Dodaj do ulubionych

mam problem z synem

04.06.06, 19:49
od marca juz trzeci raz spuchlo mu kolano bez wczesniejszego urazu. robilam badanie krwi i ma wszystko ok. ale w piatek p. dr dala skierowanie do reumatologa i powiedzialaze to moze byc wlasnie rzs. wizyte u specjalisty mam na pazdziernik. i teraz nie wiem, czy czekac czy szykac lekarza prywatni. na pewno macie swoje doswiadczenia. czy to moga byc objawy rzs? na pewno pojde do lekarza, ale nie wiem czy mam bardzo sie spieszyc czy spokojnie czekac na swoja kolej.
pozdrawiam. ania
Obserwuj wątek
    • annarz Re: mam problem z synem 11.06.06, 22:54
      hej, właśnie doczytałam twoją historię ( wcześniej odpisałam juz na priv) i
      powiem tak- nie czekaj na tak późny termin. U mojego synka ( miał wtedy 1
      roczek)było tak samo- spuchnięte kolanko i trochę kulał i miał stały przykurcz.
      Po konsultacji z pediatrą zrobiliśmy wstępne badania, USG, RTG i z tym byliśmy
      już u lekarza reumat. Mały nie miał gorączki, ogólne bad. dobre, OB w normie,
      nawet czynniki reumatoidalne tez ok, Jedynie USG wykazało płyn w kolanie;
      ortopeda nic nie znalazł " dla siebie" . Miałam to szczęście ze Pani dr reumat.
      ze szpitala przejęła się stanem synka- i przyjęła go na oddział prawie
      natychmiast, z tym ze my nie "lezeliśmy", a dojezdzaliśmy na zabiegi i badania.

później obserwacja lekarzy i ostateczne badanie tzw. przeciwciał
      przeciwjądrowych wskazało ze jednak niestety nie jest tak "różowo" jak byśmy
      chcieli ( miałam nadzieję że to np. jakiś uraz, zapalenie itp). Resztę opisałam
      ci bezpośrednio na skrzynkę.
      Moim zdaniem popróbuj jakoś dostać się na wczesniejsza konsultację- nie
      czekaj.Niestety z tego co kojarzę, to zadna z tych dziecięcych lekarek nie
      przyjmowała prywatnie, niestety.Pzdr.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka