Dodaj do ulubionych

ceny w tajlandii

IP: 217.76.121.* 14.04.09, 17:16
jakie są teraz ceny posiłków w hotelach i na mieście(czy duża
różnica cenowa)i jakie ceny wycieczek?
Obserwuj wątek
    • Gość: Kasia Re: ceny w tajlandii IP: *.finemedia.pl 14.04.09, 23:02
      Mogę podac ceny z grudnia 2008.W Bangkoku w knajpkach jedzenie od 50batów za
      posiłek,piwo ok.90batów,w hotelach nie wiem ,jedlismy zwykle w knajpkach w
      okolicach Kao San Road.Pamiętam ,że w centrach handlowych były wysokie ceny
      jedzenia.Owoce na ulicy ok10-20batów za pół ananasa,nalesniki z bananami ok.35
      batów,mango z ryżem i mlekiem kokosowym ok.35batów,makarony z takich jeżdżących
      wózków od25 batow.
      Na północy w Chiang Mai taniej ,pyszne sushi na nacnym bazarze ok.100batów 12-14
      sztuk.
      Jeśli chodzi o wycieczki to kupiliśmy w Chiang mai wycieczkę po dzungli,jazda na
      słoniach,spływ na bambusowych tratwach,wodospad,plamię Karen za całośc
      800batów.Natomiast na KOh Chang kupilismy wycieczkę statkiem ze snurkowaniem(4
      wyspy),lunchem,cały dzień 600batów.
      Pozdrawiam
      • iwwo2 Re: ceny w tajlandii 15.04.09, 09:23
        Żarcie na ulicy: 1 satay 20 bt (mały szaszłyk z marynowanego mięsa przypieczony
        na grilu), porcja makaronu 25-30. W knajpkach pa thai około 60 batów, pyszne
        zielone curry - 90 batów, najtańsze piwo Chang (dobre)w knajpach od 60, kupione
        w "7-11" 30-35 batów. Wycieczka "speedboatem" z Ao Nang na Phi Phi od 850 do
        1100 batów. Półdniowy spływ w kanionie Ao Thalane kajakami morskimi w tym samym
        rejonie około 450 batów
    • Gość: ewa378 Re: ceny w tajlandii IP: 217.76.121.* 15.04.09, 18:04
      a gdzie kupowaliście wycieczki ,na plaży czy w mieście?nie baliście się oszustów?
      • iwwo2 Re: ceny w tajlandii 15.04.09, 20:22
        Nie bardzo rozumiem co masz na myśli mówiąc o kupowaniu na plaży. Kupuje się w
        licznych tzw biurach podróży większych bąź mniejszych gęsto rozsianych po
        miejscowościach turystycznych. Często taka instytucja to uśmiechnięta panienka w
        kantorku z telefonem i komputerem. Wszystko działa na telefon, ale sprawnie i
        bez wpadek. Przykład: byliśmy ze znajomymi na malutkiej wysepce Ko Payam na
        zachodnim wybrzeżu koło Ranongu. Znajomi właśnie w takim kantorku wykupili
        transport na Koh Samui na wschodnim wybrzeżu. Koszt usługi obejmował prom z koh
        payam na stały ląd, transfer z przystani na dworzec autobusowy, autobus do
        Surathani na wschodnim wybrzeżu, transfer do przystani promowej i bilet na prom.
        Wszędzie na nich czekał bez pudła ktoś z samochodem i biletami na dalszy odcinek
        podróży. Jak masz obawy możesz skorzystać z pośrednictwa
        hostelu/hotelu/pensjonatu/resortu gdzie będziesz spała, ale w zależności od
        klasy noclegowni będzie to kosztowało trochę/umiarkowanie/sporo drożej.
      • Gość: Kasia Re: ceny w tajlandii IP: *.finemedia.pl 15.04.09, 20:52
        My kupowalismy wycieczki w guesthousach ,w których mieszkaliśmy.Wiem,że im
        droższy nocleg(hotel) tym cena wycieczki wyższa.Były z nami na wycieczce
        amerykanki ,które mieszkały w dobrym hotelu i płaciły 200batów więcej niż my.
    • Gość: neronek Re: ceny w tajlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 09:07
      Witam
      Niestety ceny w Tajlandii poszybowały znacznie w górę !
      za Hotel z AC WC i TV płacisz min.600Bth wiem zaraz znajdzie się ktoś kto
      znalazł za 300 ... mówię tutaj i cenach gdzie nie musisz łazić cały dzień i
      szukać dobrej ceny Hotelu.
      co do żarcia
      zawsze jakoś przeliczam to na browarek niestety 80Bth czyli ponad 2$ to juz
      przesada czyli nawet więcej niz w Polsce w knajpach !
      To samo dotyczy jedzenia ryba dobra na grillu 100-150Bth
      czyli 4.2 $ na bazarach znajdziecie rybę za nawet 80Bth .
      ceny są zdecydowanie większe w sezonie czyli od X-III
      potem spadają zależy od regionu na południu do 20% na północy nawet do 30%
      Mieisąc temu wróciłem z Birmy i Tajlandii
      koszty wyniosły mnie na 1 dzień
      Tajalndia / Ko Lipe - Phuket - Bangkok/ ze wszystkimi pamiątkami ciuchami itd
      ... 40$ na dzień , wliczyłem nocleg jedzenie przejazdy wycieczki , pamiątki,
      koszule spodnie buty , itd
      gdybym liczył tylko nocleg i jedzenie wyszłoby mi 32$
      Wiem że wyszło drożej gdyż byłem w tym roku na Ko Lipe mała rajska wysepka
      rezerwat i niestety dużo drożej ale nie żałuję !było warto
      chociaż nocleg to 11100Bth mniej nie mozna było znależć chyba ze namiot 400Bth
      pozdrawiam
      Proszę nie zrażaj się tym wszystkim o czym piszę nie warto Tajlandia warta
      jest każdej ceny !.
      A wycieczki kupuj tylko tam gdzie będziesz nocowała ni warto szukać innych
      ofert jak znajdziesz to taką samą jak w swoim hoteliku czy Guest H. może pare
      bacików więcej ale czy warto ?

