podrozniczka19 04.02.09, 14:11 Jakie niemiłe zwierzątka można spotkać na Sri Lance? Czytałam, że jest dużo szczurów (nawet w hotelach), czy to prawda? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rks1926 Re: Sri Lanka-zwierzęta 04.02.09, 19:36 Witam ! W hotelu spotykało się malutkie zielone jaszczurki, Legwana na palmach, wiewiórki w ogrodzie palmowym. Ale z niczym niemiłym się nie spotkaliśmy podczas 15-dniowego pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aja Re: Sri Lanka-zwierzęta IP: *.aster.pl 08.02.09, 21:19 Absolutnie żadnych z wyjątkiem komarów ( niezbyt dużo - polecam lokalny olejek Citronella do kupienia za grosze - byle oryginalny w supermarkecie lub aptece). I ostrożnie z małpami mogą być dość zaczepne i kradną. Jednak w hotelah sieciowych ( my byliśmy w Heritance ) nie ma ich w ogóle. Jedynie w hotelu w Kandy kiedy wcześnie rano usiadłam przy kawie i z butelką wody - małpa podbiegła błyskawicznie i "zwinęła" mi wodę. Podobno inni mieli gorzej - tracili komórki. Polecam wyjazd - to były przepiękne wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś