Dodaj do ulubionych

co robić w Karwi i okolicach?

12.08.11, 21:38
22 sierpnia wybieram się do Karwi, 4 dorosłych i 3 dzieci w wieku 5 lat,4 lata i 9 miesięcy, czy moglibyście mi napisać co tam można teraz robić oprócz plażowania? Może być różnie z pogodą i chciałabym mieć coś na wszelki wypadek. w grę wchodzą też wycieczki do okoliczych miejscowości, chodzi mi o atrakcje dla dzieci i dorosłych, z góry wielkie dzięki za pomoc,
Obserwuj wątek
    • monikaa13 Re: co robić w Karwi i okolicach? 12.08.11, 22:14
      Władysławowo, Rozewie (latarnia morska), dalej Hel (fokarium), ew. Trójmiasto, Wejherowo (kalwaria, rynek).

W samej Karwii nie ma nic do roboty oprócz plażowania, jeżeli pogoda dopisze, a jak nie dopisze to się wynudzicie troszkę, bo już ludzi też mniej będzie.
      • ania-bell Re: co robić w Karwi i okolicach? 13.08.11, 12:11
        Oprócz tych miejsc co napisała koleżanka polecam jeszcze Kaszubskie Oko w Gniewinie (wieża widokowa, parę dinozaurów i fajny plac zabaw w kształcie pirackiego statku dla dzieci). Jeśli jeździcie Państwo na rowerach to można się wybrać na wycieczkę do Dębek droga przez las, fajnie się jedzie choć są liczne muldy.
        Po drodze do Władysławowa oprócz polecanej latarni w Rozewiu warto też zobaczyć klif w Jastrzębiej Górze.
        Pozdrawiam i życzę ładnej pogody.
        Ania
        • mazajac a jak z dojazdem do Łeby? 13.08.11, 15:34
          czy warto odwiedzić Łebę? Z Karwii do Łeby jest chyba coś około 50 km? Chyba trochę daleko?co wy na to>>>????
          • misia_75 Re: a jak z dojazdem do Łeby? 13.08.11, 16:16
            Warto. Dojaz bez problemu a w Łebie wydmy i nowy duży park dinozaurów
            www.lebapark.pl/
            • mazajac a jak z jedzeniem w Karwii?? 15.08.11, 09:19
              wynajmujemy tam domek, więc wyżywienie musimy zorganizować sami, polecacie jakieś jadłodajnie, knajpki, bary, w Karwi??
              • kol.3 Re: a jak z jedzeniem w Karwii?? 15.08.11, 14:12
                Co robić w Karwi? Wyjechać.
    • zosia225 Re: co robić w Karwi i okolicach? 16.08.11, 18:19
      Właśnie wróciłam z Karwi, tez byłam z dziećmi. Ogólnie ten wyjazd to porażka. Pogody oczywiście nie było. Nawet na zwiedzanie Władysławowa czy fokarium - co to za frajda: dzieciaki przemoczone, tłumy ludzi, stanie w korkach, wygwizdówka na statku. Także życzę pogody no i może mniej będzie ludzi i korków.
      • mazajac Re: co robić w Karwi i okolicach? 16.08.11, 20:12
        a możesz własnie polecić jakieś miejsca w Karwii gdzie można zjeść, jak z zejściami na plażę? też mam nadzieję, że będzie pogoda, jak nie to wróciy do domu i tyle
        • zosia225 Re: co robić w Karwi i okolicach? 16.08.11, 21:47
          Zejścia na plażę w Karwi podobały mi;blisko od głównej ulicy, łagodne, kawałeczek przez las. Plaża czysta, mało ludzi ale tez krótko na niej bywaliśmy bo przemoczeni przebieraliśmy się i jeździliśmy do Gdańska, na Hel czy Gdynia, Sopot, Władysławowo, Jastrzębia Góra. Tam zawsze wychodził nam obiad a więc w Karwi nie jadaliśmy.
    • bailiff22 Re: co robić w Karwi i okolicach? 17.08.11, 15:05
      Na oficjalnej stronie Wladyslawowa masz przygotowane atrakcje okolicy, zaznaczona wiekszosc ciekawych miejsc w okolicy, aczkolwiek moze polowa warta odwiedzenia www.wladek.pl/wycieczki.html

Brak jedynie latarni morskiej Stilo w okolicach Leby, ewentualnie farmy strusi... czy tez Cocktail Bar w Jastrzebieg Gorze
    • feniks_z_popiolu Re: co robić w Karwi i okolicach? 17.08.11, 18:33
      W Karwi nudy jak pogody brak. Pozostają karty, szachy i książki :)
      Dojazdowo to Jastrzębia Góra, Władysławowo, Półwysep Helski - tylko w razie niepogody to na tej jednej wąskiej niteczce kłębią się samochody jak w mrowisku:(.
      Może być zamek w Krokowej, Białogóra, Łeba - tyle, że to to już spore wycieczki.
      Reasumując należy modlić się o pogodę albo wesołe towarzystwo:)
    • aducha2704 Ostrowo - Pensjonat Delfin 26.06.12, 10:03
      Zapraszam do Pensjonatu Delfin w Ostrowie!

ceny już od 25zł/dobę

Nasz obiekt położony jest w cichej i spokojnej okolicy w nadmorskiej miejscowosci Ostrowo. Znajdujemy sie w sąsiedztwie lasu, z dala od głównych ulic.

Oferujemy naszym Gościom wygodne pokoje 2, 3, 4 i 5-osobowe, pokoje rodzinne oraz studia. Wszystkie pokoje są wyposażone w łazienkę, czajnik bezprzewodowy, parawan oraz koc na plażę. Niektóre pokoje z balkonami. Do dyspozycji Gości aneks kuchenny, lodówki, plac zabaw dla dzieci, ogród z meblami ogrodowymi i miejscami do grillowania oraz miejsca parkingowe na ogrodzonej posesji.

Zapraszam do zapoznania się z naszą ofertą na stronie internetowej:

www.pokojedelfin.freehost.pl/#1

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka