Dodaj do ulubionych

Kąty Rybackie

IP: *.net / *.net 01.05.04, 20:08
Wybieram się w drugiej połowie lipca do Kątów Rybackich. Jeśli ktoś był
proszę o info, czy to szczęśliwe plany? Na codzień mam kontakt z dużą ilością
ludzi, więc niespecjalnie zależy mi na rozrywkach typu DEPTAK. Ale czy woda
czysta, czy jakieś zakupy można zrobić, jakaś smażalnia ryb itp.
Obserwuj wątek
    • Gość: tymmianek Re: Kąty Rybackie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.04, 20:54
      Jestem w Kątach niemal co roku od jakiś 6 lat, natomiast mój mąż jeżdzi tam od
      12 roku życia. W tym roku też sie wybieramy w czerwcu. Uwielbiam to miejsce
      (chyba już z sentymentu). Co prawda do plaży trzeba przejść spory kawałek
      (jakieś 1,5 - 2 km) przez las, ale ja to akurat uważam za plus :)
      Teraz przyjeżdża tu nawet sporo osób, ale nie jest jeszcze tak strasznie i
      tłoczno jak w Krynicy!
      Z mojej strony gratuluje wyboru! naprawdę fajne miejsce.
      Deptaku jako takiego to tam nie ma, woda jest czysta, smażalnie są przy zejściu
      do plaży. Restauracja Janosikówka (można napić sie piwka, pograc w kręgle
      itp.), Bahus(tez są kręgle) Sklepy też oczywiście są.
      Pozdrawiam i zyczę udanego urlopu!
      • Gość: miśka Re: Kąty Rybackie IP: *.net / *.net 09.05.04, 18:41
        Dziękuję bardzo za pomoc. Cieszę się, że szybciutko się dowiedziałam i że
        wiadomości są dobre. Życzę słoneczka w czerwcu i udanego wypoczynku. (Możecie
        przy okazji wyciąć trochę lasu, będę miała bliżej na plażę :) ) Pozdrowionka!!!
    • kachna.bubu Re: Kąty Rybackie 11.05.04, 20:27
      Cześć Miśka! W Katach Rybackich byłam z rodziną w lipcu ub.roku. Byliśmy tam po
      raz pierwszy i ...ostatni ! Też nie przepadam, za hałaśliwymi, pełnymi
      rozkrzyczanych turystów kurortami, ale tam nie pojadę już nigdy !!! Toż to
      przysłowiowa dziura; dwa sklepy na krzyż, jeden maleńki z pamiątkami, marna ,
      brudna przystań przy Mierzeji, a wszystko to usytuowane przy przelotowej
      ruchliwej szosie. Tam nie ma nic ciekawego / w okolicznych miejscowosciach
      także, po za byłym obozem koncentracyjnym w Sztutowie, co jest wątpliwą
      atrakcją w wakacje/ do zobaczenia czy zwiedzenia. W Kątach nie ma gdzie
      pospacerować , ale do plaży "tylko" 2 km lasem / w jedną stronę/ więc po
      zaliczeniu kąpieli w brudnej wodzie pełnej pływajacych kawałków lepkiego mazutu
      ( tak, tak to od naszych wschodnich sąsiadów ), powrocie do obskurnego,
      brudnego ośrodka , wyskrobaniu z siebie i dzieci mazutu, nie ma się już sił ani
      ochoty na spacery. Nawet nie ma gdzie pójść na deser lodowy! Smażalnie ryb są
      położone przy jedynej ,tej ruchliwej trasie przelotowej do Gdańska . Jedząc
      rybkę można "podziwiać" sunące kawalkady samochodów a spalinek zaliczyć więcej
      niż w centrum dużego miasta.. W zwiazku z powyższym Kąty Rybackie będę omijać z
      daleka, a w tym roku wybieram się na urlop do Pogorzelicy i mam nadzieję, że
      będziemy z rodziną zadowoleni. Zyczę udanego / mimo wszystko / urlopu.

P.S. Uwaga na Ośrodek Wczasowy "BUDREM" przy ul.Wczasowej w KAtach Rybackich.
      Mam nadzieję, że Sanepid tam interweniował! Polecam pyszne obiadki w
      Karczmie "Kormoran",/ jedyne, co będziemy mile wspominać z pobytu w tej
      mieścinie/ Pozdrawiam. K.B
    • raxneta Re: Kąty Rybackie 08.06.04, 08:39
      Ja się nie zgodzę z poprzednią opinią!!! Uważam, że w Kątach jest super! Jeżdżę
      tam w zasadzie od urodzenia i wiadomo, w zależności na jaki akurat standard
      mnie akurat stać tam się zatrzymuję. Za grosze nie ma co oczekiwać luxusów.
      Jest tam cicho i spokojnie, piękne lasy (czego brakowało mi w ok. Kołobrzegu),
      woda chyba ostatnio czyściejsza, nie wiem bo nie jestem akurat amatorem
      morskich kąpieli. A co do wycieczek to jest trochę propozycjinp. niedaleko jest
      Krynica Morska skąd można popłynąć statkiem, bądź wodolotem do Fromborka, czy
      naszych wschodnich sąsiadów, latarnia morska i tam jest mnóstwo sklepików z
      pamiątkami i deptakiem. W Kątach jest gdzie zjeść rybę smażoną lub wypić
      drinka! Nie siedząc w tłoku i unikając sypania piaskiem przez innych
      plażowiczów. Prawdopodobnie w lipcu zawitamy tam całą rodziną ponownie!
    • Gość: bea Re: Kąty Rybackie IP: 213.25.206.* 08.06.04, 13:21
      Czy ktos ma namiary na jakies fajne Kwatery w tej miejscowosci?
      Pozdrawiam
      • Gość: LEA Re: Kąty Rybackie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.04, 19:46
        Ja również wybieram się do Kątow, razem z moją siostrą jedziemy tam na
        kolonię...ja marzę tylko o czystej wodzie w morzu i o dobrej kwaterze...
        • Gość: mk Re: Kąty Rybackie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 14.06.04, 08:20
          Byłam w Katach 2 razy i ciągle miło je wspominam. Spokój, cisza - droga na
          plazę przez las nie dłuży się i czyste morze (wydawało mi się najczystrze na
          całej mierzeji-byłam w Jantarze, Stegnie, Sztutowie i Krynicy) kwatery można
          znaleźć na - www.mierzeja.com

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka