hansgrubber 14.04.09, 21:33 Wybieram sie jesienia. Prosze o rade. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
julia30bb Re: Australia! Jak tanio doleciec? 14.04.09, 21:46 www.lataj.pl Mozesz kombinować w wyszukiwarce, jednakże trzeba przeznaczyć ok. 6 tys./osoba. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.acn.waw.pl 14.04.09, 22:38 moja rada: leć samolotem. tylko proszę nie zadawaj durnych pytań na które się nie da odpowiedzieć. bo i jak kto ma ci szukać połączeń i cen jak nie piszesz skąd, dokąd i mniej więcej kiedy czy na jak długo. jesień dla przykładu IMO kończy się 21 grudnia, to już jest szczyt i drogo. ani nie piszesz co ważniejsze, np, kilka godzin krócej w podróży za 30 dolarów ekstra czy tylko cena? na leestravel.com mają super oferty ale na bliższe okresy, i dobre ceny na cały rok pod "Flights" - z Londynu do Sydney return za ok 700 GBP z opłatami, plus jakiś dolot, daleko do 6000 które wyszły koleżance. w dodatku lecisz singapore, i część albo całą trasę A380! na expedia.com jest trasa na wrzesień z waw przez kopenhagę i bangkok do sydney za 1274 USD . oczywiście konieczna jest jakaś karta płatnicza. na te same daty lataj.pl ma bilety za 5647 PLN. powinni zmienić na nielataj.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Australia! Jak tanio doleciec? 15.04.09, 12:09 Ok nie bylem precyzyjny, a Ty specjalnie grzeczny. Remis. Czas pobytu - miesiac. Okres - elastyczny - pazdziernik listopad. Miejsce ladowania Sydney Malbourne ale moze byc tez cale wschodnie wybrzeze. Podroz musze miec w miare komfortowa bo chce leciec z dzieckiem. Dzieki za adresy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jinx Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.bb.sky.com 15.04.09, 08:45 najlepiec doleciec do Londynu Ryan Airem lub Wizz Airem, przejechac autobusem na Heathrow i stamtad bezposrednio do Australii. polecam stronke travelsupermarket.com. ceny zaczynaja sie juz od 530 funtow w 2 strony czyli ok. 2500 zl. a jesli chcesz przemieszczec sie pomiedzy roznymi miastami wowczas warto skorzystac z uslug jednego z lokalnych tanich przewoznijow, takich jak virginblue czy jetstar. ja wrocilem z Australii przed 2 dniami i juz tesknie :) Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Australia! Jak tanio doleciec? 15.04.09, 12:06 Jedyny klopot ze mam male dziecko. Ale dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
kingadpl Re: Australia! Jak tanio doleciec? 18.04.09, 17:28 sprobuj z Cathay Pacific. na pewno trzeba sie przesiasc w Hong Kongu, ale ceny sa znacznie nizsze jak innych linii lotniczych. Odpowiedz Link Zgłoś
koralgol_28 Re: Australia! Jak tanio doleciec? 20.04.09, 21:22 Lecialem CP i jest ok. Ogolnie wart polecenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jo Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.06.09, 19:33 sprobuj Quantas~ expedia opodo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czarownik Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.dynamic.dsl.as9105.com 08.06.09, 19:35 www.moneysavingexpert.com/travel/cheap-flights tu masz jeszcze fajny poradnik;) Odpowiedz Link Zgłoś
yadis Re: Australia! Jak tanio doleciec? 09.06.09, 09:12 Możesz spróbować coś znaleźć na tanie-loty.com.pl A na dodatek możesz sobie tam poczytać o tym co w danym kraju warto zobaczyć, znajdziesz równeiż garść informacji o konkretnym mieście do którego lecisz. A żeby było taniej szukaj biletów w środku tygodnia, nigdy w weekendy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xxx Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.06.09, 10:58 ważne aby nie leciec w okresie świąt. Ryanairem na Stansted dolecisz za ok. 200 zl bilet z airasia do kuala lumpur to 1500 zl z kuala lumpur do sydney do ok. 800 zl. calos tam i z powrotem 2500 zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaz35 Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: 217.153.191.* 12.06.09, 13:20 Kolega z xxx chyba ma problemy z matematyką . Moim skromnym zdaniem taniej niż 5000 w 2 straony nie ma szans Odpowiedz Link Zgłoś
jagusia74 Re: Australia! Jak tanio doleciec? 13.06.09, 18:25 do 15 czerwca jest promocja Etihad Airways -ok 750 EUR z Frankfurtu do Sydney Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: guam Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.zgora.dialog.net.pl 26.06.09, 12:33 Nie leciałam co prawda do Sydney, ale moi sąsiedzi z samolotu i owszem. Był to lot Korean Airlines z Londynu do Seulu, ja sie przesiadałam na Aganę a oni na Australię, nasze bilety były w zbliżonej cenie niecałe 800 funtów, oczywiście w dwie strony. spróbuj na www.cheapflights.co.uk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.acn.waw.pl 27.06.09, 12:45 widzę superceny na australię, NZ, Indonezję, Malezję, itd na Singapore Airlines na stronie www.leestravel.com jeszcze do 30.06 - wprawdzie chyba nie do kupienia przez internet (albo jaka niesprawność?) ale jak lot do Australii za 399 GBP z podatkami, można jednego pchnąć do Londynu żeby nakupił, i też się opłaci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czarnaa Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.rev.snt.net.pl 29.06.09, 11:41 mnie udalo sie rok temu znalezc najtanszy bilet przez Orbis - no wiem, dziwne ale tak bylo. A szukalam długo. Chyba z zasady najtańsze sa przeloty do Amsterdamu KLM i stamtąd do Sydney liniami malezyjskimi do Kuala Lumpur ale w dwie strony to ok 6 tys. A bitet musisz miec od razu wykupiony w obie jesli na wizie tyrystycznej. I oczywiscie im wczesniej kupisz tym tańszy. Ja kupuje pol roku przed planowanym wylotem. No i pamietaj o wizie.... Milego pobytu Czarnaa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: frequentflyer Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: 80.241.133.* 29.06.09, 11:59 w tej chwili na stronie finnair.com możesz kupić bilet do sydney na listopad (dobry czas na Australię IMO) za 4765 pln, i jest to opcja pełna zalet: przez helsinki jest o wiele bliżej niż przez londyn, frankfurt czy amsterdam bo cały czas lecisz mniej więcej to przodu (a nie jak ja leciałem przez londyn i 8h po wylocie z WAW już byłem nad Kaliningradem), połączenie w Helsinkach jest krótkie (acz bezpiecznie krótkie), a od Hongkongu leci się Cathayem. Finnair jest OK, nad Cathay można się tylko rozpływać. Same plusy, i wszystkie dodatnie. Do melbourne też, ale trochę drożej, cirkaebałt 5300. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: neronek Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.09, 13:31 witaj ja bym kombinował tak : lot z Londynu do Kuala Lumpur i dalej przesiadka do Australii wszystko liniami tanimi i dobrymi !! air asia powinno wyjść razem w dwie strony z opłatami jakieś 3500zł www.airasia.com pozdrawiam neronek moja nowa strona dużo zdjęć : www.neronek.geoblog.pl i blogi : Birma Tajlandia 2009 neronek5.blog.onet.pl/ Hongkong-Chiny -Tajlandia: neronekbyd.blog.onet.pl/ Tajlandia -Kambodża-Laos: darekneronek.blog.onet.pl/ Wietnam-Tajlandia: neronek2.blog.onet.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inga Re: Australia! Jak tanio doleciec? IP: *.astral.lodz.pl 03.07.09, 21:25 możesz wejść na stronę finair.com lub na Polskie strony organizujące przeloty i dokładnie poszukać. Myślę że wystarczy 3000 pln Odpowiedz Link Zgłoś
liloom Re: Australia! Jak tanio doleciec? 06.07.09, 19:07 najtansza jest podobno asia air z londynu, no ale jakos musisz dostac sie do londynu, z azji latwo i tanio dostac sie ta sama linia; czesto sa jakies promocje, trzeba szukac w sieci i tyle; ja lecialam z wiednia do bangkoku AUA, potem asia air do kuala lumpur, a potem asia air do gold coast; znajoma leci za miesiac przez londyn i hongkong, jak widac to kwestai indywidualnego dopasowania czasu i zapotrzebowac. nie unikniesz szukania chyba, Odpowiedz Link Zgłoś