martynauk-85 21.06.11, 15:06 czas zaczac zaczynamy starania w lipcu... podejrzewam pod koniec lipca moze przelom sierpnia nie moge sie doczekac! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tojger Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 29.06.11, 14:16 No to ja się tu tak nieśmiało wpiszę. Rozpoczynamy starania po najbliższym okresie, który powinien wypaść w sobotę. Zatem dni płodne wokół urodzin męża A sprawdzać będziemy w moje urodziny. Odpowiedz Link
gussia Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 01.07.11, 11:13 no kochane i ja się dopisuję Mam już obcykaną temperaturkę i wszystko wiem kiedy będe miałą owulację. Więc 10/11.07 zaczynamy!!!! Zobaczymy jak będzie? Z pierwszym dzieckiem staralismy się poł roku i boję się, że tym razem też trochę czasu upłynie, aż zobacze upragnione dwie kreski. Ale jestem dobrej myśli Odpowiedz Link
katrina221 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 01.07.11, 13:46 gussia u mnie owulacja ma byc tego samego dnia(ale dla pewności zaopatrzyłam się w testy owulacyjne)więc też działamy Odpowiedz Link
gussia Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 01.07.11, 14:31 ja może dziś podjadę do apteki i zaopatrzę się również w te testy. Obecnie jestem w trakcie okresu, a cykl trwa 24 dni. No to moja kochana działamy na całego Odpowiedz Link
tojger Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 04.07.11, 09:15 Coś nie chce przyjść ten mój okres. Miał być w sobotę i dalej go nie ma. Falstartu starań jednak sobie nie wróżę, po prostu się cham spóźnia, żeby mnie wkurzyć i załapać się na podróż P.S. To będzie moje pierwsze podejście do macierzyństwa. Jestem tyleż ciekawa, co zielona w temacie. Brak młodszego rodzeństwa, brak małych dzieci w bliskiej rodzinie, wszytko co wiem, to z forum Odpowiedz Link
plustka32 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 01.07.11, 16:04 Witam.Ja jestem tu nowa.Piszę pierwszy raz ale czytam już od dawna.Też się chciałam dopisać.Na razie tak nie śmiało bo 2 urwisów mam już w domu i mimo wszystko trochę boję się nadmiaru obowiązków.Zawsze w planach był 3 ,mała ma 3 skończone więc chyba pora brać się do roboty. Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 01.07.11, 17:43 Też się nieśmiało dopisuję. Na razie czekam na @, jak tylko przyjdzie to zaczynamy robotę. Życzę wszystkim powodzenia. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: plustka32 02.07.11, 17:33 Witaj,ja tez mam w planach trzeciego członka rodziny i też jestem pełna obaw ale jeżeli chcę to muszę podołać choć wiem,że czasami łatwo nie będzie Ja też się dopisuję,spadłam z lipcowego testowania na początek sierpnia. Odpowiedz Link
dominikako i ja sie dopisuje;) 02.07.11, 18:05 Witam i ja sie dopisuje.Jest to nasz 9 cykl staran,moze bedzie szczesliwy... Pozdrawiam Wszystkie staraczki i trzymam kciuki Odpowiedz Link
plustka32 Re: plustka32 02.07.11, 20:53 Witam.Ja też się trochę boję.Bardzo bym chciała ale 3 to już wyższa szkoła jazdy.Ile masz lat i w jakim wieku dzieci.A czy Twoja rodzina(rodzice )wiedzą o Waszych planach?Pozdrawiam Kasia Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: plustka32 02.07.11, 21:22 Mam 28 lat,dwoje dzieci,trzecią ciąże poroniłam w październiku ubiegłego roku.Córa-7 lat w październiku,syn 4 lata w styczniu i własnie teraz marzy mi się wiosenny dzidziuś Odpowiedz Link
plustka32 Re: plustka32 03.07.11, 12:04 No to mamy podobnie tylko ja jestem trochę starsza.Mam 32 lata(skończę w listopadzie).Kuba ma 7(skończył w marcu),Gabrysia 3(miała urodziny 26.06).Też mi się marzy jeszcze jeden maluch.Podjęliśmy już z mężem pewne kroki w tej sprawie )))więc teraz pozostaje tylko czekać na rezultaty.Pozdrawiam Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: plustka32 03.07.11, 22:41 To trzymam za nas wszystkie mocno kciuki bo nie ukrywam,ze chciałabym żeby w tym miesiącu się udało U mnie dzieciaki bardzo często mówią że chciałyby dzidziusia ale to wiadomo,że nie od ich zachcianki ja nabrałam tej ochoty,ale nie wykluczam,że mnie w jakiś sposób motywują Odpowiedz Link
sylv84444444 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 03.07.11, 23:53 To ja też dołączam staramy się z mężem... może w wakacje się uda Robiłam testy owulacyjne. We wtorek mam dostać @... jeśli nie, test już zakupiony i czeka w pogotowiu Strasznie bym już chciała zrobić ten test... ale boję się że i tym razem będą nici. Ten okres jest mega dziwny... nic mnie nie boli, ani brzuch, ani piersi... Ależ ja bym chciała Odpowiedz Link
plustka32 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 04.07.11, 20:57 Trzymam kciuki żebyś nie dostała @) Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 04.07.11, 23:05 widze ze juz sie nas uzbieralo kilka super! ja mam jutro moja opreacje usuwania migdalkow mam odczekac 2 tyg zanim zaczniemy starania, wiec tuz po operacji bie duphaston na wywolanie okresu potem klomid na wywolanie owulacji, no i mam nadzieje w polowie lipca zaczniemy dzialac! trzymam za nas kciuki Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 05.07.11, 16:38 Jak się dziewczyny miewacie-zwarte i gotowe do boju Jedne z nas już się starają inne czekają jeszcze na @ i własnie ja się do nich zaliczam.Już bym chciała żeby przyszła ta wredna @ i zacząć staranie,ale jak widać nie mamy wpływu na wiele spraw Odpowiedz Link
tojger Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 05.07.11, 18:21 Ja czekam z Tobą i dalej nic. Tylko mi się w głowie od czasu do czasu kręci. Ale stresa mam przed urlopem, więc te 2-3 dni spóźnienia to nic dziwnego. Tylko że właśnie chciałabym to już odfajkować. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 05.07.11, 23:27 No własnie ja też już bym chciała mieć to już za sobą i zacząć nowy cykl. Odpowiedz Link
katrina221 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 06.07.11, 09:37 a ja mam dziś 14 dzień cyklu i już od kilku dni się staramy. Najgorsze jest to że 13 wyjeżdżam na urlop a @ powinna przyjść 20 więc jakby co to rozczarowanie przeżyje na urlopie(((( Odpowiedz Link
plustka32 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 06.07.11, 12:44 Ja ma dziś 13 ale jakoś tak dziwnie mi jest.Niby brzuch mnie boli od 10 dc ale śluz zupełnie nie płodny.Albo owulacja będzie później albo to cykl bezowulacyjny.Zobaczymy za jakieś 10 -12 dni).Trzymam kciuki za wszystkie starające. Odpowiedz Link
katrina221 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 06.07.11, 13:04 powiem ci że u mnie tez jakoś dziwnie...tez mi sie zdaje że śluz nieowulacyjny ale zobaczymy... Odpowiedz Link
olunia_83k Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 06.07.11, 13:11 to i ja się dołączam teraz czekam na @ na którą doczekac się nie mogę tu troszkę o bieżącym cyklu : forum.gazeta.pl/forum/w,14906,126518344,126769469,Re_co_z_ta_temperatura_.html Od następnego cyklu chcemy zacząć sie starać to będzie nasze pierwsze podejście Pozdrawiam Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 06.07.11, 13:47 Do mnie dziś doszły testy owulacyjne. Takie paskowe. Co prawda do @ po której zaczniemy się starać jeszcze parę tygodni, ale ja już się szykuję. Zrobiłam sobie takie testy na próbę, 2 zmarnowałam, ale w końcu wyszło negatywnie, jak przyjdzie czas to będę wiedziała jak to stosować. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 06.07.11, 14:03 A ja jak już pisałam czekam na @ (ma być ok.czwartku) ale od wczoraj strasznie bolą mnie jajniki-za raz to mi chyba eksplodują! Nigdy takich objawów przed okresem nie mam tzn.bólu jajników,podbrzusza,bolących piersi jednak takie objawy u mnie zwiastowały ciąże! Teraz bym wolała żeby @ jednak przeszła i te bóle jajników były przepowiedniom @ bo muszę wykonać jeszcze jedno badanie na cytomegalię ,ponieważ jeden wynik miałam IgM+( 1.02,a dodatni jest od 1 więc lekko podniesione) a drugi wynik IgM- (0,29,a ujemny jest poniżej 0,900) Odpowiedz Link
tojger Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.07.11, 10:07 No, przylazła ciotka wczoraj. Jakaś jakby obrażona i niemrawa, ale jest. W międzyczasie przypomniało mi się, że w tym miesiącu oddawałam honorowo krew i może to też przyczyniło się do spóźnienia. W sobotę zaś wybywamy na długi urlop. Odezwę się w sierpniu. Tymczasem trzymam kciuki za wszystkich starających się! Odpowiedz Link
katrina221 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.07.11, 08:34 no to ja czekam teraz 2 tyg na efekt naszych starań- aczkolwiek nie mam zbyt dobrych przeczuć Odpowiedz Link
plustka32 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.07.11, 09:16 Ja też czekam tylko znając mnie to zrobię test za 10 dni).Buziaki,trzymam kciuki za wszystkie i zmykam się pakować bo jutro jedziemy nad morze. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re:plustka32 07.07.11, 09:19 No to ja czekam na pamiątkę z nad MORZA parę muszelek i bursztyn na szczęście!!! Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re:plustka32 11.07.11, 19:03 No to ja w trakcie @. Dziś byłam na badaniu na cytomegalię,ok.środy wynik i jak będzie oki startujemy Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.07.11, 12:21 no to i ja dolaczam sie do grupy starajaacych w czwartek piatek wzielam progesteron (mam brac 10 dni na wywyolanie) po czym dowiedzialam sie ze mam odstawic ze wzgledu na operacje we wtorek... odstawilam, wzielam tylko 4 tabletki-jakies 20mg i we wtorek mialam operacje, i dostalam okres zaraz po operacji, kompletny szok, to 26dc, nie myslalam ze po 2 dniach brania duphastonu dostane okresu, tj krwawienia, bo okres mam raczej bardziej obfity ale to po 40 dniach cyklu wiec nie wiem czy endometrium male bylo czy jak... i teraz nie wiem czy powinnam brac klomid czy nie, wzialam wczoraj i dzisiaj ale... ostatnim cyklem jak zaszlismy to tez mialam skapy okres i boje sie ze moze przez to mialam za duze endometrium i poronilam? Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.07.11, 13:03 Martyna: a Ty w UK mieszkasz? To kiedy zaczynacie działać? Odpowiedz Link
katrina221 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.07.11, 13:52 chlolera my juz praktycznie po staraniach - dziś 15 dc a mi test owulacyjny pokazał dopiero dziś 2 grube krechy....hm....no to jutro znowu do dzieła Odpowiedz Link
plustka32 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.07.11, 21:26 Ja testów nie używam bo chyba bym zupełnie zgłupiała i tak już nie jestem w stanie zupełnie wyluzować w trakcie kochania się choć to już nasze 3 starania.Mam nadzieję,że przywiozę nie tylko bursztynek i muszelki z nad morz). Buziaki Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 08.07.11, 14:44 no w UK biore clomid teraz 3 dzien wiec powinnam miec owu gdzies za 12 dni poi co jestem obolala po operacji wiec zaczniemy dzialaz pewnie za 10 dni, jak bede sie zle czuc to za miesiac zaczniemy.. Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 08.07.11, 17:12 To witam rodaczkę. Ja też w UK siedzę. Trzymam kciuki za starania, oby się udało za pierwszym razem. Potem na nas kolej Odpowiedz Link
martynauk-85 klomid odstawiony czekam na ovu:) 11.07.11, 15:13 odstawilam klomid, dzis juz nie biore, owu zazwyczaj 16 dnia cyklu po klomidzie wypada na wtorek 19tego w poniedzialek mam sprawdzana szyjke(smear test) wiec sie musimy wstrzymac w niedziele i poniedzialek wiec planuje dopasc narzeczonego w czwartek, w sobote (przed wieczorem panienskim) i we wtorek (planowana ovu) i potem jakos w czwartek jeszcze a jak wasze starania?? Odpowiedz Link
katrina221 Re: klomid odstawiony czekam na ovu:) 11.07.11, 15:48 u mnie owulacja nie przyszła tak kalendarzowo jak myślałam tylko o 3 dni później- wykryłam to testami owulacyjnymi, być może to była przyczyna niepowodzenia w pierwszym cyklu. Tak więc przedłużyliśmy nasze starania o kilka dni Na efekt muszę poczekać jednak do 20 lipca.......jak ja to przeżyję? Wrrr..... Tym bardziej że w środę wyjeżdżam na urlop i wracam 31 lipca-więc dobra lub zła wiadomośc czeka mnie na urlopie Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: klomid odstawiony czekam na ovu:) 11.07.11, 19:13 a jakie masz testy? ja kupilam ultraczule wykrywaja juz 15 a nie 25 jak standardowe, online wiem ze dzialaja bo jak poronilam to kupilam zeby sprawdzic czy juz mi bgch spadlo, wyszly mi pozywtywne i potem kreska bladla wraz ze spadajacym hormonem ciazowym, niestety nie mialam ich wczesnie wiec nie wiem czy faktycznie wykrywaja juz 7dpo czy nie;/ dowiem sie tym razem trzymam kciuki za ciebie! Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: klomid odstawiony czekam na ovu:) 13.07.11, 13:31 Wyniki ujemne czyli pierwsze badanie spieprzone i zmarnowany cykl starań,ale co się odwlecze to nie uciecze Koniec @ dziś i zaczynamy juppiiii! Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 13.07.11, 15:19 zatem ja sie wpisuje z starania......... Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 13.07.11, 19:29 no dzis byl pierwszy dzien "staran" sie facet zdziwil jak kazalam mu zdjac ogumienie ha ha! nie moge sie doczekac! licze ze sie uda i bedziemy mieli super prezent slubny w sierpniu w postaci 2 kreseczek Odpowiedz Link
plustka32 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 13.07.11, 20:11 "Ogumienie") dobre ha,ha,ha.Życzę abyście rocznicę ślubu świętowali we trójkę).Ja jak na razie czekam Odpowiedz Link
3.weronika Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 14.07.11, 11:29 martynauk-85 napisała: > czas zaczac > zaczynamy starania w lipcu... podejrzewam pod koniec lipca moze przelom sierpni > a > nie moge sie doczekac! trzymam kciuki, oby ziarenko szybko sie zasiało)moja kuzynka też się stara, chce mieć dziewczynkę, fajny artykuł jej podrzuciłam, przeczytałam jak można zaplanować żeby urodziła się dziewczynka , ponoć to kwestia pozycji ) nie wiem co wy planujecie ale polecam artykuł na linkbaby.pl Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 17.07.11, 12:59 to nie kwestia pozycji tylko szczescia i chromosomow, jesli juz to ponoc sprawdza sie czasem dzien wspolzycia jako ze chlopcy sa szybsi w plywaniu ale krocej zyjacy, a dziewczece plemniczki sa wolniejsze ale dluzej zyja. wiec na 3 dni przed owu sie kochasz i jak zajdziesz masz szanse na dziewczynke jak w dniu owulacji to chlopca, ale to i tak jak totolotek mysle Odpowiedz Link
karus1a Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 14.07.11, 17:11 To i ja się zapiszę choć jednego smyka już mam i trochę obawiam się drugiego czorta Odpowiedz Link
loko1977 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 16.07.11, 00:15 ja się też dopisuję, na sierpniowe starania Odpowiedz Link
karus1a Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 18.07.11, 07:10 Pewnie ci co zaczęli w lipcu to niektórzy już się mogą dopatrywać wyników;] Odpowiedz Link
gussia Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 18.07.11, 15:23 No w lipcu niestety nie wyszło. Teraz czekam na sierpień. Okres mam dostać w sobotę, więc podejrzewam że pierwszy tydzień sierpnia będzie ok. O matko odliczam dni !!! Owulacja prawdopodobnie bedzię 03.08, oj oby dobre prądy były tego dnia ))) Odpowiedz Link
plustka32 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 18.07.11, 20:06 Ja nadal czekam bo mi się owulacja przesunęła z 14dc na18- 19dc(tak mi się wydaje bo 19 dnia miałam śluz jak białko kurze a do tego dnia jedynie mniej lub bardziej mokro) ale na szczęście )) tego dnia zebrało nam się na sex więc może się udało.Czekam do 32dc i jeśli nie dostanę okresu i będę miała jakieś podejrzane objawy to zrobię test.Pozdrawiam i życzę wszystkim jak najszybszych dwóch kreseczek Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 20.07.11, 22:34 Widzę,że dziewczyny ostro działacie bo cisza tu jak makiem zasiał no i dobrze bo nie da się robić dwóch rzeczy na raz!! Oj,oj,chciałabym żeby koniec lipca i początek sierpnia obfitował w same dobre wieści czego sobie i Wam życzę ) Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 27.07.11, 13:56 Witam, ja starania zaczęłam w czerwcu, ale się nie udało. W tym miesiącu też działamy i byłabym przeszczęśliwa gdyby się okazało, że jestem w ciąży, ale musze jeszcze cierpliwie poczekać bo okres miałam 13tego. Nie chcę się na nic nastawiać, bo boję się rozczarowania, ale nie mogę przestać o tym myśleć. To byłaby moja pierwsza ciąża, mam już 30 lat, więc troszkę się boję że może nie być łatwo, ale póki co nie panikuję Odpowiedz Link
loko1977 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 27.07.11, 23:40 jomi a ja miałam 14, tylko mężusia mam rzadko w domu, był w weekend, było superancko, ciekawe jaki będzie efekt końcowy Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 28.07.11, 09:02 ja miałam okres 14-stego i na 10 sierpnia nastawiam sie na testowanie ale nie wiem czy cos z tego bedzie - bo sluz taki jak płodny miałam od 7 do 12 dnia cyklu, teraz mam 14 i sluz juz taki mętny... i brzuch minie pobolewa jak na okres wiec raczej cos sie pomieszało z owulacją do 30-stki barkuje mi 5 miesiecy, pierwsza ciaze poroniłam Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 29.07.11, 10:10 ja zaczynam spisywac ten cykl na straty;/ 10dpo i nic;/ w ostatniej ciazy juz byla slaba krecha na tym etapie, do tego temperatury mam suzo nizsze niz wtedy, zobacze jutro ale jak jutro nie bedzie krechy to mysle ze diuuuupa Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 29.07.11, 10:28 Jak nie teraz to następnym razem. Ja zaczynam mysleć pozytywnie i skupiać się na czerpaniu radości z samego starania się o zajście w ciążę. W końcu to naprawdę fajna praca Odpowiedz Link
1aleks1 martynauk-85 29.07.11, 14:00 martynauk-85 spokojnie moze zapłodnienie bylo trochę później albo implantacja ja bym na twoim miejscu jeszcze poczekała i na spokojnie zrobila test jescze raz w dniu planowanej @ albo nawet czasem tydzień później dziewczyny robily i im 2 kreska dopiero sie pojawiala (z temp to slyszlam ze wszystko ok możne byc trochę niższa tylko nie możne spaść poniżej lini temp podstawowej) Psrzepraszam ze sie tak wdarłam na wasze forum ale kibicuje Ci martynauk-85 ostro i nie mogłam sie wieści doczekać Odpowiedz Link
1aleks1 Re: martynauk-85 29.07.11, 14:05 Bety ci nie proponuje bo wiem jaka masz sytuacje ja w koncu na tym samym wozku co ty Pozdrawoam Ps: A was dziewczyny poczytuje systematycznie bo tez sie staram Odpowiedz Link
karus1a Re: martynauk-85 29.07.11, 20:20 U nas lipiec też nieudany..poczekamy na sierpień Dziewczyny dajcie znać jak wam poszło I czy jakieś pierwsze majowe żuczki już kiełkują Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: martynauk-85 30.07.11, 11:09 spoko, wiem ze sie cos moglo posunac, wiec jeszcze potestuje te kilka dni mam nadzieje ze to implantacja sie posunela bo jak owu to male szance bo przytulanka nie bylo po owu;/ Odpowiedz Link
bialasek75 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 30.07.11, 23:38 U mnie chyba w tym miesiącu nic nie wyjdzie. @ się skończyła, a śluzu jakiegokolwiek brak. A zawsze już pod koniec @ było ślisko. Widać po zabiegu coś mi się poprzestawiało. Ale choć TZ sobie poużywa, bo mu powiedziałam że sexik co drugi dzień będzie Odpowiedz Link
karus1a Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 31.07.11, 21:00 hehe dla naszych panów to staranie jest chyba właśnie najlepsze a u nas zaczyna się nowy sezon na dzidzię a ja się pochorzałam..;[ oby szybko przeszło to wstrętne katarzysko bo działać się nie chce.. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 31.07.11, 21:01 A ja bardzo chce wierzyć,że się udało,temp.nadal wysoka,śluz jest,ból jajników jest no i dziwne mrowienie w piersiach-sutkach Mam nadzieję,że zobaczę dwie kreski na teście czego sobie i Wam życzę!!! Odpowiedz Link
tojger Melduję się pourlopowo 01.08.11, 10:37 No i wróciliśmy ze wspaniałego urlopu Testować jeszcze nie testowałam i jeśli okres nie przyjdzie (ma być 04.08), chyba i tak odłożę to na drugi tydzień sierpnia, bo na razie mam moc innych zajęć i chyba nie byłoby nastroju. Jak pisałam, to nasze pierwsze podejście i staram się nie budować napięcia. A ponieważ urlop wiązał się ze zmianą czasu i klimatu, to nawet spóźniająca się @ nie musi jeszcze niczego zwiastować. Odpowiedz Link
lili76 Nic nie rozumiem :-( 01.08.11, 20:23 Okres (pierwszy po laparo) powinnam dostac, wczoraj/dzisiaj. Nic tego okresu nie zapowiada. Nie ma plamien, bóli, nic, no moze oprocz PMS Z racji laparo nie nastawialam sie na szanse w tym cyklu, bo owu powinna byc zaraz po operacji. Tydzien po zaczelismy starania, ale nie wiem jaki mialam sluz. Wczoraj zas wygladal na plodny ?! i zrobilam test owu... i wyszedl pozytywny... Czy to mozliwe ze tak wydluzyl mi sie cykl? A dzis juz sucho.... Juz nic nie rozumiem... Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: Nic nie rozumiem :-( 02.08.11, 09:52 kto wie, w koncu to jest ingerencja i grzebanie w jajnikach, ja po poronieniu mialam owulacje dopiero ok 4/4.5 tyg po, wiec kto wie, moze laparo tez wydluza. Odpowiedz Link
trinity84 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 01.08.11, 20:52 Ja też się dołączam... @ była 20 lipca, dziś test owu pokazał buźkę, więc do dzieła... To będzie mój pierwszy cykl z duphastonem (przepisany z powodu rzekomo niskiego progesteronu), dlatego aż jestem ciekawa jak pójdzie Odpowiedz Link
loko1977 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 01.08.11, 22:21 hej, ja z grzybicą walczę od piątku, byłam dziś u gin, dała lek taki że gdyby był baby to nie zaszkodzi, ale mówiła że małe szansa,ale jak nie w tym to może w następnym Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 09:18 ja sie chciałam pożalić - jestem na 7 dni przed koncem cyklu i czuje juz jazdę jajnikową - w sensie takie mrowienie - uczucie- jak na okres zdecydowanie za wczesnie no ale tego nie da sie z niczym pomylic czyli kolejny cykl na straty??? poza tym jak to ejst ze im blizej okresu - tak powiedzmy na kilka dni przed moj sluz zaczyna sie zmieniac z metnego, białego i skąpego, na lepko-rozciągliwy i kremowy... czy to ejst normalne???? Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 09:49 U mnie ból jajników migotka.soznaczał ciąże. Ja nie mam żadnych okresowych objawów,nic mnie nie boli ani brzuch ani piersi.A śluz...hmmm....wydaje mi się,że dobra wróżba. P.S.Mnie własnie na tydzień przed spodziewaną @ bolą jajniki ,śluz mam,temp.37,7 !!! Puki wrednej @ nie mam jestem dobrej myśli (ma być w niedzielę) Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 10:35 mnie pobolewa /kłuje w brzuchu w zasadzie juz od tyg z przerwami i nawet zaczełam sie zastanawiac czy moze sie udało bo tak to nie było ale w piersiach cisza i ten sluz teraz kurde, ja nie pamietam kompletnie jakie miałam objawy w tej pierwszej ciazy (poronionej) - ledwo zaczełam sie starac jzu zaszłam i nie zwaracałam w ogole uwagi na nic.... Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 10:43 A ja własnie wiem,że u mnie taki ból jajników (10 dni przed @) może w99% oznaczać ciąże bo właśnie tak miałam przy nich. Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 10:46 dzieciusie3 napisała: > A ja własnie wiem,że u mnie taki ból jajników (10 dni przed @) może w99% > oznaczać ciąże bo właśnie tak miałam przy nich. hmmm u mnie taki bol wystepuje ale tak na 2-3 dni a teraz jest tak ze jak zaczeło pobolewac na owulacje tak trwa do dzis - z przerwami teraz mam takie kłucie i dlatego obstawiam okres.... a miałas dolegliwosci piersiowe? i jaki powinien byc ten nieszczesny sluz.... Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 11:03 Piersi przed okresem mnie nigdy nie bolą,a jak byłam w ciąży to zaczynały lekko pobolewać ok.2 tyg.po dniu spodziewanej @.A śluz ja mam taki pół na pól,ni to biały ni to przezroczysty ciężko mi powiedzieć w każdym bądź razie jest go więcej,a przecież to dni niepłodne czyli suche Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 13:03 mnie nigdy tez przed okresem nie bola ale z tego co pamietam w poprzedniej ciazy nie bolały w ogole - miałam je nabrzmiałe ale juz potem, natomiast to co pamietam to nerwy i mocne zmeczenie - to juz kilka dni przed terminem okresu Odpowiedz Link
malajolka2 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 02.08.11, 22:43 Hej! Ja ogromnie polecam branie Lacibios Femina w czasie starań i w czasie ciąży (wtedy łatwiej o infekcje) - nie trzeba się martwić czy lek zaszkodzi czy nie. Brałam całą ciążę i naprawdę jest niezły Trzymam kciuki i życzę powodzenia! Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 03.08.11, 07:19 Hej dziewczyny,jak się macie?! Ja odliczam dni do niedzieli i mam nadzieję,że będziemy mogli świętować dwie kreski a na razie jajo chcę znieść z tego czekania Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 03.08.11, 09:17 hej Dzieciusie 3 - mam najedziej ze zobaczysz upragnione dwie krechy u mnie spadek nastroju - cały czas mnie kłuje w okolicy jajkników i macicy, juz podejrzewam okres choc to jeszcze 6 dni... musze sie dokłądnie owiedzec jak sie działa z tą tempareaturą - do tej pory tego nie robiłam, ale dzis mnie cos podkuciło z mierzyłam rano przed wstaniem - 36,7 to za nisko jak na 6 dni rpzed okresem, prawda? ( Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: migotka.s 03.08.11, 11:37 migotka.s teraz nie ma sensu żebyś mierzyła temp.i martwiła się nie potrzebnie.Jeżeli nie wiesz jaka była Twoja podstawowa temperatura,jaka była w momencie skoku to tez nie wiesz czy ta teraz jest wysoka czy niska.Ja tą wysoką mam 37,8 czasami 37,6,a u innych dziewczyn tą wysoka jest własnie 36,7 i takie tam.Więc nie mierz Odpowiedz Link
migotka.s Re: migotka.s 03.08.11, 11:48 jestes swirem - wiem tak bardzo chce byc w ciazy.... moja tempetarura ciała podstawowa to 36,4-36,6 ale nie wiem czy to mam w tym rpzypadku jakiekolwiek znaczenie bo to spod pachy Odpowiedz Link
martynauk-85 przechodze na wrzesien;/ 02.08.11, 09:54 no u mnie klapa, wczoraj zaczelo sie plamienie i dzisiaj duuuuzy spadek tempki... zaczynam od nowa, po raz 17 juz, zaraz bedzie 2 lata, to 4 cykl na klomidzie zostaly mi 2cykle, a potem laparoskopia, a potem in vitro... Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: martynauk-85 02.08.11, 10:18 Jest mi tak przykro Byłaś tak pełna optymizmu,że mnie nim zaraziłaś,a tu takie wieści nam piszesz.A przecież miałaś być w ciąży !!!!! Kurdę.... Odpowiedz Link
migotka.s Re: martynauk-85 02.08.11, 10:36 o kurcze tak mi rpzykro mam nadzieje ze jednak w kolejnym cyklu sie uda, trzymam za to kciuki Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: martynauk-85 03.08.11, 09:08 nie wiem dlaczego bo owulacja byla, seks byl byc moze sie nie zagziezdzilo;/ a z kolejnym cyklem to nie wiem bo bede miec owulacje na dzien przed slubem i 8 czlonkow mojej rodziny w domu z nami na tydzien przed slubem, mysle ze plywaki mojego faceta choc sa w swietnej kondycji moga nie dac rady tak dlugo;/ szybki numerek w lazience tez odpada bo nie ma zamka ehhh... zostaje mi liczyc na wrzesien i czerwcowe malenstwo Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: martynauk-85 04.08.11, 07:17 Jeszcze 4 dni do daty spodziewanej @ Ale czemu nie odzywają się dziewczyny które są tu wpisane,nie wiadomo jak u nich !!!!! Odpowiedz Link
jomi81 Re: martynauk-85 04.08.11, 07:33 Ja się nie odzywam, bo okres powinnam dostać 09.08, ale mam przeczucie, że tym razem się nie udało. Nie mam kompletnie żadnych objawów innych niż co miesiąc, czuję się dokłanie tak samo (no może poza tym, że piersi mnie nie bolą, a zawsze na tydzień przed okresem zaczynam odczuwać ból, ale to na objaw ciąży raczej nie wygląda...). Szkoda jeśli się nie uda, ale ja jestem z maja, więc może w kolejnym cyklu się uda, a wtedy byłby dzidziuś na urodziny Odpowiedz Link
migotka.s Re: martynauk-85 04.08.11, 10:07 dzieciusie3 napisała: > Jeszcze 4 dni do daty spodziewanej @ > Ale czemu nie odzywają się dziewczyny które są tu wpisane,nie wiadomo jak u nic > h !!!!! ja sie odzywam chyba az nadto i juzu wszyscy wiedza jakie mam jazdy )) w kazdym co u mnie dzien sąduu we wtorek za tydzien Odpowiedz Link
martynauk-85 Re: martynauk-85 04.08.11, 11:32 podziwiam cie za twoja cierpliwosc, tym bardziej ze na 4 dni przed ok 70% kobiet ma juz cienka linie jestes boska! Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: martynauk-85 04.08.11, 12:46 martynauk-85 brakuje Ciebie na Kwietniówkach i mimo,ze jeszcze jestem na razie tam jedna nogą to fajnie mi się z tobą pisało Co do mojej cierpliwości,to czasami sama siebie podziwiam za nią. Odpowiedz Link
plustka32 Re: martynauk-85 04.08.11, 20:00 Ja siedzę cicho bo dostałam okres 30.07.Dziś już był z mężem wstęp do sierpniowych starań.To będzie nasz trzeci maluch więc nie mam takiego parcia.Będę się bardzo cieszyć jak uda się w tym miesiącu ale na razie skupiam się na samej przyjemności nie zabezpieczania się po prawie trzech latach z gumkami.Pozdrawiam i życzę wszystkim 2 kresek jak najszybciej. Odpowiedz Link
lili76 Re: martynauk-85 04.08.11, 21:01 a ja testuje od kilku dni, bo @ powinna przyjsc najpozniej w ostatni poniedzialek, ale wszystkie negatywne wiec ciagle czekam albo na jakis cud albo na @ Odpowiedz Link
migotka.s Re: lili 76 04.08.11, 21:22 Moja koleżanka testowała grybo tydzień po okresie i nic poszła do gina i ten orzekł , ze ciąży niet a dzis jej dziecko juz ma prawie dwa lata... lekarza zmieniła oczywiście Odpowiedz Link
lili76 Re: lili 76 04.08.11, 21:37 migotka, pewnie sobie wyobrazasz, jak ja skacze miedzy wygooglowanymi stronami szukajac podobnych przypadkow generalnie, to oprocz mglosci, glownie wieczorami, to nic mi nie jest, ale to moze byc spowodowane stresem (pada mi za zoladek) zadnych objawow, nawet cycki "miekkie" jak do weekendu nic nie przyjdzie, to nowe testy kupie Odpowiedz Link
lili76 Re: lili 76 04.08.11, 22:11 skacze, skacze choc juz nie wiem wedlug jakiego klucza szukac - negatywny test a ciaza, brak objawow ciazy, ciaza po laparo.... itd jesli masz jakies dodatkowe sugestie, badz strony z dobrze konczacymi sie historiami to nie badz zyla - podziel sie Odpowiedz Link
migotka.s Re: lili 76 04.08.11, 22:18 wiesz, ja mam cykle 26 dni - w pierwszej ciazy robiłam test w 31 dniu - i kreska druga wyszła bladziuteńka, ledwo widoczna - gdybm zrobiła ten test wcześniej to bym wyszedł negatyw - z tego co pamiętam nie miałam żadnych objawów ciazy - dopiero koło 8 tc zaczęło sie rzyganko ciaze niestety poroniłam, ale to juz inna bajka a historii to trochę znam ale z forów dla rodziców po stracie - to nie wiem czy sie chcesz tam zapuszczać... teraz mam 22 dc z 26-dniowego cyklu... oby @ nie przyszła.... ja mam Odpowiedz Link
lili76 Re: lili 76 04.08.11, 22:42 ja tez po straconej ciazy, ale pozamacicznej (7 tydzien), juz ponad 2 lata temu; wlasciwie, to zle nie bedzie jak @ przyjdzie, bo wtedy zaczne monitorowac temp, a tak nie mam pojecia cykle mam rowne 28 dni, ale w tym mialam laparo i pewnie stad takie opoznienie; z drugiej strony jak szybko nie zajde to IVF bedzie, a chyba wolalabym uniknac.... trzymam za Ciebie kciuki Odpowiedz Link
migotka.s Re: lili 76 04.08.11, 22:51 oj, to nie wiedziałam ja tez trzymam za ciebie kciuki !! a czemu miałaś laparo?? mnie lekarz postraszył ze jak do jesieni nie zajde to tez mi to zrobi .... na usg nic nie widać, ale om mówi, ze czasem sa zrosty po zabiegu (ja miałam zabieg 29 stycznia tego roku ) Odpowiedz Link
lili76 Re: lili 76 04.08.11, 23:02 to moja 3 laparo byla pierwsza, bo podejzenie PSOC, druga bo cysta i podejzenie endo (zrobili tylko wywiad i zdjecia, bo znalezli infekcje), trzecia - w lipcu - usuniecie cysty, endo i sprawdzenie droznosci jajowodow; jajowody drozne, ale poskrecane i bardzo powolne (przeplyw); wlasnei z racji tych problemow, pozamacicznej i mojego wieku (35) jest spora szansa na IVF, dlatego mam nadzieje, ze sie uda bez, do konca roku we wtorek ide do gina (jakis z przydzialu w szpitalu) i pogadam, a we wrzesniu mam umowiona wizyte u specjalisty od nieplodnosci, wiec zobaczymy co powie generalnie jestem dobrej mysli, bo wychodze z zalozenia co ma byc to bedzie Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: lili 76 05.08.11, 07:23 Zobaczcie dziewczyny,każda z nas jest po ciążowych przejściach,ma za sobą jakieś doświadczenie,a my i tak się nie poddajemy i walczymy jak przysłowiowe lwice Czy nas może coś zabić,a tak na prawdę to co nas nie zabije to nas wzmocni Trzeba myśleć pozytywnie i iść do przodu nie oglądając się za siebie.Ja zrobiłam kilka dni pierwszy kro,ponieważ wyrzuciłam pozytywne testy z ciąży którą straciłam,jest mi dobrze...jestem spokojna-wszystko zachowałam w sercu Odpowiedz Link
migotka.s Re: dzieciusie 3 05.08.11, 08:02 wiesz, człowiek to taka maszyna ze sie podnosi i działa dalej ja juz nie zyje poprzednią ciąża - z jednej strony mam wyrzuty sumienia ze tak szybko (poł roku) ruszyłam do przodu, no ale z drugiej taka juz jestem - przezyłam swoj ból, zostanie to na zawsze, ale moje zycie trwa i musze walczyc dalej i mam nadzieje i trzymam za was kciuki ! Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: lili 76 05.08.11, 07:25 migotka.s pamiętam dobrze Twoja historie i muszę Ci napisać,że jesteś cholernie silna Odpowiedz Link
migotka.s Re: lili 76 05.08.11, 08:04 Dziękuje choc w lutym/marcu myslałam ze swiat mi sie na glowe zawali.... Mysle ze wiele kobiet po straci znajduja tą siłe - no bo pragnienie macierzynstwa jest wielkie Odpowiedz Link
bidol3 Re: lili 76 21.08.11, 20:42 hej dziewczyny ja z pierwszym dzidziusiem tez tak miałam. Teraz staramy się o drugiego dzidziusia. z pierwszym poszło gładko. za pierwszym razem Próbowaliśmy w lipcu, ale nic nie wyszło. Zaczynam się strasować - już tak mam. Współczuję wszystkim którzy starają się latami i podziwiam ich wytrwałość. U mnie jest jeszcze dziwna sprawa z owulacją Moje cykle są dość długie ok 34 dni i bardzo nieregularne. przy tak długim cyklu i okresie ok 5 dniowym dni niepłodne przed owulacją powinny być wydłużone, ale nie u mnie. Mam okres ok 5 dni następnie ok 5-6 dni niepłodne 2-3 dni płodne i owulacja, Po owulacji 1 dzień płodny, a reszta czyli ok 17- 18 dni 100% niepłodność. Kiedy wyliczam sobie to z kalendarzem to wychodzi jedno wielkie nieporozumienie. Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: lili 76 12.08.11, 07:15 Testy owulacyjne zakupiłam niestety nigdzie u siebie w mieście nie mogę kupić czułych testów ciążowych-chyba pozostaje mi allegro,wiesiołek łykam,temperaturę mierzę-w tym cyklu musi zaskoczyć!!!! Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 05.08.11, 15:26 a ja mam doła - nie mam jeszcze okresu, ale czuje ze idzie i po proastu.... kurde mia;lam po zabiegu taka piekną owulacje, duzo sluzu etc - to sie potem juz nie powtorzyło... ja juz nie wiem jak rozmawiac z lekarzami zeby cos ze mna robili a oni tylko starac sie starac, wyniki ok i koniec Odpowiedz Link
tojger i ja na wrzesień 06.08.11, 18:13 Bo @ przyszła z hukiem i to pomimo zmian klimatu itp., wyjątkowo w tym miesiącu punktualnie. I choć data kwietniowa kusiła mnie z wielu względów, to jakoś nie jestem szczególnie rozczarowana. Pozdrawiam serdecznie i trzymam kciuki za te dziewczyny, które jeszcze czekają na rezultaty! Odpowiedz Link
karus1a Re: i ja na wrzesień 06.08.11, 21:35 Ja usilnie staram się dopatrywać jakichś objawów ale psychika od tego siada i najgorsze jest to że dużo można sobie wmówić..Przy pierwszym dziecku właśnie miałam takie parcie co miesiąc i w sumie staraliśmy się rok czasu ponad bez skutku ..teraz chyba już tak nie myślę intensywnie bo już jedno dziecię jest ;] Ja jeśli nic nie wyjdzie to dostanę @ 22.08. ale liczę na to że już nie przyjdzie bo mąż majowy i właśnie byłby fajny prezent Odpowiedz Link
olusiek81 Re: i ja na wrzesień 09.08.11, 00:14 czesc dziewczyny to ja sie dołącze , szkoda ze dopiero teraz własnie wrócilismy z wakacje na których zaczelismy dzialac w sumie to mąż nie jest w 100 % pewnych czy juz chce drugie dziecko ( synek ma 3 latka ) no ale ja chce i udało mi sie go namówic , dzisiaj zamowilam sobie testy owulacyjne , czy one w 100 % pokazuja prawde ???? mam wielka nadzieje ze w tym albo w nastepnym miesiacu sie uda , poprostu czuje ze tak bedzie Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 07:40 migotka.s czemu testu nie zrobisz !!!!! Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 07:45 nie zrobiłam testu bo po pierwsze dzis mam dzien miesiaczki - dzis 27 dzien cyklu a ja mam 26-ciodniowe i chyba dostane bo mam bole brzucha juz i zero oznak ciazowych Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 11:22 Ja niestety jestem w tej samej sytuacji. Też mam na dziś okres, jeszcze nie dostałam, ale brzuch już pobolewa (( Ale gdzieś głęboko w środku cały czas mam nadzieję, że może jednak... Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 12:21 jomi81 napisała: > Ja niestety jestem w tej samej sytuacji. Też mam na dziś okres, jeszcze nie dos > tałam, ale brzuch już pobolewa (( Ale gdzieś głęboko w środku cały czas mam n > adzieję, że może jednak... ja tez mam nadzieje, ale mam taki scisk w srodku no i ... trzymam kciuki zeby Tobie sie udało ! Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:19 Dzięki, ja też trzymam kciuki za Ciebie. Dobrze, że w pracy mam akurat mnóstwo roboty i mam czym zająć myśli, bo inaczej bym zwariowała... Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:29 jomi81 napisała: > Dzięki, ja też trzymam kciuki za Ciebie. Dobrze, że w pracy mam akurat mnóstwo > roboty i mam czym zająć myśli, bo inaczej bym zwariowała... ja tez usiłuje rzucic sie w wir pracy i czuje ze juz mi troche odbija... ale zeby zrobic test to i tak chyba musze czekac do porannego moczu , prawda?? Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:33 Nie musisz. Tylko jeśli sprawdzasz przed planowaną datą okresu. Potem możesz zrobić o niezależnie jakiej godzinie. A ja niestety już wiem, że w tym miesiącu się nie udało. Buuuuuu.... Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:35 jomi81 napisała: > Nie musisz. Tylko jeśli sprawdzasz przed planowaną datą okresu. Potem możesz zr > obić o niezależnie jakiej godzinie. > A ja niestety już wiem, że w tym miesiącu się nie udało. Buuuuuu.... przykro mi ja obawiam sie ze u mnie bedzie to samo bo brzuch mnie dalej ciągnie we wszystkie strony a w sobote miała takie jednorazowe lekkie plamienie tyle ze ustało zaraz... do dupy z tym wszystkim Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:39 Może jednak Ci się uda, a brzuch z nerwów Cię boli i oby tak było! Mi jest strasznie smutno, ale do tej pory nie mierzyłam temperatury i tak trochę "strzelałam" w ciemno z tymi dniami płodnymi, a od dziś termometr pod poduszkę i będę robiś wykresiki. Może jak metodycznie do tego podejdę to w końcu się uda Daj znać po teście (pozytywnym mam nadzieję). Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:43 ja w pierwsza ciaze zachodziłam na zasadzie "bara bara jak sie uda to bedzie gitara " zaszłam w 2 cyklu poroniłam pod koniec stycznia tego roku teraz juz nie ejstem taka wyluzowana, wymyslam sobie miliony problemów z hormonami, z komplikacjami po zabiegu etc i mysle ze tu jest pies pogrzebany - w mojej głowie dlatego nie szalej koleżanko, ja tez jestem w podobnym wieku jak Ty, - za 5 miesiecy trzydziestka i zero dzieci nie napuszczaj sie sama na siebie - daj sobie luz, poki nie zapedziłas sie jeszcze w taki kozi róg jak ja Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:51 Próbuję dać luz i w teorii zrobić to jest bardzo łatwo, gorzej niestety w praktyce... Postanowiliśmy sobie z mężem, że przez najbliższy rok staramy się, ale nie podejmujemy żadnych kroków jeśli się nie uda. Łatwo powiedzieć, ale wygrać z myślami, które się kłębią w głowie to już niestety inna bajka... Może to irracjonalne, ale boję się, że los się teraz na mnie mści za to, że jeszcze 5 lat temu nie wyobrażałam sobie posiadania dzieci i mówiłam, że nigdy nie będę ich chciała mieć... Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:54 ja tez mowiłam 5 lat temu, ze żadnych dzieci ale po moich rpzejsciach nie uwazam, ze los sie mści takie zycie po prostu a co do zachodzenia to mam tylko jedna kolezanke, ktora zaszła od 1. strzału \ Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 14:56 Pewnie masz rację i podziwiam, że własnie po tych przejściach tak sobie z tym radzisz. Silna babka z Ciebie Dobra, ja też kończę z tym czarnowidztwem. Uda się. Musi. Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 15:08 i tak trzymaj no i mam nadzieje ze spotkamy sie na majówkach (u mnie tez juz sie zaczyna @ ) Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 10:23 dzieciusie3 napisała: > migotka.s czemu testu nie zrobisz !!!!! jak dzis nie dostane to jutro zrobie Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 21:58 No to czekam ze zniecierpliwieniem,jeszcze tylko podaj godzinę kiedy nam oświadczysz ze masz dwie krechy na teście Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 09.08.11, 23:40 dzieciusie3 napisała: > No to czekam ze zniecierpliwieniem,jeszcze tylko podaj godzinę kiedy nam oświad > czysz ze masz dwie krechy na teście > chyba wam oświadczę sromotną klęskę i to o tej włalsnie godzinie nie wytrzymałam zrobiłam ten test godzine temu i dupa ani 2 krech ani okresu Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 10.08.11, 07:29 migotka.s czyli jeszcze nie ma psa pogrzebanego bo do puki nie ma @ do póty jest nadzieja !! Trzymaj się dzielnie i myśl jednak nie optymistycznie tylko bądź neutralna. Zrobiłaś test i mimo,że jest negatywny wiesz,że nie jest wszystko przesądzone. Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 10.08.11, 08:04 Dzieciusie 3 - bardzo bardzo Ci dziekuję za to, ze tak mnie wspierasz i dopingujesz - jestes niesamowita @ dostałam w nocy - czyli spoznił sie jakies 20 godzin a ja juz jak widac urzadziłam histerie ze mozne ciąża (i jestem w plecy 15 zeta na teście ))))))))))))))))))))) ) dzis ide do mojego gina i nie wyjde dopóki czegos ze mna nie zrobi z koncem lipca mineło 6 miesiecy od poronienia - dopiero ten okres jest bardziej w stylu tego, co było przed ciąza - czyli mnie skreca.... zastanawiam sie czy moze po rpostu organizm nie potrzebuje wiecej czasu niz przeisowe 3 miesiace? no w kazdym razie minie @ i zabieramy sie znowu do roboty - nie dam sobie wmowic, ze nie zajde w ciaze skoro raz zaszłam i to do drugiego strzału ! mam nadzieje ze maj 2012 bedzie nasz Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 10.08.11, 08:51 Kurczę,a już myślałam,że naprawdę jesteś w ciąży,jest mi przykro bo może też nie potrzebnie Cię nakręcałam,ale czasami jest to potrzebne,żeby ktoś taki był obok Czyli mówisz,że idziesz do lekarza,nie wiem co mam Ci życzyć chyba jednak żeby wszystko było dobrze i staranie się nie odwlekało Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 10.08.11, 11:37 musze z nim powaznie pogadac o tyn HSG - moze tu jest pies pogrzebany.... Odpowiedz Link
dzieciusie3 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 10.08.11, 12:03 Wytłumacz mi ten skrót bo nie kumam Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 10.08.11, 12:56 no to badania ktorym sie sprawdza drożnośc jajowodów - np po zabiegu gdzie moga sie zrobic zrosty... Odpowiedz Link
vandikia Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 11.08.11, 15:41 dołączam w sobotę idę na Bhcg Odpowiedz Link
karus1a Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 11.08.11, 22:56 Ponoć mówią że po tym badaniu ..tzn usunięciu zrostów jeśli ktoś ma to się łatwiej zachodzi w ciążę..ale różnie mówią..Przykro mi , że ci się nie udało. Próbuj dalej .. a ja za was wszystkie trzymam kciuki..nie poddajemy się walczymy do skutku Mi do okresu zostało jeszcze 11 dni..a przed nami jeszcze urlop więc zobaczymy czy coś wyszło czy też nie..Niestety jakoś tak wyszło nam w tym miesiącu że nie za często się seksiliśmy..ale jestem dobrej myśli ;] Chyba tylko ja taki nocny marek ..Dobrej nocki wam i stosunkowo udanej Odpowiedz Link
jomi81 Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 18.08.11, 10:06 Jak tam dziewczyny? Coś mały ruch na naszym forum. Co prawda lipiec za nami, ale sierpień trwa, więc może sierpniowe starania zakończymy sukcesem Ja się nie poddaję, temperaturę mierzę i myślę że w połowie przyszłego tygodnia powinnam mieć owulację i może w końcu się uda. A na początku września jadę się odstresować nad morze Trzymam kciuki za wszystkie Koleżanki! Odpowiedz Link
migotka.s Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 18.08.11, 13:28 mały ruch bo wszyscy na testowaniu wrzesniowym )))) ale faktycznie starania mamy sierpniowe Odpowiedz Link
karus1a Re: Lipcowo-sierpniowe starania! 07.09.11, 13:40 Ja już po urlopie..niestety okres dostałam w sierpniu 20 i dupa dzidzi nie będzie majowej.. pocieszam się tylko faktem że według chińskiego kalendarza planowania płci..od września do końca roku mam ponoć szansę na dziewczynkę zobaczymy..narazie ćwiczymy :] Odpowiedz Link