IP: *.aster.pl / *.acn.pl 14.10.03, 18:46
Lecę 19 października do Tunezji do hotelu Palmi inn... Jakiej pogody można
sie spodziewać? Czy jest szansa na duża opalenizne czy raczej przygotowac sie
na ciepło, ale bez specjalnych upałów i kąpieli słonecznych... Jak wygląda
wycieczka na Sahare - jakieś wrażenia?
Obserwuj wątek
    • Gość: d Ważne informacje IP: *.rtk.net.pl 14.10.03, 23:25
      Cześć temperatura powietrza około 25 – 27 stopni, niby teraz ma być pora
      deszczowa ale w Tunezji jest to różnie jak ja byłem zapowiadali codziennie
      deszcze, a tak naprawdę to była fajna pogoda, padało może 2 razy ale każdy się
      z tego cieszył bo zawsze można było odpocząć od tych upałów, chmurki czasami
      przysłaniały słońce ale to wystarczyło aby złapać fajna opaleniznę, temperatura
      w nocy ok. 17 stopni, temp. wody ok. 22 stopni, jednym mankamentem jest krótki
      dzień tylko 7 godzin słonecznych. Sahary ci nie polecam chyba że chcesz na siłę
      zobaczyć parę ładnych widoczków, ogólnie jest fajnie ale to wszystko stanowczo
      za szybko się dzieje po 15 góra 30 minut na każdym z przystanków, tam trzeba
      jechać przynajmniej na 3 dni, 2 to stanowczo za krótko, a patrząc się jeszcze
      na to 7 godzin słonecznych to muszą jeszcze cos ominąć w stosunku do moje
      wycieczki, gdyż ja miałem jasno do 20 godziny, hotelu palm inn nie widziałem
      ale sol palm garden mogę ci polecić miłej zabawy to naprawdę piękny kraj papa
    • Gość: agnienienia Re: Tunezja IP: *.dialup.supermedia.pl 15.10.03, 09:08
      Ja byłam w ubiegłym roku na przełomie września i października- niestety pogoda
      była średnia, szczególnie w drugim tygodniu pobytu. Deszcz padał codziennie, po
      południu(od około 13:00 do 15:00), wiec na plaze chodzilismy zaraz po
      sniadaniu. Do Polski wróciłam bardzo opalona, pomimo tej niedogodności, ze
      około 13:00 trzeba było dosłownie uciekac z plazy.
      Jesli chodzi o wycieczke na Sahare,to ja osobiscie goraco polecam. Uwazam, ze
      mój pobyt bez tej wycieczki byłby bardzo zubozony. Przyznaje racje, ze na
      Sahare przydałyby sie trzy dni, ale dwa, chociaz bardzo intensywne, warte sa
      zmeczenia, GORĄCO POLECAM!!!!!!!!!

Życze miłego pobytu w Tunezji!!!!
      • Gość: MareK Re: Tunezja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.03, 17:11
        Witaj,
        byłaś chyba w okolicach Hammamet?, bo w Sousse, a dokładniej w Port El
        Kantaoui, w podanym przez Ciebie terminie padało raz, przez 15 minut. Podobnie
        zresztą było w tym roku, niestety tym razem ja byłem w okolicach Hammamet :(
        Co do wycieczek... proszę autora wądku o przejrzenie forum. Dyskusji aż nadto.
        Osobiście polecam.
        Pozdrowienia
        • Gość: agnienienia Re: Tunezja IP: *.dialup.supermedia.pl 16.10.03, 12:13
          Dokładnie- Tak!!!
          Ale tak,czy inaczej nie narzekam, to był bardzo udany wyjazd, pozdrawiam,
          agnieszka.
    • beduinka Re: Tunezja 16.10.03, 13:09
      Zapraszam na forum o krajach arabskich<a href="https://forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=10662">Zapraszam na forum o
      krajach arabskich</a>

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka