Dodaj do ulubionych

varadero - jade za tydzien

04.11.03, 03:26
czesc wam,
za tydzien jade do varadero, do riu turquesa.
czy ktos z was tam juz byl? jakie wrazenia?
Obserwuj wątek
    • gunter no i co? macie jakies rady? 04.11.03, 19:44
      • Gość: CUBA Re: no i co? NO I NICO! IP: *.lubin.dialog.net.pl 04.11.03, 23:24
        Trzeba sie bylo pytac o opinie przed a nie po rezerwacji. Teraz i tak za pozno.
        • gunter Re: no i co? NO I NICO! 04.11.03, 23:33
          na co za pozno? przeciez ja i tak nie mam zamiaru niczego odowlywac.
          po prostu chcialam sie dowiedziec czegos z czystej ciekawosci od ludzi ktorzy
          tam byli.

Gość portalu: CUBA napisał(a):

> Trzeba sie bylo pytac o opinie przed a nie po rezerwacji. Teraz i tak za
          pozno.
          • Gość: Bartek Re: no i co? NO I NICO! IP: *.client.attbi.com 05.11.03, 02:27
            Jak pojedziesz to sam zobaczysz a tak nawiasem to chyba zatesknilo sie za
            komuna co?
            Ch. ci w d. towarzyszu
            • liztek2000 Re: no i co? NO I NICO! 05.11.03, 04:32
              sluchaj prymitywku-bartoszku, zazdrosc ci? co nie stac cie na wyjazd czy
              jestes taki nie kumaty i bys sie nawet po krajowemu tam nie dogadal.
              gunter sie kulturalnie pyta o rade a ty chyba z tej zawisci zahowujesz sie
              hamsko.

hej, gunter, mam nadzieje ze jedziesz na 2-weeks all inclusive. znajomi byli w
              tamtym roku i byli bardzo zadowoleni z obslugi, plazy, jedzenia, itd.
              konecznie wybierz sie do havany i na delfinarium.
              Gość portalu: Bartek napisał(a):

> Jak pojedziesz to sam zobaczysz a tak nawiasem to chyba zatesknilo sie za
              > komuna co?
              > Ch. ci w d. towarzyszu
    • Gość: Pablo Re: varadero - jade za tydzien IP: *.krakow / *.krakow.tpsa.pl 05.11.03, 10:31
      Przygnębiające jest chamstwo wynikające z jakichś kompleksów, zawiści, które
      niestety gości czasami na tym forum . No ale nie przejmujmy się burakami.
      Wracając do tematu - polecam Ci przeszukanie całego forum pod kątem Kuby, jest
      sporo wcześniejszych dyskusji, również o Varadero. Dużo praktycznych rad itp,
      wszystko sobie dokładnie przeczytaj. Ja wylatuję do Havany 24.11 i nie jadę z
      biurem, postanowiłem sam sobie pojeździć i być niezależnym, zresztą Varadero to
      niestety takie turystyczne getto, nie mające nic wspólnego z prawdziwą Kubą -
      żeby coś zobaczyć trzeba się z tamtąd ruszyć.
      Pozdrawiam i życzę słońca.
      p
    • Gość: as Re: varadero - jade za tydzien IP: *.wod-kiel.com.pl 05.11.03, 11:39
      Ja byłam w Varadero 2 lata temu. Byłam z Neckermana w hotelu 3,5*. Niestety to
      za mało na Kubę. Sięć RIU jest bardzo porządna więc z hotelu będziesz na pewno
      zadowolony. Ja właśnie żałowałam że do tego hotelu co ty nie trafiłam. Ludzie
      mieli o nim dobre zdanie. zgadzam się z przedmówcą, że aby zobaczyć prawdziwą
      Kubę to należy się wybrać chociaż na wycieczkę lub samemu z dala od Varadero.
      Niestety tu wszystko jest pod turystów i wszedzie chcą $.Tydzień to mało jak na
      zwiedzanie i plażowanie. Czym więcej będziesz miał dolarów tym bardziej będą
      cie kochać.Ogólenie ludzie mili , uprzejmi. Zyczę udanych wakacji.
      • Gość: Bartek Krajowi debile IP: *.client.attbi.com 05.11.03, 15:02
        Jestescie tacy madrzy i nikt z was nie zobaczyl z kad pisze.
        Sram na was i na waszego bohatera Fidela no ale na takich samych ludzi (tylko
        troche przemalowanych) glosujecie w Polsce i macie to co chcieliscie
        • Gość: Pablo Re: Krajowi debile IP: *.krakow / *.krakow.tpsa.pl 05.11.03, 15:28
          To skąd piszesz niestety nie ma wielkiego wpływu na ilość słomy wystającej Ci z
          butów. Błędy ortograficzne które sadzisz oraz ilość agresji wyrażanej w postach
          świadczą o Twoim niskim wykształceniu i kompletnym braku kultury osobistej.
          Przykro mi, że właśnie przykładzie osób twojego pokroju ludzie w innych krajach
          budują sobie obraz Polaków - gburowatych, źle wychowanych i źle nastawionych do
          innych buroli, przerzucających odpowiedzialność za swoje nieszczęśliwe i smutne
          życie na innych.

