gunter 04.11.03, 03:26 czesc wam, za tydzien jade do varadero, do riu turquesa. czy ktos z was tam juz byl? jakie wrazenia? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: CUBA Re: no i co? NO I NICO! IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.11.03, 23:24 Trzeba sie bylo pytac o opinie przed a nie po rezerwacji. Teraz i tak za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
gunter Re: no i co? NO I NICO! 04.11.03, 23:33 na co za pozno? przeciez ja i tak nie mam zamiaru niczego odowlywac. po prostu chcialam sie dowiedziec czegos z czystej ciekawosci od ludzi ktorzy tam byli. Gość portalu: CUBA napisał(a): > Trzeba sie bylo pytac o opinie przed a nie po rezerwacji. Teraz i tak za pozno. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: no i co? NO I NICO! IP: *.client.attbi.com 05.11.03, 02:27 Jak pojedziesz to sam zobaczysz a tak nawiasem to chyba zatesknilo sie za komuna co? Ch. ci w d. towarzyszu Odpowiedz Link Zgłoś
liztek2000 Re: no i co? NO I NICO! 05.11.03, 04:32 sluchaj prymitywku-bartoszku, zazdrosc ci? co nie stac cie na wyjazd czy jestes taki nie kumaty i bys sie nawet po krajowemu tam nie dogadal. gunter sie kulturalnie pyta o rade a ty chyba z tej zawisci zahowujesz sie hamsko. hej, gunter, mam nadzieje ze jedziesz na 2-weeks all inclusive. znajomi byli w tamtym roku i byli bardzo zadowoleni z obslugi, plazy, jedzenia, itd. konecznie wybierz sie do havany i na delfinarium. Gość portalu: Bartek napisał(a): > Jak pojedziesz to sam zobaczysz a tak nawiasem to chyba zatesknilo sie za > komuna co? > Ch. ci w d. towarzyszu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: varadero - jade za tydzien IP: *.krakow / *.krakow.tpsa.pl 05.11.03, 10:31 Przygnębiające jest chamstwo wynikające z jakichś kompleksów, zawiści, które niestety gości czasami na tym forum . No ale nie przejmujmy się burakami. Wracając do tematu - polecam Ci przeszukanie całego forum pod kątem Kuby, jest sporo wcześniejszych dyskusji, również o Varadero. Dużo praktycznych rad itp, wszystko sobie dokładnie przeczytaj. Ja wylatuję do Havany 24.11 i nie jadę z biurem, postanowiłem sam sobie pojeździć i być niezależnym, zresztą Varadero to niestety takie turystyczne getto, nie mające nic wspólnego z prawdziwą Kubą - żeby coś zobaczyć trzeba się z tamtąd ruszyć. Pozdrawiam i życzę słońca. p Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: varadero - jade za tydzien IP: *.wod-kiel.com.pl 05.11.03, 11:39 Ja byłam w Varadero 2 lata temu. Byłam z Neckermana w hotelu 3,5*. Niestety to za mało na Kubę. Sięć RIU jest bardzo porządna więc z hotelu będziesz na pewno zadowolony. Ja właśnie żałowałam że do tego hotelu co ty nie trafiłam. Ludzie mieli o nim dobre zdanie. zgadzam się z przedmówcą, że aby zobaczyć prawdziwą Kubę to należy się wybrać chociaż na wycieczkę lub samemu z dala od Varadero. Niestety tu wszystko jest pod turystów i wszedzie chcą $.Tydzień to mało jak na zwiedzanie i plażowanie. Czym więcej będziesz miał dolarów tym bardziej będą cie kochać.Ogólenie ludzie mili , uprzejmi. Zyczę udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Krajowi debile IP: *.client.attbi.com 05.11.03, 15:02 Jestescie tacy madrzy i nikt z was nie zobaczyl z kad pisze. Sram na was i na waszego bohatera Fidela no ale na takich samych ludzi (tylko troche przemalowanych) glosujecie w Polsce i macie to co chcieliscie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pablo Re: Krajowi debile IP: *.krakow / *.krakow.tpsa.pl 05.11.03, 15:28 To skąd piszesz niestety nie ma wielkiego wpływu na ilość słomy wystającej Ci z butów. Błędy ortograficzne które sadzisz oraz ilość agresji wyrażanej w postach świadczą o Twoim niskim wykształceniu i kompletnym braku kultury osobistej. Przykro mi, że właśnie przykładzie osób twojego pokroju ludzie w innych krajach budują sobie obraz Polaków - gburowatych, źle wychowanych i źle nastawionych do innych buroli, przerzucających odpowiedzialność za swoje nieszczęśliwe i smutne życie na innych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pipi Re: varadero - jade za tydzien IP: *.waw.pl 07.11.03, 17:36 Varadero? Bardzo fajne miejsce. Byłam tam w czerwcu 2002 r. I wróciłam zadowolona. Leciałam z niemieckiego Neckermanna (z Berlina), hotel miał 4 gwiazdki i był OK. Czysto, miła obsługa, dużo urozmaiconego jedzenia, fantastyczny program animacyjny (zwłaszcza wieczorami). Plaża w Varadero jest szeroka z bardzo łagodnym wejściem do morza. Chciaż Varadero uchodzi za luksusowe getto dla turystów, można zobaczyć w nim odrobinę prawdziwej Kuby. Wystarczy w ciągu dnia (a nawet i wieczorem) wyjść na główną ulicę (np. widziłam prawdziwy sklepik - kiosk wymalowany olejną farbą - w którym na pólkach stały tylko 2 worki soli). Polecam park, który znajduje się blisko hotelu Palma Real (przy głownej ulicy). Mozna zobaczyć w nim mnóstwo żywej zwierzyny: legwana, pawie, strusie. Wieczorem - w uliczce przy tym samym hotelu - od 21 do 23 codziennie popisy salsy. Aż miło popatrzeć! Można też zaprezentować swoje umiejętności taneczne. Prawdziwą Kubę zobaczysz w Havanie, która jest oddalona od V. o około 140 km. Najlepiej jest dostać się do niej wypożyczonym samochodem. W Varadero wypożyczalnie samochodów są na każdym rogu. Za wynajęcie samochodu na 24 godziny zapłaciliśmy ok. 100 $ - dostajesz pełny bak paliwa i możesz jeździć do oporu. Oczywiście trzeba brać tylko samochód z klimatyzacją. Droga do Havany jest prosta, aczkolwiek ostrzegam przed niespodziankami: np. może się okazać, że w drodze jest spora dziura zakryta jedynie wielkim krzakiem. W Havanie trzeba okazać cierpliwość: będzie wielu chętnych do oprowadzenia po mieście (za kilka $). Na razie tyle mi przyszło do głowy. Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. W razie dalszych pytań, chętnie odpowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: varadero - jade za tydzien IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.03, 19:59 Hej bylismy w lipcu ubiegłego roku w Riu Turquesa w Varadero i było cudownie - jezeli masz jakieś szczegółowe zapytania oto mój adres anetkasac@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bartek Re: varadero - jade za tydzien IP: *.client.attbi.com 11.11.03, 06:38 A pytaliscie przecietnego kubanczyka czy jemu tez jest cudownie ? Cierpliwosc jeszcze kilka lat rzadow komuchow w Polsce i bedziecie znowu mieli raj z pustymi polkami Odpowiedz Link Zgłoś