omasz33 26.05.11, 22:51 Ostrzegam wszystkich przed tym człowiekiem kontakt się urwał po wpłacie zaliczki. www.e-wczasy.com.pl/apartamenty,3152 na ulicy Chełmońskiego 4 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 27.05.11, 14:08 Pan zaczyna cacierać za sobą ślady ogloszenia znikają z portali. Odpowiedz Link Zgłoś
fatima5 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 27.05.11, 18:42 Co Ci to da? Pisanie tutaj? Dostales potwierdzenie rezerwacji e-mailem? Moze facet wyjechal, stad brak kontaktu. Sprawdz w Urzedzie skarbowym czy ma zarejestrowany wynajem, nie w Urzedzie miejskim bo do 12 pokoi jest się zwolnionym z dzialalnosci, Jezeli nie bedzie kontaktu to marszem na Policję. A tak po prawdzie platan to mieszkania nie apartamenty oddalone od morza okolo 3 kilometry, bardzo nieciekawa lokalizacja , do mieszakania na stale ale nie na wakacje. Zawsze sprawdzaj czy obiekt ma stacjonarny telefon i placi podatek innych omija sie z daleka a w szczególnosci podejrzanie tanie domy, pokoje itp... Odpowiedz Link Zgłoś
halina_n2 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 27.05.11, 19:17 Widzę, że ogłoszenie, które podałeś w swoim poście jest nadal aktywne. Oprócz Ciebie jeszcze ktoś zamieścił opinię o problemie z kontaktem po wpłaceniu zaliczki. Ile czasu minęło od wpłaty zaliczki? Na Twoim miejscu jeszcze wysłałabym sms z wiadomością, że ma się niezwłocznie z Tobą skontaktować, bo w przeciwnym razie pójdziesz na policję. Może faktycznie właściciel się teraz wczasuje na Majorce i nie jest świadom Twojej frustracji. Ale swoja drogą to zerkać na telefon powinien. Odczekaj parę dni, a potem faktycznie na policję. Telefon z posterunku zrobi na pewno na nich wrażenie ;). A swoją drogą to masz dokładny adres tego "apartamentu". Odpowiedz Link Zgłoś
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 28.05.11, 18:58 Gościu ma trzy telefony które podawał do kontaktu teraz załączają się tylko sekretarki. Apartament miał się znajdować na ul.Zdrojowej 26 jak już zdążyłem się dowiedzieć to nikt taki nie jest właścicielem apartamentu na tej ulicy. Od momentu wpłaty zaliczki minęło już trzy tygodnie. Po prostu zostaliśmy nabici w butelkę. Odpowiedz Link Zgłoś
halina_n2 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 29.05.11, 15:51 To gdzie był ten apartament? Na Zdrojowej, czy na Chełmońskiego? Pogubiłam się ;). To dwa przeciwległe końce miasta. :) W każdym razie, masz po nim jakiś ślad - np. nr rachunku, na który wpłacałeś zaliczkę. Powinieneś to zgłosić na policję chociażby po to, aby ochronić innych potencjalnych oszukanych. Obawiam się, że masz podwójny kłopot - nie tylko straciłeś pieniądze, ale i możesz mieć problem ze znalezieniem innego lokum, jeśli szukałeś czegoś w najwyższym sezonie :(. Odpowiedz Link Zgłoś
fatima5 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 29.05.11, 16:57 i Jeszcze zalozenie sprawy cywilnej a jak zaliczka do 1000 zl to niska szkodliwosc czynu. polskie prawo... , miejsca są w apartamentach nawet teraz, takze miejsce znajdzie... Odpowiedz Link Zgłoś
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 30.05.11, 20:21 A przepraszam gdzie są miejsca bo nie potrafię nic znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś
fatima5 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 31.05.11, 17:18 Zalezy do jakiej kwoty szukasz... Bo miejsc jest w Świnoujsciu full wolnych, w Baltic Parku masz pelno jeszcze... zobacz apartamenty Baltic Park Odpowiedz Link Zgłoś
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 30.05.11, 20:19 Apartament miał być na Zdrojowej 26. Miał być bo teraz to już niema pieniędzy i niema wolnego miejsca bo wszystko jest już zarezerwowane. Szukamy ale nici chyba z tego. Sprawę byliśmy zgłosić ale Policja powiedziała że to jeszcze za szybko to się jeszcze nie wykonał tak powiedzieli najlepiej jak ktoś tam pojedzie i stanie przed faktem dokonanym "że niema takiego gościa" i potem sprawę zgłosi. Według Policji to ja mam z południa zajechać na północ żeby się przekonać ze nici z naszego wypoczynku. Wiem ze na stronie www.e-wczasy.com.pl/apartamenty,3152 pisał niejaki Lukasz i ma dokładnie ten sam problem z goście jak ja. Odpowiedz Link Zgłoś
halina_n2 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 30.05.11, 20:59 Możesz zerknąć na oferty agencji pośredniczących w najmie. Apartamenty na Zdrojowej i w okolicznym Villa Parku mają na przykład noclegi.fregata.pl albo apartamentyswinoujscie.com W lipcu będzie ciężko, ale z początkiem sierpnia jeszcze się znajdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
fatima5 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 31.05.11, 17:20 Halina nie gadaj ze jest ciezko bo wczoraj kolezanka w Balticku miala na lipiec z 20 propozycji, fakt ceny od 360 zl za apartament.Moze te do 250 zeszly ... Odpowiedz Link Zgłoś
halina_n2 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 31.05.11, 19:18 Nooo... jestem głęboko przekonana, że apartamenty za 360 zł jeszcze zostały ;). Nie jestem jednak pewna, czy Pana Tomasza takie interesują ;). Odpowiedz Link Zgłoś
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 31.05.11, 19:22 No właśnie nie takie do 250 to tak za 360 podziękuje. Naprawdę jestem pod kreską urlop zaplanowany a tu taki numer. Odpowiedz Link Zgłoś
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 31.05.11, 22:20 Dziękuje bardzo przeglądam ofertę. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
fatima5 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 01.06.11, 09:22 hmm, a może jeszcze sie odezwie,,,i bedzie ok?.. Odpowiedz Link Zgłoś
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 01.06.11, 19:50 przestałem już na to liczyć. Co zrobić człowiek będzie miał nauczkę na przyszłość. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
omasz33 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 02.06.11, 16:46 Czy ktoś może był klientem biura www.apartnet.pl/ proszę o opinie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
frenzi Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 06.08.16, 18:38 Dzień dobry. Właśnie rozmawiałam z właścicielem apartamentu Agat przy ul Zdrojowej 26. To pan Wójcikowski. Zarezerwowaliśmy sobie z męžem i córeczką tam tydzień pod koniec sierpnia. Będę musiała teraz przelać zaliczkę. Chciałam jeszcze poszukać opini poprzednich urlopowiczów w sieci ale nic tak naprawdę niepotrafię znaleźć. Za to natknełam się na tą dyskusję z roku 2011. Teraz nie wiem co zrobić. Czyżby ten oszust dalej "działał" i interwencja policji nic nieprzyniosła, czy może to prawdziwy lub nowy właściciel apartamentu??? Był ktoś tam od 2012 roku? Bardzo proszę o kontakt/pomoc. Z góry dziękuję! Karolina Odpowiedz Link Zgłoś
jan003 Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 07.08.16, 19:36 frenzi napisał(a): > Dzień dobry. Właśnie rozmawiałam z właścicielem apartamentu Agat przy ul Zdrojo > wej 26. To pan Wójcikowski. Zarezerwowaliśmy sobie z męžem i córeczką tam tydzi > eń pod koniec sierpnia. Będę musiała teraz przelać zaliczkę. Chciałam jeszcze p > oszukać opini poprzednich urlopowiczów w sieci ale nic tak naprawdę niepotrafię > znaleźć. Za to natknełam się na tą dyskusję z roku 2011. Teraz nie wiem co zro > bić. Czyżby ten oszust dalej "działał" i interwencja policji nic nieprzyniosła, > czy może to prawdziwy lub nowy właściciel apartamentu??? Był ktoś tam od 2012 > roku? Bardzo proszę o kontakt/pomoc. > Z góry dziękuję! > > Karolina Oszusci ,nic nie wpłacaj to bandyci Odpowiedz Link Zgłoś
frenzi Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 08.08.16, 01:20 Tzn miał Pan doczynienla z tym samym "Panem z tym samy apartamentem i tym samym nieprzyjemności? Bo to w sumie numer bloczku a nie apartamentu, który był podany w poprzednich postach. A jest ich tam wiele. Dostałam maila z wieloma informacjami i regulaminem pobytu plus listą wyposażenia apartamentu...Wygląda to porządnie. Jeżeli ma Pan Jan003 dalsze informacje, to proszę o kontakt. A na marginesie- ktoś ma sprawdzone amartamenty w Śwonoujściu? Odpowiedz Link Zgłoś
frenzi Re: Apartamenty Świnoujście OSZUST 28.08.16, 22:35 SPROSTOWANIE: Właściciel Apartamentu Agat w Świnoujściu jest wiarygodny, miły i dotrzymuje słowa!!! Awiec to nie on był tym oszustem. Apartament godny polecenia, wszystko bez problemów :) Odpowiedz Link Zgłoś