Dodaj do ulubionych

Karwia a Dębki czy może jednak Rowy???

23.01.12, 22:41
Podpowiedzcie która z tych miejscowości jest większa? w której się więcej dzieje. chce jechac z 3,5 letnią córeczką?? i chcę by było stosunkowo spokojnie ale i by coś się działo, by było co zjeść, gdzie na piwko pójść??
bo nie byłam ani tu ani tu i już sama nie wiem co wybrać ;/
Obserwuj wątek
    • noa-75 Re: Karwia a Dębki czy może jednak Rowy??? 28.01.12, 20:07
      witaj, byłam 2 razy w Rowach i 4 razy w Karwii, jedno miejsce i drugie ma swój urok i w kazdym z nich czuję się świetnie. Karwia jest bardziej spokojna, mniejsza, w Rowach bardzo fajnie, ale tłoczniej, w jednym i drugim miejscu znajdziesz cos na pewno dla siebie i córeczki, w tym roku ruszam dalej, ale za rok wracam raczej do Rowów
      • kol.3 Re: Karwia a Dębki czy może jednak Rowy??? 04.02.12, 08:58
        Ja byłam raz w Karwi i stwierdziłam, że moja noga więcej tam nie postanie. Nie wiem co jest spokojnego w Karwi, olbrzymi ruch kołowy, droga przelotowa przez miasteczko, przez które jeżdżą TIRy! Po wąskich jezdniach i przy wąskich chodniczkach z powykrzywianymi płytami. Karwia jest brudna, niepozamiatana. Plaża piękna, ale takiego tłoku na plaży nie widziałam w żadnej miejscowości nadmorskiej. Koszmarne śmierdzące tojtojki, niesprzątane. Smrodząca piekarnia mechaniczna, przez którą wieczorem musieliśmy zamykać okna, Procesje wyjące od 19 do 22 po oknami. Pełno barów rodem z PRL z okienkiem wydającym potrawy i laminowanymi stolikami. Fuj!
        Koszmarnie zorganizowana komunikacja. W sumie zakątek antyludzki i nieprzyjazny.
    • monia_m Re: Karwia a Dębki czy może jednak Rowy??? 29.01.12, 16:37

Bardzo polecam Jastarnię z szeroką i przepiękna plażą, samo miasteczko jest piękne, wszędzie naprawdę blisko. Jastarnia to świetne miejsce wypadowe; co najważniejsze - blisko Jurata, Kuźnica, Władysławowo i Hel. Można popłynąć tramwajem wodnym do Gdyni. I jest co robić w razie gdyby pogoda nie dopisała.
      Monika
      • yoka1 Re: Karwia a Dębki czy może jednak Rowy??? 30.01.12, 11:19
        Jastarnia jest strasznie zatłoczona
    • ania-bell Re: Karwia a Dębki czy może jednak Rowy??? 07.03.12, 13:51
      Z tych 3 miejscowości najwieksze są Rowy, potem Karwia i Dębki.
      Dla mnie Rowy były takie sobie, nie było koszmarnie dużo ludzi, dobre jedzenie spokojnie można było znaleźć, niezła rybka w paru miejscach, statek wycieczkowy z malutkiego portu, wesołe miasteczko i możliwość wycieczek rowerowych i wodnych po kanale.
      Mieszkałam w ośrodku Saturn i byłam dośc zadowolona z położenia, szczególnie z pobliskiego lasu i bliskości do morza.

Karwia to spokojna miejscowość, prawie senna wieczorem ale też zatłoczona. Wszystko zależy gdzie się mieszka. Ja mieszkałam w Sęku to jest przy końcu Karwi w stronę Dębek. Można pojeździć na rowerach, my byliśmy w Dębkach dwa razy ale droga przez las jest dość nierówna. Mozna też iść laskiem do Jastrzebiej Góry. Trochę gorzej moim zdaniem wyglada sprawa wyżywienia.

Dębki malutkie, jedna główna ulica i parę bocznych. Ta główna jest koszmarnie zatłoczona. Tu byłam tylko na wycieczce rowerowej. Oceniam na podstawie obserwacji.

Ale dla mnie przy wyborze miejscowości najważniejsza jest plaża, bo w koncu po to jade nad morze aby pobyć na plaży i pokąpać się w Bałtyku.

Rowy mają dla mnie plażę okropną, pełna patyków, z paskudnym uskokiem przy brzegu, choc sa miejsca gdzie spokojnie mozna wejść do wody. Mnóstwo kamieni na dnie na samym początku, potem jest już piasek.
      Karwia ma dla mnie plażę wręcz idealną, podobnie Dębki; miekki piasek, brak kamieni, długo płytko przy wejściu do morza, plaża szeroka. Idąc w stronę Dębek (8 km) można być samemu na plaży. Woda zdecydowanie cieplejsza była w Karwii niż w Rowach.

Z podobnych miejscowości mogę Pani polecić Jastarnię lub Niechorze. Ale trzeba się nastawić, że w sezonie w każdej jest sporo ludzi.
    • aducha2704 Ostrowo - Pensjonat Delfin 26.06.12, 09:55
      Zapraszamy do Pensjonatu Delfin w Ostrowie!

ceny już od 25zł/dobę

Nasz obiekt położony jest w cichej i spokojnej okolicy w nadmorskiej miejscowosci Ostrowo. Znajdujemy sie w sąsiedztwie lasu, z dala od głównych ulic.

Oferujemy naszym Gościom wygodne pokoje 2, 3, 4 i 5-osobowe, pokoje rodzinne oraz studia. Wszystkie pokoje są wyposażone w łazienkę, czajnik bezprzewodowy, parawan oraz koc na plażę. Niektóre pokoje z balkonami. Do dyspozycji Gości aneks kuchenny, lodówki, plac zabaw dla dzieci, ogród z meblami ogrodowymi i miejscami do grillowania oraz miejsca parkingowe na ogrodzonej posesji.

Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą na stronie internetowej:
      www.pokojedelfin.freehost.pl/#1
    • maniekmarny21 Re: Karwia a Dębki czy może jednak Rowy??? 23.07.12, 08:27
      Polecam Dębki :-) to bardzo spokojna miejscowość, która ma piękne morze i piaszczyste plaże. Możecie się wybrać do Nadmorskiego Parku Krajobrazowego! Polecam bardzo gorąco szczególnie dla rodzin - wspólne czerpanie wiedzy jest budujące w relacjach rodzinnych. :-) Więcej informacji zasięgniesz np. na tej stronie: www.dębki.pl/ Daj znać, czy coś się znalazło! :-)
    • janek-kowal Re: Karwia a Dębki czy może jednak Rowy??? 23.07.12, 20:09
      A moze :
      Jastrzebia Góra
      Sopot

Krynica Morska
      Władysławowo
      Łeba
      Ustka
      Gdańsk
      Sa to najpopularniejsze osrodki nad polskim morzem - tam napewno znajdziesz coś dla siebie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka