Gość: Sylwia IP: *.prosper.pl / 213.17.165.* 02.12.03, 12:24 Rozważam wakacje z biurem Club Med. Czy ktoś z Was korzystał z usług tego biura? Zastanawiam się nad ich propozycją na Sycylii. Proszę o Wasze opinie i uwagi. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dagbe Re: Info o Club Med 02.12.03, 13:44 Witam, byłam w wiosce Club Med w Grecji w czerwcu 2001. Było super! Prawdziwe A.I. - nie tylko jedzenie ale i bogata oferta sportowo-kulturalna. Tyle różnych zajęć, że człowiek chętnie by się sklonował ;) Jest to propozycja dla ludzi aktywnych. Nie ma czasu na nudę. Ba! Szkoda czasu na spanie ;) Dobrze jest znać francuski - większość przedstawień i gier jest w tym języku. Aczkolwiek my po angielsku się świetnie dogadywaliśmy. Jakiś czas temu opisywałam już na forum swój pobyt w Athenii - skorzystaj z wyszukiwarki. Wykupując wczasy trzeba samodzielnie zadbać o transport i ubezpieczenie. Wiem, że mają też tzw. pakiety - czyli pobyt z dolotem (ale chyba nie z Polski). Moja rada: jeśli Cię stać na taki wyjazd - warto! Jeśli masz pytania - pisz na priv: dagbe@wp.pl. Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TGIF Re: Info o Club Med IP: *.SNVACAID.dynamic.covad.net 02.12.03, 18:00 Sprzedawalam Club Med w USA przez lata- a Amerykanie sa bardziej wymagajacy pod wzgledem wygod niz Europejczycy-i nigdy nie slyszalam o nich nic zlego . Po prostu swiatowy poziom. Francuski jest glownym jezykiem, bo to firma francuska, ale angielski jest jezykiem #2. Tutaj szczegolnie popularne sa ich wioski na Karaibach, ale na pewno te europejskie tez nie sa zle. Wiem tylko, ze jezeli jedzie sie samemu, to moga dorzucic kogos do domku, wiec sprobuj pojechac z kims. Chociaz kolezanka pojechala sama na Tahiti, dali jej inna dziewczyne do pokoju i wrocila zachwycona, bo sie bardzo polubily. Tak, ze nigdy nie wiadomo. Odpowiedz Link Zgłoś
dagbe Re: Info o Club Med 03.12.03, 12:56 Raczej nie należy tam jechać, jeśli szukasz samotności ;) Czasem mnie denerwowało, jak w restauracji ktoś się do mnie przysiadał i zagajał rozmowę. Jestem bardzo nieśmiała i do takiego zachowania musiałam się przyzwyczaić. Pracownicy wiosek (G.O.) wręcz mają "prikaz" podejść i zagadać, gdy widzą że ktoś siedzi sam. Myślę, że między innymi z tego powodu wróciłam z wakacji zachwycona ;) Przy wszelkich wyjazdach trudno mi nawiązywać znajomości. A tam znajomości nawiązywały się same. Pozdrowienia, Dagmara Odpowiedz Link Zgłoś