tuptus2003 30.05.13, 14:02 Wybieram się do domków Lentia w Rowach będę wdzięczny za opinie o domkach jak daleko do morza oraz gdzie można zjeść najlepszą rybkę smażoną?:-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
noa-75 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 19:17 patrząc na mapę to bardzo daleko, ja mieszkałam przy bosmańskiej i z 10 minut spacerkiem było, a to jeszcze het het za bosmańską Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus2003 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 19:47 Czyli do centrum miasta też daleko i do plaży?Nie byłem nigdy w Rowach jakie tam są plaże szerokie i czy jest jakieś płaskie zejście jadę z dwójką maluchów w wózkach :-) Odpowiedz Link Zgłoś
noa-75 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 19:53 zejscie ok, inne ze schodami...ale do centrum niestety spory kawałek Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus2003 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 20:00 dzięki za info :-)Może polecisz mi jeszcze jakieś dobre bary i smażalnie? Odpowiedz Link Zgłoś
noa-75 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 20:10 wiadomo, ze jedzonko to kwestia gustu, najczęściej jadaliśmy w Tawerna Thaiti, przy samej plazy zawsze full ludzi, jadaliśmy placek i rybki, dość duże porcje były, nie wiem jak teraz, mają tez pizze, wiec dla każdego coś, fajna tez jest chłopska restauracja, rybki, pierogi i nie pamietam czy pizza, raz jedlsimy w smażalni w porcie. Odpowiedz Link Zgłoś
technetmedia Re: Rowy domki Lentia 01.06.13, 12:33 tuptus2003 napisał(a): > Czyli do centrum miasta też daleko i do plaży?Nie byłem nigdy w Rowach jakie ta > m są plaże szerokie i czy jest jakieś płaskie zejście jadę z dwójką maluchów w > wózkach :-) Bliżej masz Ośrodek Nadmorski - Domki w Rowach lub Saturn www.saturn.tp1.pl/. Na stronie nadmorskiego masz StreetView to zobaczysz jak jest i jak blisko do morza i centrum Odpowiedz Link Zgłoś
noa-75 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 20:12 coś czuję ze w tym roku wybór padnie na Rowy znowu, ale ja szukam noclegów w okolicy KOscielnej....miłych wakacji Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus2003 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 20:29 właśnie rozmawiałem z kolega z pracy z zeszłym roku był na ul.Bosmańskiej w pensjonacie Alga podobno bardzo blisko centrum pokoje czyściutkie z łazienkami i TV i ceny też ok Odpowiedz Link Zgłoś
noa-75 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 20:47 wiem, który to pensjonat, ale nam zależało na wyjściu tez przed pensjonat z pokoju, ja byłam w willi Aura i pensjonacie Mierzeja, obydwa polecam Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus2003 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 21:07 Willa Aura wygląda super może w przyszłym roku się skuszę :-) Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus2003 Re: Rowy domki Lentia 30.05.13, 21:09 Mierzeja też super warunki szkoda że jak szukałem noclegu żona uparła się na domek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ibron74 Re: Rowy domki Lentia 03.06.13, 12:55 Domki nie są nad samym morzem ale nie jest daleko, idzie się skrótem na plażę przez las, wózkiem można przejechać. Mam dom w sąsiedztwie i małe dzieci. Domki sa nowe chyba dość małe ale położone na dużej posesji. Bardzo blisko jest restauracja MICHAŁEK- przy tej samej ulicy - oferują zestawy obiadowe- tanio i smacznie. Odpowiedz Link Zgłoś
ibron74 Re: Rowy domki Lentia 03.06.13, 12:57 Dobra ryba jest u Juliusza w Centrum. W tym roku jedliśmy już kilka razy zawsze była świeża i smaczna, miejmy nadzieję, że w sezonie też tak będzie. Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus2003 Re: Rowy domki Lentia 07.07.13, 15:47 Zgadzam się z opinią rybkę jedliśmy u Juliusza aż 4 razy była pyszna świeża surówki rewelacja i do tego rozsądne ceny :-)W smażalni w porcie ryby nie polecam co do jej świeżości mam duże zastrzeżenia,nie przyprawiona zawiodłem się bardzo nawet cytryny żałują zastępując ją jakimś sztucznym sokiem w butelce!Jak na rybkę w Rowach to tylko do Juliusza!!! A lody i gofry polecam w kawiarni Delicja przepyszne dużo owoców bita śmietana prawdziwa i gofry chrupiące i duże odradzam desery w konkurencyjnej Truskawce bez porównania jakość średnia porcje małe oraz ceny dużo wyższe. Odpowiedz Link Zgłoś
asia_dada Re: Rowy domki Lentia 20.02.14, 22:56 nie zgadzam się z tuptus2003 Przede wszystkim Truskawka to lodziarnia. I lody mają bezapelacyjnie najlepsze na całym wybrzeżu albo i dalej. A gofrom niczego nie brakuje, a nawet nie zawaham się użyć stwierdzenia że są najwyższej jakości. Porcje są zdecydowanie duże. Ceny są porównywalne do innych punktów, a nawet jeśli ciut wyższe - na jakości nie powinno się oszczędzać! Odpowiedz Link Zgłoś
tuptus2003 Re: Rowy domki Lentia 21.05.14, 17:55 kazdy na prawo do wyrazenia swojego zdania jadac nad morzem nie mam zamiaru oszczedzac liczy sie smak wiec Truskawka jest przecietnej jakosci widze tu dobra reklame ktos sobie robi;)Polecam Delicje pyszne desery,gofry oraz smazalnie U Juliusza przepyszne swieze rybki oraz domki Lentia wspaniale miejsce na wypoczynek dla doroslych i dzieci :) > nie zgadzam się z tuptus2003 Przede wszystkim Truskawka to lodziarnia. I lody m > ają bezapelacyjnie najlepsze na całym wybrzeżu albo i dalej. A gofrom niczego n > ie brakuje, a nawet nie zawaham się użyć stwierdzenia że są najwyższej jakości. > Porcje są zdecydowanie duże. Ceny są porównywalne do innych punktów, a nawet j > eśli ciut wyższe - na jakości nie powinno się oszczędzać! Odpowiedz Link Zgłoś