• Gość: Pipi Re: varadero - jade za tydzien IP: *.waw.pl 07.11.03, 17:36
      Varadero? Bardzo fajne miejsce. Byłam tam w czerwcu 2002 r. I wróciłam
      zadowolona. Leciałam z niemieckiego Neckermanna (z Berlina), hotel miał 4
      gwiazdki i był OK. Czysto, miła obsługa, dużo urozmaiconego jedzenia,
      fantastyczny program animacyjny (zwłaszcza wieczorami).

Plaża w Varadero jest szeroka z bardzo łagodnym wejściem do morza.

Chciaż Varadero uchodzi za luksusowe getto dla turystów, można zobaczyć w nim
      odrobinę prawdziwej Kuby. Wystarczy w ciągu dnia (a nawet i wieczorem) wyjść na
      główną ulicę (np. widziłam prawdziwy sklepik - kiosk wymalowany olejną farbą -
      w którym na pólkach stały tylko 2 worki soli).
      Polecam park, który znajduje się blisko hotelu Palma Real (przy głownej ulicy).
      Mozna zobaczyć w nim mnóstwo żywej zwierzyny: legwana, pawie, strusie.
      Wieczorem - w uliczce przy tym samym hotelu - od 21 do 23 codziennie popisy
      salsy. Aż miło popatrzeć! Można też zaprezentować swoje umiejętności taneczne.

Prawdziwą Kubę zobaczysz w Havanie, która jest oddalona od V. o około 140 km.
      Najlepiej jest dostać się do niej wypożyczonym samochodem. W Varadero
      wypożyczalnie samochodów są na każdym rogu. Za wynajęcie samochodu na 24
      godziny zapłaciliśmy ok. 100 $ - dostajesz pełny bak paliwa i możesz jeździć do
      oporu. Oczywiście trzeba brać tylko samochód z klimatyzacją. Droga do Havany
      jest prosta, aczkolwiek ostrzegam przed niespodziankami: np. może się okazać,
      że w drodze jest spora dziura zakryta jedynie wielkim krzakiem. W Havanie
      trzeba okazać cierpliwość: będzie wielu chętnych do oprowadzenia po mieście (za
      kilka $).
      Na razie tyle mi przyszło do głowy.
      Mam nadzieję, że wszystko będzie OK. W razie dalszych pytań, chętnie
      odpowiem.
    • Gość: Aneta Re: varadero - jade za tydzien IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.11.03, 19:59
      Hej bylismy w lipcu ubiegłego roku w Riu Turquesa w Varadero i było cudownie -
      jezeli masz
      jakieś szczegółowe zapytania oto mój adres anetkasac@poczta.onet.pl
      • Gość: Bartek Re: varadero - jade za tydzien IP: *.client.attbi.com 11.11.03, 06:38
        A pytaliscie przecietnego kubanczyka czy jemu tez jest cudownie ?
        Cierpliwosc jeszcze kilka lat rzadow komuchow w Polsce i bedziecie znowu mieli
        raj z pustymi polkami

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka