Witam,
planujemy w tym roku kolejne dziecko. Przerwa pomiędzy dziećmi wyniesie 11 lat

Wtedy ciąża była zagrożona, ale powitaliśmy na świecie zdrową córkę. Do planowania tej ciąży chciałabym podejść "zdroworozsądkowo". Zwracam się więc do mam i tych późnych i tych młodszych o poradę. Jak przygotowywałyście się do ciąży? Jakiego lekarza prowadzącego wybrałyście? Mam do wyboru lekarza, który pracuje w szpitalu, ale nie ma dobrego sprzętu USG w swoim gabinecie albo skierować się do takiego, który dysponuje lepszym sprzętem, ale nie pracuje w szpitalu. Czy jest sens kierowania się do lekarza pracującego w szpitalu? Poród przyjmie przecież tam każdy położnik... Czy też i ze względu na mój wiek, i na problemy w poprzedniej ciąży oraz mój wiek wybrać lekarza, który jest doświadczonym specjalistą?
Jak wcześniej robiłyście pierwsze badania? Czy i jak wybierałyście wcześniej położną?? Jest sens szukania takowej? Proszę poradźcie mi jak się kierować. Obecnie mieszkam we Wrocławiu, a poprzedni poród miałam w innym mieście. Położnych się nie wybierało

Jeśli możecie polecić mi również lekarza "od późnych ciąż" będę również wdzięczna. Dziękuję za wszystkie wypowiedzi