17 nie miałam z nimi przyjemności jechać, ale powiem co wiem - bo byłam u nich szukać "moich" wakacji. mają biuro (baardzo nowoczesne, szkalne drzwi na pilota, płaskie monitory :-) ) w Warszawie, w Alejach Jerozolimskich - vis a vis Smyka. działają w oparciu o niemiecki L'Tour - biuro typowo last minute. nie znajdziesz u nich ofert na dalej niż 2 tygodnie na przód. sprzedają oferty zarówno z Polskich lotnisk jak i z większości niemieckich, ale tu się zawiodłam - ceny są wyższe niż oferty dostepne w Polsce, więc jak się jeszce doda przejazd... :-( tym bardziej ze sprzedają głównie oferty o wysokim standardzie, np. przyglądałam sie grecji - apartamentom (u nas takie "lepsze" i nawet ze sniadaniem są za max. 2000PLN) tam rozpoczynały się od 2500 - 3000PLN. o hotele już w ogóle nie pytałam... spodziewam się ze organizacyjnie będą również dużo "przed nami" bo wszystko co mają to sprzedają w oparciu o biura niemieckie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: L`TUR IP: 195.205.251.* 23.09.03, 10:27 bardzo dziękuję! właśnie patrzyłam na ich strone internetową i faktycznie standardy hoteli wysokie... interesuje mnie jeszcze taka rzecz-jeśli wykupiłabym wycieczkę z któregoś z lotnisk niemieckich to czy maja taka opcję, ze płacą mi równiez za bilet na pociąg od granicy do lotniska? wiem że niektóre niemieckie biura praktykują cos takiego- wiesz coś na ten temat? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mm Re: L`TUR IP: *.proxyplus.cz / 192.168.1.* 23.09.03, 14:16 z tego co widziałam to mają taką opcję (wpadły mi w rękę ulotki lezące na stole). co do niższych cen to chyba tu akurat to nie sprawdzi się, bo pani w biurze sprawdzała mi wszystkie oferty przez niemcy, w niemieckim systemie rezerwacyjnym, czyli ma tę samą baze co oni. ceny wszystkie były w EUR. L'Tour na razie ma stronkę po niemiecku i tam mniepani odesłała abym sobie śledziła co mają nowego, po polsku jak na razie jedynie odsyłacz. Wyszukiwarka ofert nadal ta sama co dla niemców więc nie powinno byc róznicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: go Re: L`TUR IP: 195.205.251.* 23.09.03, 14:31 właśnie siedzę na tej stronie i można znaleźć Grecję 14 dni za 470 euro czyli koło 2000 zł (średni standard)-nie wiem co ta pani ci wynalazła. ja akurat patrzę na Kretę... zaczynam się coraz bardziej nad tym biurem zastanawiać... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KINIA Re: L`TUR IP: 213.17.194.* 23.09.03, 11:29 proponuję wejść na ich stronę niemiecką ltur.de. Na pewno będzie korzystntiej niż w oddziale w Polsce. Zresztą jak ze wszystkimi oddziałami niemieckich biur podróży Odpowiedz Link Zgłoś