neronek

moja nowa strona dużo zdjęć :
      www.neronek.geoblog.pl

i blogi :

Birma Tajlandia 2009
      neronek5.blog.onet.pl/
      Hongkong-Chiny -Tajlandia:
      neronekbyd.blog.onet.pl/
      Tajlandia -Kambodża-Laos:
      darekneronek.blog.onet.pl/
      Wietnam-Tajlandia:
      neronek2.blog.onet.pl/

neronek
      • Gość: neronek Re: ceny w tajlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.04.09, 09:13
        sorki mała korekta : za nocleg na Ko Lipe płaciłem 1100Bth
        neronek

moja nowa strona dużo zdjęć :
        www.neronek.geoblog.pl

i blogi :

Birma Tajlandia 2009
        neronek5.blog.onet.pl/
        Hongkong-Chiny -Tajlandia:
        neronekbyd.blog.onet.pl/
        Tajlandia -Kambodża-Laos:
        darekneronek.blog.onet.pl/
        Wietnam-Tajlandia:
        neronek2.blog.onet.pl/

neronek
      • Gość: magda Re: ceny w tajlandii IP: 58.147.45.* 16.04.09, 15:53
        Neronek, te 600 za pokoj to chyba masz na mysli bangkok. Bo poza nim i wyspami
        jest duzo taniej. W kanchanaburi mielismy pokoj z AC i lazienka za 290, teraz w
        chiag mai AC, TV, lazienka za 350. I to bez zadnego lazenia. w pierwszym
        guesthousie do ktorego weszlismy byly takie ceny.
        A browar to sie kupuje w 7 Eleven wted za 80b masz dwa :)
        My wydajem na dwie osoby $50 dziennie (w tym wszystkie mozliwe koszty, lacznie z
        pamiakami)
        magda
        careerbreak.wordpress.com
        • Gość: neronek Re: ceny w tajlandii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.04.09, 10:00
          Magda zgadzam się ceny w mniejszych miastach mniej turystycznych są dużo niższe ,
          A co do browarka pewnie że w 7-eleven kupie za 40 Changa ale mi chodzi o ceny w
          knajpach gdzie za tego samego Changa kroją juz 100% czyli 80Bth a w jeszcze w
          innych nawet 100bth.

pozdrawiam
          neronek

• Gość: magda Re: ceny w tajlandii IP: 58.147.45.* 16.04.09, 15:46
      roznica cenowa jest ogromna. na marketach bez zadnego problemu zjesz za 25-30b.
      restauracje tez sa dwoch kategorii - w tych tanszych zjesz za gdziesz 60-100, w
      tych drozszych za powyzej 100.
      bardzo polecam jedzenie na marketach. zupelie nie ma sie czego bac. w
      restauracjach gotuja dokladnie w taki sam sposob jak na ulicy. z higiena na
      ulicy jest serio ok, wbrew temu co niektorzy twierdza (w przecietnej restauracji
      wcale nie jest ona lepsza)
      pozdrawiam z chiang mai
      magda
      careerbreak.wordpress.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka