Dodaj do ulubionych

Późna ciąża po 35 Wrocław

15.02.11, 11:55
Witam,
planujemy w tym roku kolejne dziecko. Przerwa pomiędzy dziećmi wyniesie 11 latsmile Wtedy ciąża była zagrożona, ale powitaliśmy na świecie zdrową córkę. Do planowania tej ciąży chciałabym podejść "zdroworozsądkowo". Zwracam się więc do mam i tych późnych i tych młodszych o poradę. Jak przygotowywałyście się do ciąży? Jakiego lekarza prowadzącego wybrałyście? Mam do wyboru lekarza, który pracuje w szpitalu, ale nie ma dobrego sprzętu USG w swoim gabinecie albo skierować się do takiego, który dysponuje lepszym sprzętem, ale nie pracuje w szpitalu. Czy jest sens kierowania się do lekarza pracującego w szpitalu? Poród przyjmie przecież tam każdy położnik... Czy też i ze względu na mój wiek, i na problemy w poprzedniej ciąży oraz mój wiek wybrać lekarza, który jest doświadczonym specjalistą?
Jak wcześniej robiłyście pierwsze badania? Czy i jak wybierałyście wcześniej położną?? Jest sens szukania takowej? Proszę poradźcie mi jak się kierować. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, a poprzedni poród miałam w innym mieście. Położnych się nie wybierałowink
Jeśli możecie polecić mi również lekarza "od późnych ciąż" będę również wdzięczna. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi
Obserwuj wątek
    • beauty_agadir Re: Późna ciąża po 35 Wrocław 21.02.11, 10:37
      Myślę, że za bardzo rozkładasz tą ciążę na czynniki pierwsze, mimo swojego wieku.W ramach oczekiwań brałam tylko kwas foliowy. Jeśli chodzi o lekarza, wybrałam prywatne wizyty w Corfamedzie, choć drogo (po tym jak zobaczyłam na jakim sprzęcie badają na NFZ odechciało mi się na zawsze). Polecam dr Bielickiego - rewelacyjny i doświadczony lekarz jeśli chodzi o prowadzenie ciężarnych. Nie zawracałam sobie głowy położną.
      Jedyne, co Ci naprawdę polecam to szpital w Trzebnicy pod Wrocławiem na poród. Cudowna, miła opieka, super personel, nowoczesne, czyste, duże sale max. 3 osobowe (ja przez cały czas miałam pojedynczą salę). Fakt, trzeba dojechać ale wrocławskie szpitale nie umywają się do tego.
    • lidek0 Re: Późna ciąża po 35 Wrocław 24.02.11, 18:48
      Ja wybrałabym lekarz pracującego w szpitalu. Porodu nie odbierze bo lekarze nie są od tego, ale będą Cię inaczej traktować w szpitalu. A kontrolne usg genetyczne czy połówkowe możesz zrobić gdzie chcesz.
      • anusia_magda Re: Późna ciąża po 35 Wrocław 07.03.11, 15:07
        ja mogę polecić Mediconcept i lek. W. Jarosza, super opieka, jak miałam problemy to jeździłam na KTG, są położne,miałam kontakt z lek.. zwolnienia bez problemu , poza tym jeden z najlepszych diagnostów we Wrocławiu..jedyny minus, czasem kolejki, ale to o czymś świadczy..dodam że przerobiłam innych gin.. a tu było najlepiej, w innych gabinetach brak KTG , natomiast tu codziennie jest jakiś lekarz do dyspozycji jeśli nawet nie ma prowadzącego..Miałam pewne problemy, skurcze, poza tym też już swoje lata (36 jak zaszłam) , także nie żałuję ani złotówki tam wydanej..
        • anusia_magda Re: Późna ciąża po 35 Wrocław 07.03.11, 15:11
          jeszcze doczytałam Twojego posta, ten lek. nie pracuje w szpitalu a ja rodziłam na Kamieńskiego..ale nie wierzę w opiekę lek. nawet jeśli jest ze szpitala..oni i tak mają swoje dyżury więc nie zawsze się na nich trafi..a co do prowadzenia "późnych ciąż" to chyba w Mediconcepcie raczej widywałam dziewczyny około mojego wieku, więc chyba powoli to standard..może spróbuj sobie, umów się na wizytę do Jarosza i przekonasz się ..
          poza tym ja brałam tylko wit. pregna plus..to wystarczało, a lek. kazał brać duphaston na podtrzymanie, właściwie profilaktycznie..ale nie żałuję..
          aa... i oni mają b. dobry sprzęt..np. na górze w przychodni jeden z trzech aparatów w Polsce do oceny serca płodu..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka