Dodaj do ulubionych

tunezja - port el kantaoui

IP: *.pt-2.petrotel.pl 30.09.03, 13:51
witam wszystkich, prosze o informacje od osob ktore byly w tunezji. czy
musze wymieniac euro na dolary przed wyjazdem? czy ktos byl moze w hotel
residence el kantaoui? czy moze ktos sie wybiera w pazdzierniku do tego
hotelu? pozdrawiam -magda
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: tunezja - port el kantaoui IP: 80.54.74.* 30.09.03, 15:50
      nie masz potrzeby wymiany waluty bo byś straciła na tym. Dlaczego wybrałas taki
      kiepski hotel???
      • Gość: MareK Re: tunezja - port el kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.03, 16:54
        Ania, dlaczego kiepski?? byłem w zeszłym roku i było wszystko OK, tzn. na
        poziomie 3*. Spory basen, duży ładny ogród, cisza i spokój. Jedzenie w normie,
        chociaż mogłoby być lepsze, ale głodny nie chodziłem. Wyposażenie: klima,
        lodówka, kuchenka elektryczna. Zresztą możesz sprawdzić w starych wątkach,
        wystarczy zapuścić nazwę w wyszukiwarce.
        A teraz co do głównego wątku. Wybierałem się tam właśnie dziś, wylot miał być
        o 6 z minutami. O godz. 2 w nocy pan z Triady powiadomił że "z powodu remontu
        pasa" wylot o 23.... Następny tel. ok. 12 czemu się nie zjawiliśmy na
        lotnisku... Na szczęście potwierdzono wylot o 23. W ciągu dnia (koło 14) pani
        z Triady powiadomiła że Residence zamknięte... podobno z powodu nielicznej
        liczby gości, co o tyle może być prawdą iż w samolocie do Tunezji ma nas być
        12 osób. Jak do tej pory Triada zaproponowała jako rekompensatę "wieczorek
        tunezyjski" oraz zamianę hotelu na 4* w Hammamet. Zdecydowaliśmy się lecieć..
        Jakbym się nie odezwał za 2 tyg. to znaczy, że nie wróciłem.. tfuj.... na psa
        urok.
        Proszę trzymać kciuki.
        Optmistyczne pozdrowienia.
        • Gość: Johny Re: tunezja - port el kantaoui IP: hpcache:* 01.10.03, 08:28
          Tobie chociaż zaproponowali rekompensatę ....
          • Gość: MareK Azur Plaza zamiast Residence IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.03, 22:12
            Uf, wróciłem :)
            Wydaje mi się, że Triada wywiązała się ze zobowiązań. Faktycznie, lecieliśmy w
            12 osób. Podróż nocna nieco męcząca. Wylądowaliśmu o 4 rano w hotelu Azur
            Plaza w Hammamet. Na początek umieszczono nas w pokoju od ulicy, troszkę za
            mocno hałasowały samochody, ale już następnego dnia przeniesiono nas do pokoi
            od strony basenu. Ogólnie było nieźle, ale jak wiadomio w 4* to i napiwki
            większe, napoje droższe itp. W ramach rekompensaty za stracony dzień
            zafundowano mam wieczorek tunezyjski (a jednak). Ponieważ zauważyłem, że o
            Azur Plaza brak informacji, jeśli ktoś ciekaw, odpowiem. Teraz idę spać ;)
            Pozdrowienia
      • Gość: mku Re: tunezja - port el kantaoui IP: *.pt-2.petrotel.pl 01.10.03, 10:07
        Czesc Aniu, wybralam ten hotel troche ze względu na cene, ale pozniej po
        przeczytaniu kilku wypowiedzi na temat warunkow w hotelach w Tunezji
        przestraszylam sie. Lece 14 pazdziernika, mam nadzieje, ze jednak nie bedzie
        tak zle. Napisz jak wiesz cos wiecej, pozdrawiam magda
        • Gość: Ania Re: tunezja - port el kantaoui IP: 80.54.74.* 01.10.03, 10:52
          Okolica hotelu jest piękna, możesz sobie spokojnie wieczorami spacerować po
          porcie kantaoui - gdzie jest mnóstwo kafejek, plac zabaw dla dzieci, park wodny.
          Mnie osobiście Port El Kantaoui bardzo się podoba, jedynie mam zastrzeżenia do
          hotelu, ale to moze tylko dlatego ze lubie komfortowe warunki :), swój standard
          trzech gwiazdek hotel spełnia, ale wyżywienie ma mało urozmaicone. Po dwóch
          dniach żywienia się w tym hotelu doszłam do wniosku ze wszystkie potrawy mają
          ten sam smak, a do jajek to nabrałam wstrętu. Nie daj sobie zmienić tego hotelu
          na Hammamet, bo tam będziesz się nudziła.
          pozdrawiam i życze udanego urlopu
    • Gość: Daro Re: tunezja - port el kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 11:23
      Witam wrucilem 18.IX.03 z Tunezji szczeże to ja radze Ci wybrac hotel min 4* poniewaz we wszystkich arabskich krajach jest zanizony standart w porownaniu z europa. Co do samej miejscowosci jest chyba najladniejsza z tego co widzialem w Tunezji a bylem w Monastirze, Sousse, Skanes- Monastir. Port El Kantaoul jest najczystrze z tych co widzialem kurortow jest moze troche mniejsze ale mimo to jest gdzie pochodzic i posiedziec w kawiarni. Jest tez dobrze usytulowane na samodzielne wypady po okolicy. A co do jedzenia to wszedzie jest monotonne bedac 2 tygodnie mimo tegego ze bylem w hotelu 4* PLUS zawsze i wszedzie na sniadania beda jajka.
      • Gość: ola Re: tunezja - port el kantaoui IP: *.kalisz.cvx.ppp.tpnet.pl 01.10.03, 16:07
        Nie zgadzam się że jedzenie wszędzie monotonne.Byłam we wrześniu w Sol Club
        Selima ( również Port)i miałam all inclusive.Takiej różnorodności jedzenia nie
        spodziewałam się, było doskonale doprawione i dania niemal się nie
        powtarzały.Wiem co mówię bo cenię sobie dobrą kuchnię na wakacjach.Owszem na
        śniadanie były jajka, ale do tego było mnóstwo innych potraw, czESC z nich
        przyrządzana na oczach gości.O deserach i owocach nie wspomnę.Liczba dań na
        gorąco w czasie obiadu i kolacji dochodziła do kilkunastu, plus dania zimne,
        surówki , sałatki itp.Lody oczywiście codziennie i bynajmniej nie tylko dla
        dzieci.Jedzenie non-stop od 5 do 23, gorące pieczywo co rano.polecam wszystkim
        łasuchom.Hotel jako taki nic wspaniałego, trzy gwiazdki, ale czysto , bungalowy
        w ogromnym ogrodzie.Polecam.
    • Gość: Daro Re: tunezja - port el kantaoui IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.03, 11:29
      www.portelkantaoui.com.tn/ tam mozesz tez sobie zobaczyc moze cos cie zainteresuje

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka