Dodaj do ulubionych

Czy w Krynicy jest supermarket sieciowy?

25.06.15, 09:57
Jak w tytule, wybieramy się do Krynicy Morskiej, pobyt z własnym wyżywieniem i właśnie się zastanawiam, czy jest tam jakiś sieciowy supermarket/dyskont typu Biedronka/Lidl/Tesco itd, czy tylko lokalne sklepy? Ceny w tych małych sklepach są najczęściej dużo wyższe (szczególnie nad morzem w sezonie...), więc jeżeli nie ma sieciówki to pewnie wezmę więcej prowiantu z domu... Dzięki z góry za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • 1-buc Re: Czy w Krynicy jest supermarket sieciowy? 25.06.15, 12:01
      Taniej byłoby zostać w domu.
    • e.qba Nie ma 26.06.15, 11:47
      W Krynicy Morskiej nie ma supermarketu sieciowego.
      • czar_bajry Re: Nie ma 28.06.15, 01:09
        najbliższa biedronka jest w Stegnie.
        Weź więcej weków...
        Jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi...
        • kaga9 Re: Nie ma 29.06.15, 14:00
          czar_bajry napisała:

> Jak się nie ma miedzi to się w domu siedzi...

Taka chamska dygresja ze strony usługodawcy? Nieładnie.
          • e.qba Re: Nie ma 29.06.15, 18:26
            > Taka chamska dygresja ze strony usługodawcy? Nieładnie.

Anonimowość, którą oferuje Internet powoduje, że frustraci leczą tu i pielęgnują swoje kompleksy.
            Pozdrawiam.
            Kuba Terakowski
            • kaga9 Re: Nie ma 29.06.15, 22:02
              To prawda. Jednak moja przedpiśczyni nie jest do końca anonimowa, reklamuje pensjonat, komentarze takie jak ten powyżej to według mnie strzał w stopę...
              • czar_bajry Re: Nie ma 30.06.15, 10:33
                Mój wpis jest jak najbardziej prywatny.
                Wyjeżdżając na wakacje nie biorę ze sobą weków i ie kupuję dzieciom wafelka zamiast loda co wielokrotnie zaobserwowałam jako wczasowiczka. Zawsze wyjeżdżamy na tyle na ile nas stać , stać na wakacje a nie na liczenie każdej złotówki. Anonimowa nie jestem a wpis jest jak najbardziej prywatny. Moje poglądy są znane od lat a wtedy jeszcze usługodawcą nie byłam.
                • postka Re: Nie ma 01.07.15, 14:41
                  widzę, że wątek zadryfował w dziwne rejony. I powiem tak - pytanie zadali mi moi rodzice, którzy jadą do Krynicy (przedstawiłam jako swoje bo tak prościej). Internet wie wszystko, więc zapytałam i dziękuję za info, że takowego supermarketu nie ma, przekazałam rodzicom.

A co do tekstów o miedzi - powiem szczerze dno i dwa metry mułu pod rękę z brakiem wyobraźni o realiach życia duuużej części ludzi w naszym kraju. Otóż nie wszystkim 100zł wte czy wewte nie robi różnicy w budżecie. I fakt, że się nie ma tych 100 czy 200zł "luźnych" w portfelu, żeby ochoczo je wydać przepłacając za bazowe artykuły spożywcze, nie oznacza, że W OGÓLE na wakacje jechać nie można. A nawet jeżeli się te pieniądze w portfelu ma, to w dalszym ciągu można nie chcieć wydać ich w taki sposób.

Twoim tokiem rozumowania pustką by świeciły plaże Bałtyku, bo naprawdę niewiele rodzin ma taką sytuację finansową żeby nie liczyć się z pieniędzmi, które wydaje na wakacje i podczas nich. Szczęśliwa jesteś, że nie masz dylematów wafelek czy lody, ale nie masz prawa oceniać ludzi, którzy takich wyborów muszą dokonywać. Czy raczej powinni siedzieć całe lato w domu żeby przypadkiem nie narażać Cię na takie obserwacje podczas urlopu? Proponuję zejść na ziemię.

PS. ja mam osobiście inną filozofię dot. wakacji niż rodzice, ale szanuję ich podejście, czego i Tobie życzę.
                  • kaga9 Re: Nie ma 01.07.15, 15:10
                    Daj spokój, Postka, żeby to jeszcze było komu się tłumaczyć... Udanego pobytu i sympatycznych, niezaglądających Ci do portfela kwaterodawców życzę:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka