Dodaj do ulubionych

informacje na temat Jantaru

• jona_ Re: informacje na temat Jantaru 03.08.05, 09:42
      Kama-jestes niezawodna, ze tez Ci sie chcialo taki elaborat :-)* powiedz- jak
      sama plaza i morze? I czy daleko Twoim zdaniem jest od tej lesniczowki do
      jantara centrum czy jakos tak ;-) <wspomnailas, ze mijalas pks-em) aha- czy
      dworzec autobusowy w gdansku jest daleko od dworca pkp?? a i jeszcze- jest w
      jantarze jakis bankomat?? no wiem, wiem- google Twoim przyjacielem-ale nei ma
      jak to wiesci z pierwszej reki :)
      • Gość: Marta Re: informacje na temat Jantaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 03.08.05, 13:28
        najbliższy bankomat jest w Stegnie - 6km od Jantaru. Plaża jest ładna i z
        wygodnym zjazdem dla osób z wózkami - gumowy pas prawie do samego morza - to
        przy głównym wejsciu. Niestety nie wiem gdzie jest Lesniczówka - mimo, ze byłam
        w Jantarze 5 razy.
        pozdrawiam
        Marta
        • Gość: Kama. wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.08.05, 18:58
          fakt najblizszy bankomat jest dopiero w Stegnie i to chyba tylko Banku
          spółdzielczego, innego tam nie znalazłam. jesli chodzi o plaze to zalezy w
          ktorym miejscu.na tej glownej tak jak mowi marta jest czytso ale bardzo duzo
          ludzi, na innych jest dosyc czysto tylko czasami trzeba uwarzac na patyczki
          wydostajace sie z piasku - na tych "dzikich" plazach jest mniej ludzi... z
          Jantaru lesniczowki nie jest raczej daleko... ale do tego centrum moze ciutke
          byc... ale tam chyba tez jest osobne wejscie na plaze dla tych z jantara
          lesniczowki...jesli chodzi o morze to.ciezko powiedziec..jest nawet czyste ale
          zanim wyjechalam to sie glony przypaletaly ale to pewnie po burzy... a pks jest
          polaczone z dworcem pkp... jak wysiadziesz na glownym i zejdziesz tak jak sie
          ludzie kieruja, potem po ruchomych schodach to chyba nawet na przeciwko bylo
          widac wejscie na dworzec pks.tam sa kasy ale bilety tez mozna u kierowcy
          kupic...dobrze jest sie w informacji dowiedziec w jakich godzinach jezdza bo u
          nich jest tak dziwnie... np przez 2 godziny nie jezdza a potem jezdza co 20-30
          min...i znowu 2 godz przerwy... i upewnij sie u kierowcy czy Jantar lesniczowka
          to jest przystanek na zadanie czy normalnie staje...
          hehe wiem jak to bylo jak sama szukalam informacji i ciezko bylo znalesc cos
          konkretnego a teraz jak tam bylam to czemu mialabym nie opisac:) nie bedziecie
          tracic duzo czasu na szukanie tego i tamtego:) jakby co to sluze jeszczce
          pomoca.. :)pozdrawiam
          • Gość: Anka Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.06, 14:15
            do góry
            Kto w tym roku wybiera sie do Jantara??? My chcemy jechać całą rodzinką i pod
            uwagę bierzemy m.in. Jantar, Katy Rybackie, Sztutowo.
            • Gość: marta Re: informacje na temat Jantaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.03.06, 14:27
              Ja jadę do Jantaru..jak co roku, ale mam nadzieje na lepszą pogode niż w
              ubiegłe wakacje:)
              pozdrawiam
              Marta
    • Gość: jona_ Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.08.05, 21:34
      Dzieki dziewczyny :)uuu- te glony- to neidobrze, neidobrze ;-(..co do
      przejazdow- rozklad pksu gdanskiego mam ale na ile ma cos wspolnego z
      rzeczywistoscia to sie okaze ;-)) wyglada na nim, ze mamy minute od przyjazdu
      pociagu do odjazdu autobusu- heh to bedzie niezla masakra.. gdzies mi sie obilo
      o oczy ;-) ze w jantarze jest plaza dla nudystow- ktos cos..? ;-DD
      • Gość: Kama.Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.08.05, 21:41
        hehe mi sie tez gdzies to obilo o uszy....a raczej pisali o tym gdzies na
        onecie ale w sumie tam na miejscu ani nie znalazlam (chociaz przy takiej
        pogodzie nie mialam zamiaru szukac) ani nie slyszalam tam na miejscu od
        ludzi... hmmm ale wiesz moze jak popytasz, pogrzebiesz to znajdziesz hihihi :)
        • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 22:15
          jest bankomat millenium (oczywiście w stegnie) - tak mnie poinformowamo w moim
          banku. a glony w morzu to już małe piwo i nie zepsują mi wakacji, tym bardziej
          że prognoza przewiduje poprawę pogody od wtorku czyli od dnia mojego wyjazdu.
          kama dzięki jeszcze raz za wszystkie informacje. pozdrawiam i zyczę słonka we
          wrocławiu.
        • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 03.08.05, 22:17
          zapomniałam dopisać o tych plażach dla naturystów- słyszałam, że na zachód od
          jantara jest takowe wydzielone miejsce a poza tym w piaskach (za krynicą) to
          już są na pewno
          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 03.08.05, 22:42
            dzieki ewa za zyczonka ale co mi to da siedzac w murach:( a ja wszytskim ktorzy
            wyjezdzaja zycze udanego urlopu i pieknej pogody.. przywiezcie duzo fajnych
            wspomnien i odpocznijcie:) pozdrawiam
            • Gość: jona_ Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.08.05, 17:35
              Kama- pilotuj watek -zeby nei zaginal ;-D nei mowie dzieks co by nei zapeszyc ;-
              ) z ta pogoda znaczy sie. Trza sie przygotowac na dlugie spacery i wypady
              okoliczne- weather.com nie pozostawia wielkich nadziei..rain..rain ;-> -na
              szczescie czasami sie nei sprawdza! Hm- moze to gloopie pytanie- ale co mi tam-
              czy z krynicy plywaja jakies wodoloty czy cos w tym rodzaju na hel???..A z
              innej beczki- wybiera sie ktos z przebywajacych w Jantarze na koncert
              Jarre'a?:)
              • Gość: ewa13 Re: informacje na temat Jantaru IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.08.05, 20:41
                hej jona, ja się oczywiście piszę na wszelkie imprezy w promieniu 50 km czyli
                hel w obrębie. rain nie jest straszny - podobno od piątku poprawa pogody czyli
                plaza jest nasza, pozdrawiam
                • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 07.08.05, 10:38
                  nic nie wiem o wodolotach i takich tam przepraw na hel tym bardziej ze za taka
                  odleglosc pewnie by sie slono zaplacilo...jesli chodzi wogole o hel to
                  przejezdzala tamtedy moja rodzinka i mowili ze tam dojechac teraz (tym bardziej
                  w pogode) to jest z jakies 3 godziny stania w korku... no ale decyzja nalezy do
                  was:) pozdrawiam..zazdroszzcze wam wyjazdu...
                  • Gość: jona_ Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.05, 21:16
                    sa rejsy wodolotem na hel- nie z krynicy- nei weim skad mi sie ta krynica
                    wziela ;-) - z gdanska, gdyni i sopotu - ciekawe czy w taka sztormowa pogode
                    tez ;->..przyjemnosc nei jest tania- ale jest sie szybko a mamy ochote na ten
                    hel olbrzymia ;-)Kama- nei wiem czy masz czego zazdroscic- dzis dostalam 3 smsy
                    znad morza o wygrzewaniu sie pod koldra ;-))..
                    • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 10.08.05, 22:14
                      no fakt ze chyba ja mialam lepsza.ale jest zmiana klimatu, otoczenia.tylko
                      jeszczce towarzystow..a tu nudy w szarym wrocku.czekam az znajomi powracaja z
                      urlopow (nad morzem heheh) i pojde sie wkoncu gdzies rozerwac....pozdrawiam
                      • Gość: edyta Re: do KAMY IP: 217.153.76.* 11.08.05, 12:43
                        właśnie się zdecydowałam na Jantar (bo jeszcze brałam pod uwagę Stegnę.
                        I zastanawiam się nad kwaterką. Ponieważ jadę z malutkim dzieckiem nie mogę
                        sobie pozwolić na tzw. jazdę w ciemno. Mam namiar na ul.Bursztynową 1,
                        jakiśnowy budynek.czy może kojarzysz jak to wygląda? a moż masz jakieś info nt
                        tego miejsca. Tak jak pisałam jadę z niemowlęciem a więc ważne aby była
                        łazienka w pokoju,dostęp do kuchni, przestronny pokój -bo i wózek musi
                        pojeździć,dwa łożka w tym chociaż jedno większe, acha mąż nastawia się na
                        jakieś mecze to i telewizor by się przydał. No i cena też jest ważna Jeżeli
                        miałabyś namiar na taką kwaterkę to napisz, będę wdzięczna. (ale wymagania,
                        nie?...)
                      • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 11.08.05, 13:21
                        Kama-pilne pilne ;-))) powiedz czy w jantarze bez problemu mozna kupic materac
                        i tego typu akcesoria wodne- glownie chodzi o materace- nei chce nam sie
                        dzwigac tego calego nadmuchiwanego balastu ;-)
                        • Gość: jona_ Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.05, 22:29
                          no to jutro o 5.00 pobudka i do jantara :) wszystkim, ktorzy sie tam wybieraja
                          zycze slonca, slonca, slonca i slonca, do zobaczyska na plazy w stroju <lub
                          bez ;-)> ale nei w kozuchu!!!:)
                          • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 11.08.05, 23:58
                            tak jona mozna na miejscu kupic takie akcesoria
                            ewa jesli chodzi o jakis namiar to polecam "Arkadia" Bursztynowa 13
                            www.mierzeja.com./index.php?co=zielony&id=20050713_1157_5249
                            lazienka w pokoju duzo miejsca. w niektorych pokojah sa telewizory.na tej
                            stronie namiary telefoniczne..a ten na bursztynowej 1 to nie kojarze niestety
                            pozdrawiam
                            • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 12.08.05, 01:26
                              przepraszam edyta pokrecily mi sie imiona:) proponuje "arkadie"
                              www.mierzeja.com./index.php?co=zielony&id=20050713_1157_5249 na tej
                              stronie masz namiary i adres to tez jest na bursztynowej (nr 8). pokoje ladne
                              dwa z telewizorem ale sie lepiej upewnij i taki pokoj z telewizorem kosztowal
                              teraz 37 zl za osobe...nie wiem jak maluszka policza...pokoj z lazienka i
                              aneksem.jest lodowka i czajnik bezprzewodowy ale gotowanie jest na kuchni
                              letniej...a telewizor jakby co jest tez na dole dostepny dla wszytskich pod
                              takim zadaszeniem...bardzo sympatyczna gospodyni...samochod mozna zaparkowac na
                              podworzu zamykanym na noc...
                              druga mozliwosc ktora tez goraco polecam to "Komandor" prowadzi to pani Ewa
                              Marchlewska... to jest na bursztynowej 13... pokoj z lazienka i telewizorem i
                              czajnikiem bezprzewodowym...lodowka jest na korytarzu.. na dole jest bar pod
                              parasolami i mozna tam zjesc bardzo dobry obiadek..polecam bigosik, fasolke po
                              bretonksu, placki ziemniaczane, rybke itp. rowniez bardzo sympatyczna gospodyni
                              a i miejsce na wozek w pokoju tez bedzie...namiar do pani Ewy Marchlewskiej
                              (055)247-79-49. sprawdzone kwatery wiec wiem co polecam:)jakby co to maz pani
                              marchlewskiej ma obok warsztat samochodowy to w razie problemow z
                              samochodem...podzwon moze uda ci sie znalesc jeszczce jakis wolny termin...
                              pozdrawiam serdecznie
                              • Gość: Kama. wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 21.08.05, 17:21
                                i topik umiera.... czekam na wasze wrazenia z pobytu.cikeawe czy pokrywaja sie
                                z moimi...
                                • Gość: ula Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 23.08.05, 12:39
                                  Wczoraj wróciłam z Jantaru, sama miejscowość bardzo mi się podobała,
                                  rozpoczęłam pobyt od 13-ego, ze znalezieniem kwatery nie było problemu,
                                  Mieszkałam w Hubertusie naprzeciw kościoła, miejsce może nie najlepsze
                                  (Gdańska - ruch do 22-ej spory), ale mojej "reszcie" spodobały sie warunki -
                                  domek z łazienką i aneksem kuchennym, TV, działka dobrze zagospodarowana, dużo
                                  stanowisk na grila, ognisko, parking, mili gospodarze. Plaża ładna,szeroka,
                                  woda w miarę czysta, zjeść też jest gdzie, kilka razy jedliśmy w Gospodzie przy
                                  Gdańskiej, za Remizą, porcje wieeeelgaśne, niedrogo, polecam też Pizzerię
                                  włoską na Morskiej, można zjeść nie tylko smaczną pizzę ale i inne dania. Kama
                                  pisała o "imprezach" od 20-ej naprzeciw tej własnie pizzeri, sympatyczne, grali
                                  nie tylko stare kawałki, to tutaj wieczorem najwięcej osób spędzało czas przy
                                  piwie i muzyce, my też.
                                  Podobało mi się w Jantarze do ostatniej soboty, kiedy to rano na plaży
                                  zastaliśmy tuż nad brzegiem morza........ nieżywego psa, to niby nic
                                  nadzwyczajnego (?), ale oburzyła mnie obojętność stałych mieszkańców,
                                  ratowników i ....policji - zadzwoniłam od razu i do straży i na policję i co? -
                                  i NIC! - chłopaki pewnie się ubawili, obiecywali że pies zniknie z plaży
                                  jeszcze tego samego dnia, niestety, na drugi dzień już z daleka smród
                                  niemiłosierny wskazywał że słowa nie dotrzymali, był upał!, a ludzie 50m dalej
                                  leżeli na plaży, kąpali się. Na ulicach, przy posesjach sterty rozkładających
                                  się śmieci leżały przez tydzień! - a wynajmujący kwatery płacą przecież gminie
                                  za utrzymanie porządku.
                                  "Dzięki" nieszczęsnemu psu zaliczyliśmy - Jarmark Dominikański, Westerplatte,
                                  Sztutowo, Krynicę Morską.
                                  Napewno nie żałuję że tam pojechałam, jednak - urok prysł!.
                                  Jesli ktoś był w tym samym czasie w Jantarze, to pewnie ma podobne odczucia.
                                  Pozdrawiam
                                  • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.08.05, 12:43
                                    no sadze ze ja tez bym sie oburzyla...fakt policja to przejezdzala tam raz na
                                    ruski rok a swoja siedzibe maja w stegnie...dlatego ja mialam blizej na dzika
                                    plaze i tam czesciej chodzilam a na glowna tylko w ramach spacerow (mnie pogoda
                                    niestety nie dopisywala), a jesli chodzi o pizzerie to dla mnie byla za droga:)
                                    w tej gospodzie za remiza nie jadlam...no to czekam teraz na reszte wypowiedzi.
                                    pozdrawiam
                                    • Gość: ula Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 24.08.05, 13:28
                                      Ja też chodziłam na dziką plażę - uwielbiam długie spacery brzegiem morza,
                                      wędrowaliśmy po 4-5 godzin czasem aż za Mikoszewo, niestety psina spoczywała na
                                      naszej drodze - niedaleko zejścia na plażę z ulicy Bursztynowej. Mam nadzieję
                                      że już jej tam nie ma bo nie wyobrażam sobie zeby nikt wreszcie nie zareagował.
                                      Gospodę na Gdańskiej polecam wszystkim - niedrogie, całkiem "zjadliwe" dania, a
                                      porcje naprawdę dwu-osobowe.
                                      Z Jantaru przywiozłam sobie pyszne miody z pasieki takich starszych państwa
                                      przy ul. Morskiej, widać ule tuż za torami kolejki, mili, sympatyczni ludzi
                                      obdarowują wszystkich jabłuszkami, nawet ustawiają siatki z jabłkami na
                                      poboczu. Nie polecam miodów od tego obcokrajowca z fermą strusi, on nawet nie
                                      ma pasieki, a miód ma droższy i duuużo gorszy, taki - "sklepowy"!.
                                      Pozdrawiam
                                      • Gość: Kama. Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 24.08.05, 22:25
                                        czyli to bylo na tej plazy na ktorej (2-3 dni ladnej pogody) wylegiwalam sie z
                                        rodzinka...oj wole sobie tego widoku nie wyobrazac...a fajtycznie ci panstwo na
                                        Morskiej mieli miod...pamietam bo niedaleko bylam na prywatnej kwaterze (jednej
                                        z 4)... mi sie nie udalo nikogo wyciagnac na tak dluugi spacer ze wzgledu na
                                        okropna pogode...
                                        • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 04.09.05, 00:29
                                          noz- skleroza nei boli..zupelnie zapomnailam o naszym wypasionym topiku ;-)) a
                                          juz tydzien w kraku siedze- dziewczyny ja tez widzialam tego psiaka ..idac
                                          plaza z jantara-lesniczowki do jantara,podobnie jak Ty Ula-polecialam do
                                          ratownikow z prosba o interwencje..obiecali..coz widze- ze bylam kolejna
                                          naiwna, znajomy, ktory chodzil na plaze przez wysoka wydme wspominal o
                                          wilczurze lezacym gdzies przy wejsciu na plaze :( po prostu masakra.. hm..jakos
                                          tak glupio teraz rozpisywac sie o urokach miejsca,a te niewatpliwie sa...zatem
                                          na pewno jeszcze tu zajrze, pozdrawiam all :)
                                          • Gość: ula Re: informacje na temat Jantaru IP: *.chello.pl 07.09.05, 19:03
                                            Przykro mi że "popsułam nastrój", pies napewno w końcu zniknie, ale fakt
                                            pozostaje faktem - wszelkie "służby" w Jantarze są "nieruchawe" jakieś, wstyd i
                                            tyle!.
                                            Jona_ - byłysmy więc w tym samym czasie w Jantarze, przynajmniej pogoda
                                            dopisała.
                                            Ja lubię po latach odwiedzać miejsca w których już byłam, napewno kiedyś
                                            wybiorę się i do Jantara(u?), a Wy?
                                            • Gość: Kama.Wroc Re: informacje na temat Jantaru IP: *.kom / *.kom-net.pl 08.09.05, 00:29
                                              a propos służb....ja tam nie widziałam by był chociaż komisariat z jednym autem
                                              (moze byl w innym rejonie Jantara niz ja byłam) ani innych służb.....a na tyle
                                              jest juz Jantar atrakcyjny ze mogliby sie postarac...i co jeszczcze wiecej
                                              kublow na smieci na drogach i na dojsciach do dzikich plaz...bo widzialam ze
                                              niektorzy turysci nie pomysla o wykorzystaniu reklamowki po kanapkach na smieci
                                              i wyrzuceniu jej w najblizszym koszu tylko rzucaja gdzie popadnie...
                                              zazdrosczce wam dziewczyny tej pogody na waszych urlopach...
                                              pozdrawiam
                                              • jona_ Re: informacje na temat Jantaru 12.09.05, 22:17
                                                Ula- mysmy musialy minąć sie na plazy hehe a co do smiec- wrrr jestesmy
                                                niechlujami potwornymi..dzieki bogu,ze plaza w miejscu, w ktorym ja bylam-
                                                jeszcze w miare czysta..z woda bywalo roznie- jak przyszedl prad z baltyku- z
                                                ogromna iloscia meduz- to woda byla super, gorzej jak zawialo od wisly, meduzy
                                                zdychaly w mgnieniu oka, woda ciepla i to jej plus ;-)w sumie spodziewalam
                                                sie,ze bedzie gorzej jezeli chodzi o czystosc wody w zatoce; plaza piekna ..im
                                                dalej od glownej tym lepiej..bylo takie miejsce z fajnymi mieliznami.. - ale
                                                najlepszy las- mieszany, pachnacy zywica, pelen grzybow, zjezdzony na rowerze
                                                wzdluz i wszerz..gorzej z zapleczem gastronomicznym- ktos tu pisal o obiadach
                                                domowych- niestety nie trafilismy na takie miejsce, ktore byloby godne
                                                polecenia..jadlo sie to tu to tam..najsmiesznieij bylo w "Zaglobie"-
                                                gdzie 'boef strogonov' to wg szefa kuchni- kurczak z przecierem pomidorowym ;-D
                                                i cudowne tlumaczenie kelnerki <sympatycznej zreszta> "szefowa tak kazala- bo
                                                taniej wychodzi" heheeh, miejsce wypadowe swietne- chocby sztutowo, katy
                                                rybackie, gdansk, rezerwat mewia lacha i ujscie wisly + droga przez meke tzn
                                                ciernie ;-) eh..a tu taka pogoda jeszcze..chcialoby sie wrocic..
    • Gość: marta Re: informacje na temat Jantaru IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.07.06, 08:59
      Jadę do Jantaru 14.07..po raz szósty:)) Czy ktoś sie tam jeszcze wybiera?
      • Gość: hania Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 16:26
        mam pytanie do Marty poniewaz ja wybieram sie do Jantaru 19.07 na 2 tygodnie i
        pytam sie czy w morzu a wlasciwie w zatoce jest czysta woda i czy mozna sie w
        niej kapac
        • Gość: marta Re: informacje na temat Jantaru - do Hani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 18:47
          Woda jest na tyle czysta, że mozna się w niej kapac, moje dzieci (w tej chwili
          3 i 6 lat) kapia się w niej co roku bez żadnych sensacji uczuleniowych.
          Oczywiście nie wygląda ona jak morze nad otwartym morzem..ale te bursztyny:)))
          pozdrawiam i do zobaczenia w Jantarze:)
          Marta
          • Gość: hania Re: informacje na temat Jantaru - do Hani IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.07.06, 20:47
            dzieki za odpowiedz do zobaczenia w jantarze
      • Gość: aga Re: informacje na temat Jantaru IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.07.06, 11:58
        Jadę 15.07 na 2 tygodnie - pierwszy raz, mam nadzieję, że pogoda nam dopisze :-)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka