Dodaj do ulubionych

opóźnienia

08.05.05, 13:36
czy coś wiadomo na temat opóźnień w B4-5-6?
Obserwuj wątek
    • bartek_park Re: opóźnienia 08.05.05, 17:44
      Chyba w A 4, 5 ,6 lub w B1, B2...
      • sbrzuc Re: opóźnienia 09.05.05, 10:30
        No właśnie - jak tam postępy w A4-A6? Zaczną oddawać na koniec czerwca? Czy może
        jest jakaś obsuwa?

Pozdrawiam!

--------
        Szymon
        • magda_bemowwo_park Re: opóźnienia 09.05.05, 15:20
          mam andzieje, ze nie ma, ale zaczynam sie niepokoic gdy widze brak okien w
          czesci mojego mieszkania :)

sbrzuc napisał:

> No właśnie - jak tam postępy w A4-A6? Zaczną oddawać na koniec czerwca? Czy
          moż
          > e
          > jest jakaś obsuwa?
          >
          > Pozdrawiam!
          >
          > --------
          > Szymon
          • sbrzuc Re: opóźnienia 11.05.05, 09:50
            Wczoraj rozmawiałem z paniami ze sprzedaży i z panem W. - i nie mam dobrych
            wieści. Z tego co usłyszałem odbiory zaczną się najwcześniej na początku
            sierpnia, najpierw A6 potem A5 i A4.

Czy tylko mi przy podpisywaniu umowy mówiono, że inwestycja będzie oddawana od
            końca czerwca?

Pozdrawiam!
            • magda_bemowwo_park Re: opóźnienia 11.05.05, 10:39
              nie, no mi tez!!
              i co my jako mieszkańcy możemy zrobić?
              • fioletor Re: opóźnienia 11.05.05, 10:59
                > i co my jako mieszkańcy możemy zrobić?

jako mieszkańcy możemy bardzo dużo, ale póki budynki nie maja pozwolenia z
                gminy na uzytkowanie to teoretycznie nie jesteśmy mieszkańcami bo nie możemy
                tam mieszkać, więc możemy cierpliwie czekać. Ale póki bloki są nie oddane to
                nie płacimy w tym czasie czynszu - i to mi się opłaca :-)))
                • polesiak Re: opóźnienia 11.05.05, 16:29
                  Teraz nie płacimy, ale mamy naliczany przez dewelopera - tak przynajmniej być
                  powinno, chyba że BP odstąpi od naliczenia nam opłat za wodę, prąd, gaz i inne.
                  • fioletor Re: opóźnienia 11.05.05, 17:24
                    ale ja mi nie chodzi o opłaty licznikowe tylko o czynsz za mieszkanie, który
                    płaci się ryczałtem oprócz opłat licznikowych.
                  • fioletor Re: opóźnienia 11.05.05, 17:26
                    gazu chyba nie ma na naszym osiedlu. Przynajmniej ja nie mam.
                    Czy ktoś może ma ???
                    • bartek_park Re: opóźnienia 14.05.05, 12:12
                      Nie gazu na osiedlu nie ma
                      • polesiak Re: opóźnienia 16.05.05, 11:17
                        Tak mi się z rozpędu napisało - też nie mam. Tak jak w piosence Lady Pank "...
                        mają ropę, prąd i gaz".
                  • tomg80 Re: opóźnienia 16.05.05, 23:04
                    Zaraz, zaraz - czy to oznacza, że zanim się wprowadzimy, już mamy za coś
                    płacić? Według mnie jeśli jeszcze nie eksploatujemy mieszkania, to nie
                    powinniśmy za nic płacić - dopiero po odbiorze technicznym.

Termin odbioru technicznego przewidziany był na miesiąc lipiec, w wersji super
                    optymistycznej parę mieszkań miało być odbierane w czerwcu. Nabywcy budowanych
                    mieszkań mają prawo domagać się terminowego przystąpienia do odbioru
                    technicznego, szczególnie jeżeli opóźnienie nie wynika z przyczyn typu "siła
                    wyższa".
                    Banki, które udzielają kredytów, często proszą o informację, na jakim etapie
                    jest dana budowa i jak ma się to do harmonogramu wpłat poszczególnych rat i
                    jeśli odpowiedź dla banku jest niesatysfakcjonująca, często są wstrzymywane
                    wypłaty kolejnych transz.

Proszę o komentarz, dzięki.
                    • fioletor Re: opóźnienia 17.05.05, 11:05
                      > Zaraz, zaraz - czy to oznacza, że zanim się wprowadzimy, już mamy za coś
                      > płacić?

Bez paniki, mi chodzi o pierwszy etap czyli budynki A1, A2 i A3, które są juz
                      po odbiorze technicznym. Podczas odbioru są spisywane liczniki i nie płaci się
                      za to co robotnicy podczas budowy "naciągnęli".
    • noetzel78 Re: opóźnienia 17.05.05, 15:15
      Wiadomość z 16 maja: odbiory mieszkan w A5 rozpoczną się od 15 sierpnia.
      Pozdrawiam
      • bartek_park Re: opóźnienia 17.05.05, 21:54
        A skąd ta wiadomość - bo nam dosłownie tydzień temu w biurze powiedziano, że na
        A5 nie ma opóźnienia, a wcześniej na wiosne była mowa o tygodniowym opóźnieniu,
        które powinno zostać nadgonione. Skąd więc raptem dwa miesiące? Czy to pewna
        informacja (skąd pochodzi), jakie są przyczyny. Zaawansowanie prac nie wskazuje
        na aż tak duże opóźnienie...
        • tatwo Re: opóźnienia 19.05.05, 17:59
          a macie moze jakies informacje o ewentualnych opoznieniach w A4? wyrobia sie
          chlopaki na koniec czerwca?

pozdrowienia,
          Arek
          • mariusz1973 Re: opóźnienia 23.05.05, 07:46
            witam
            Odnosnie opóźnień dowiedziałem się, że budynek A5 oddany zostanie ostani a więc
            ok. 15 sierpnia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka