Dodaj do ulubionych

Isla de Coche-kitesurfing

23.04.09, 17:23
Margaritenio, mam pytanie dotyczące Isla de Coche.
Wybieram się z mężem do hotelu "Punta Blanca" na Isla de Coche.
W ofertach biur podróży tylko ten hotel obecnie jest dostępny (jeśli ktoś ma
informacje na temat innych hoteli na tej wyspie to proszę o info).
Isla de Coche wybraliśmy ze względu na dobre warunki do uprawiania
kitesurfingu. Zależy nam na spokoju, niewielu innych turystach. Czy masz
jakieś informacje na temat tego hotelu?
W twojej odpowiedzi na inne pytanie odniosłam wrażenie, że nie polecasz Isla
de Coche. Napisz proszę informacje dlaczego.
Na zdjęciach plaża Punta Blanca wygląda super!
Innym spotem do uprawiania kitesurfing jest słynne El Yaque, jednak w tym
mieście nie znalazłam żadnych ofert hoteli proponowanych przez polskie biura.
Znasz dobry hotel blisko El Yaque?
Zależy nam na hotelach bardziej kameralnych, a nie molochach z setkami turystów.
Wiesz jaka jest cena za wejście do Delfinarium w Porlamar.
Czy czerwiec jest bardzo deszczowy?
Saludo
Kasia
Obserwuj wątek
    • margaritenio Re: Isla de Coche-kitesurfing 27.04.09, 02:05
      Na dzień dzisiejszy jestem troszeczkę niedoinformowany jeżeli chodzi o Isla de Coche, ale za kilka miesięcy się to zmieni. W jednym z postów wskazywałem na wyższość pobytu na Margaricie aniżeli na Coche, ale sugerowałem się własnymi preferencjami, czyli ciągły pobyt poza hotelem (co mogłoby być męczące dla Was z dzieckiem - przy takiej pogodzie), kontakt z margariteńczykami, itp. Co do hotelu to niewiele wiem, poza tym, że jest dość nowy - a przy tym troszeczkę lepiej zorganizowany aniżeli te wybudowane w wielkim bumie, kiedy w 70 latach zniesiono cło.
      Poza tym w tej samej grupie hoteli 4 gwiazdkowych urozmaica dość bogato czas klientom.

Jeżeli chodzi o wizytę z delfinami to przyjemność ta kosztuje bodajże 170-200 boliwarów w tych granicach (bez żadnych zniżek o ile się nie mylę).

Co się tyczy zaś El Yaque to nie polecałbym Wam za bardzo bo jest to bardzo ruchliwe miejsce. Jest to jedno z najsłynniejszych miejsc windserfingu w Ameryce Pd. i przewija się tam mnóstwo ludzi. Jeżeli preferujecie miejsce gdzie jest spokój, gdzie nie możliwością jest stracić dziecko z oczu, radzę zostać przy wyborze o którym pisała Pani powyżej. Zarówno Wy jak i dziecko będzie bardzo zadowoloni z wyboru, a w określone miejsca na Margaricie zawsze się można wybrać.
      Co do czerwca. Pogoda nie powinna sprawić Wam problemów. Sporadycznie może popadać w nocy, albo w ciągu dnia (kilka do kilkunastu minut). Margarita ma tą przewagę nad lądem, że wieją tutaj wiatry, które rozwiewają deszczowe chmury. Poza tym w naprawdę upalne dni, dają orzeźwienie i ukojenie ciału. Jest to też okres gdzie nie jest aż tak gorąco jak np. we wrześniu. Wtedy odczucie ciepła przy codziennej wilgotności powyżej 100% wynosi grubo ponad 40 stopni Celcjusza.
      Mam nadzieję, że pomogłem choć troszeczkę. Życzę milych przygotowań.
      Pozdrawiam serdecznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka