magda_bemowwo_park 08.05.05, 13:36 czy coś wiadomo na temat opóźnień w B4-5-6? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sbrzuc Re: opóźnienia 09.05.05, 10:30 No właśnie - jak tam postępy w A4-A6? Zaczną oddawać na koniec czerwca? Czy może jest jakaś obsuwa? Pozdrawiam! -------- Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: opóźnienia 09.05.05, 15:20 mam andzieje, ze nie ma, ale zaczynam sie niepokoic gdy widze brak okien w czesci mojego mieszkania :) sbrzuc napisał: > No właśnie - jak tam postępy w A4-A6? Zaczną oddawać na koniec czerwca? Czy moż > e > jest jakaś obsuwa? > > Pozdrawiam! > > -------- > Szymon Odpowiedz Link Zgłoś
sbrzuc Re: opóźnienia 11.05.05, 09:50 Wczoraj rozmawiałem z paniami ze sprzedaży i z panem W. - i nie mam dobrych wieści. Z tego co usłyszałem odbiory zaczną się najwcześniej na początku sierpnia, najpierw A6 potem A5 i A4. Czy tylko mi przy podpisywaniu umowy mówiono, że inwestycja będzie oddawana od końca czerwca? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
magda_bemowwo_park Re: opóźnienia 11.05.05, 10:39 nie, no mi tez!! i co my jako mieszkańcy możemy zrobić? Odpowiedz Link Zgłoś
fioletor Re: opóźnienia 11.05.05, 10:59 > i co my jako mieszkańcy możemy zrobić? jako mieszkańcy możemy bardzo dużo, ale póki budynki nie maja pozwolenia z gminy na uzytkowanie to teoretycznie nie jesteśmy mieszkańcami bo nie możemy tam mieszkać, więc możemy cierpliwie czekać. Ale póki bloki są nie oddane to nie płacimy w tym czasie czynszu - i to mi się opłaca :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
polesiak Re: opóźnienia 11.05.05, 16:29 Teraz nie płacimy, ale mamy naliczany przez dewelopera - tak przynajmniej być powinno, chyba że BP odstąpi od naliczenia nam opłat za wodę, prąd, gaz i inne. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletor Re: opóźnienia 11.05.05, 17:24 ale ja mi nie chodzi o opłaty licznikowe tylko o czynsz za mieszkanie, który płaci się ryczałtem oprócz opłat licznikowych. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletor Re: opóźnienia 11.05.05, 17:26 gazu chyba nie ma na naszym osiedlu. Przynajmniej ja nie mam. Czy ktoś może ma ??? Odpowiedz Link Zgłoś
polesiak Re: opóźnienia 16.05.05, 11:17 Tak mi się z rozpędu napisało - też nie mam. Tak jak w piosence Lady Pank "... mają ropę, prąd i gaz". Odpowiedz Link Zgłoś
tomg80 Re: opóźnienia 16.05.05, 23:04 Zaraz, zaraz - czy to oznacza, że zanim się wprowadzimy, już mamy za coś płacić? Według mnie jeśli jeszcze nie eksploatujemy mieszkania, to nie powinniśmy za nic płacić - dopiero po odbiorze technicznym. Termin odbioru technicznego przewidziany był na miesiąc lipiec, w wersji super optymistycznej parę mieszkań miało być odbierane w czerwcu. Nabywcy budowanych mieszkań mają prawo domagać się terminowego przystąpienia do odbioru technicznego, szczególnie jeżeli opóźnienie nie wynika z przyczyn typu "siła wyższa". Banki, które udzielają kredytów, często proszą o informację, na jakim etapie jest dana budowa i jak ma się to do harmonogramu wpłat poszczególnych rat i jeśli odpowiedź dla banku jest niesatysfakcjonująca, często są wstrzymywane wypłaty kolejnych transz. Proszę o komentarz, dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
fioletor Re: opóźnienia 17.05.05, 11:05 > Zaraz, zaraz - czy to oznacza, że zanim się wprowadzimy, już mamy za coś > płacić? Bez paniki, mi chodzi o pierwszy etap czyli budynki A1, A2 i A3, które są juz po odbiorze technicznym. Podczas odbioru są spisywane liczniki i nie płaci się za to co robotnicy podczas budowy "naciągnęli". Odpowiedz Link Zgłoś
noetzel78 Re: opóźnienia 17.05.05, 15:15 Wiadomość z 16 maja: odbiory mieszkan w A5 rozpoczną się od 15 sierpnia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bartek_park Re: opóźnienia 17.05.05, 21:54 A skąd ta wiadomość - bo nam dosłownie tydzień temu w biurze powiedziano, że na A5 nie ma opóźnienia, a wcześniej na wiosne była mowa o tygodniowym opóźnieniu, które powinno zostać nadgonione. Skąd więc raptem dwa miesiące? Czy to pewna informacja (skąd pochodzi), jakie są przyczyny. Zaawansowanie prac nie wskazuje na aż tak duże opóźnienie... Odpowiedz Link Zgłoś
tatwo Re: opóźnienia 19.05.05, 17:59 a macie moze jakies informacje o ewentualnych opoznieniach w A4? wyrobia sie chlopaki na koniec czerwca? pozdrowienia, Arek Odpowiedz Link Zgłoś
mariusz1973 Re: opóźnienia 23.05.05, 07:46 witam Odnosnie opóźnień dowiedziałem się, że budynek A5 oddany zostanie ostani a więc ok. 15 sierpnia. Odpowiedz Link Zgłoś