glasss 22.01.09, 15:36 Czy ktoś może polecić biuro podróży, które ma w swojej ofercie wyjazdy wypoczynkowe do Akaby? Interesuje mnie wyjazd na 7-8 dni w marcu. Opinie na temat wypoczynku i nurkowania w Jordanii mile widziane :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
matanzas Re: Jordania 22.01.09, 20:03 Podczepiam się do pytania ale termin 14 dniowy Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Jordania 23.01.09, 10:48 Jak dla mnie, to trochę za zimne rejony na marzec. Jeśli mogę sugerować to Marsa Alam w Egipcie. Odpowiedz Link Zgłoś
glasss Re: Jordania 23.01.09, 13:42 Za zimne to znaczy jakiej temperatury można się tam spodziewać w marcu? Egipt oczywiście biorę pod uwagę jako alternatywę. Odpowiedz Link Zgłoś
miriam_73 Re: Jordania 23.01.09, 14:39 Proszę przykładowo: www.selectours.com.pl/lista_ofert,1,1,2009-3-1_7,,pJORDANIA,,.html To co najwazniejsze - w samej Akabie nie ma plaż zdatnych do użytku dla Europejczyków. Trzeba dojeżdżać na południe od miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
amat1 Re: Jordania 23.01.09, 16:06 www.invia.pl/jordania/pogoda/ dodaj do tego silne wiatry. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Znowu Re: Jordania IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.09, 09:59 Podpytaj na jordania.com.pl Maja sporo ofert na kazda kieszen. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ivi Re: Jordania IP: *.azylnet.com 07.02.09, 21:23 Wyjazd do Akaby - jako do miejsca wypadowego jest ok. Blisko na pustynie Wadi Rum ( 1 dzien), mozna wyskoczyc do Petry ( 2 dni), ale jesli chcesz tam spedzic 7 dni to mozna zeswirowac. W miescie plaz BRAK. Trzeba dojechac na plaze poludniowe co wiaze sie z dodatkowymi kosztami. Palze dalekie od tych w Egipcie i innych krajach. Praktycznie plaze ciezko zaliczyc do plaz ktore sa chocby w Polsce.Szczerze mowiac spedzilam w Akabie 4 dni i nie wiedzialam co mam ze soba zrobic. Byly to moje ostatnie dni po podrozy po bliskim wschodzie wiec moglam pozwolic sobie na nude.Odradzam to miejsce jako typowo wypoczynkowe, ale jesli chcecie tam spedzic 2-3 dni to ok. Odpowiedz Link Zgłoś
kornel-1 Re: Jordania 07.02.09, 23:33 Gość portalu: ivi napisał(a): > W miescie plaz BRAK. Trzeba dojechac na plaze poludniowe co wiaze > sie z dodatkowymi kosztami. Hm. Ja tam plażowałem w Akabie. Dodatkowe koszty to taksówka. Na miejscu Ogrody Japońskich dostępnych wpław (snorkeling - rafy) > Palze dalekie od tych w Egipcie i innych krajach. > Praktycznie plaze ciezko zaliczyc do plaz ktore sa chocby w > Polsce. No fakt... leżaczków i parasoli nie widziałem, szkoda jechać ;-) Kornel Odpowiedz Link Zgłoś