Dodaj do ulubionych

Czekam i nie wiem na co;)

30.12.11, 12:13
Mam obecnie 28 dc, około 25 dc powinnam dostać @ ale nic się nie dzieje. Piersi nie bolą, tylko dziwne uczucie w podbrzuszu, od praktycznie 26 dc. Z ciekawości zmierzyłam temp w pochwie o godz 11, po spokojnym leżakowaniuwink temp 37,6. Piszę o tym bo wczoraj doczytałam się że już taka sytuacja miała miejsce u innej osoby, ta osoba zaszła w ciąże, miała w 24 dc 37,2. Ja ogólnie nie chce się nakręcać, ale możliwe że się w końcu udało albo i nie. Raz już miałam skok z dc z 25 dc na 30 dc, kiedy to pojawiła sie@.
Czekam więc cierpliwie, gorzej że jutro sylwek, wiec jak tak dalej pójdzie nici z picia, bo nie chce szkodzić organizmowi. Zauważyłam że od ok 21 dc mam nawracające bóle głowy, takie jakby migrenowe, apetyt spadł do minimum. Powiem wam szczerze że sie boję. Badałam temp ale w ustach więc to i tak nie są prawidłowe wyniki. Czekam na 1 dc aby móc przyjąć wiesiołek, castagnus no i rozpocząć mierzenie temp tam gdzie powinna być mierzona od samego początku.Ale nadzieja nie umiera we mniewink
Obserwuj wątek
    • migotka.s Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 12:51
      Zrób test albo betę i bedziesz wiedziec wszystko smile
      • ca.melia Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 13:17
        nie czekaj i się nie nakręcaj. Im bardziej myślisz, że jesteś w ciąży, tym bardziej w niej nie jesteś.
        A kiedy wydaje Ci się, że nie jesteś na 10000%, to bywają miłe zaskoczenia.

Nie wsłuchuj się w siebie tak bardzo, po co?
    • kotkowa Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 13:46
      Pozostaje trzymać kciuki smile Wszystko jest możliwe. Tą temp. bym się nie sugerowała, bo godz. 11 to zdecydowanie za późno na pomiar. Z godziny na godzinę temp. rośnie. Ja niestety mam plamienie/lekkie krwawienie, a temp. poszła w górę, dziś o 6 rano było 37.14. Ale ja wiem, że to @ się rozkręca i temp. spadnie lada dzień. Po prostu temp. może spaść dopiero w trakcie @, a nawet po. Grunt to, że @ nie ma- a kiedy testujesz?
      • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 14:22
        Juz powinnam ale zwlekam, bo raz miałam @ w 30 dc poczekam z testem do 3 stycznia i wtedy najwyzej zrobie. Własnie staram sie nie nakrecac. Bedzie jak bedzie.
        • ambrozja08 Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 14:30
          ale jak tak będziesz czekać to nawet ze stresu moze Ci się @ opóxnić i wtedy zrobisz sobie niepotrzebne nadzieje...zrób test i tak czy tak baw się dobrze w sylwestra!!!po co się zamęczać????termin @ już minął wiec zrób test!!!już do apteki!!!
          • migotka.s Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 14:39
            testowac testowac smile nie ma na co czekac

juz i tak nic nie zmienicie wink
            • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 14:57
              W sumie macie racje. Dziś pójdę po test i go zrobie. Trzymajcie kciuki jakby co.
              • kotkowa Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 15:12
                Trzymam, trzymam! Daj znać.
                Sama myślę kiedy testować i czy w ogóle jest sens. Gdyby nie luteina, to bym testu nie robiła, tylko czekała czy plamienie zamieni się w solidną @, a tak, mimo plamienia boję się odstawić lutkę bez sprawdzenia, czy ciąży nie ma - bo w końcu w ciąży plamienia też się zdarzają. Zaczekam jeszcze może ze 2 dni, no chyba, że to plamienie bardzo się rozkręci, a temp. spadnie. A, no i w Sylwestra pewnie pić nie będę, choć na 99% ciąży nie ma, ech.
                • migotka.s Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 15:23
                  ja trzymam kciuki !!

• pikka6 Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 15:47
      jeśli wiesz kiedy miałaś skok temperatury to możesz przypuszczać że miesiączka się spóźnie i że możesz być w ciąży. Wtedy jak najbardziej zrób test. Ale jeśli nie mierzyłaś temperatury albo nie byłaś na usg w okresie okołoowulacyjnym to nie wiesz kiedy była owulacja czy skok temp. tym samym kiedy zaczęła się faza lutealna. Dlatego nie możesz zakładać że krwawienie się spóźnia bo mogłaś mieć skok dopiero ok 20 dc więc byłoby planowo.
      I dlaczego twierdzisz że pomiar oralny jest nie prawidłowy???? jest nieco mniej dokładny ale nie nieprawidlowy. Wiele dziewczyn tak mierzy i wykresy są dosyć równe. JA nigdy nie miałam z tego powodu kłopotów.
      • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 15:49
        To patrzcac na niego możesz stwierdzić kiedy mógł być skok?
      • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 15:58
        enpr.pl/2328 mój wykres również z dzisiejszą temp poranną.
        • pikka6 Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 16:27
          ni właśnie tak jak mówiłam, skok może być najwcześniej 20 dc choć dałabym pewnie 22dc więc wszystko jest ok, krwawienie się wcale nie spóźnia. W następnym cyklu zaznaczaj choćby rodzaj śluzu jeśli do badania szyjki się nie przekonasz choć polecam, bo z samej temperatury ciężko określić kiedy był skok. Ale wygląda że przed 20 dc to go raczej na pewno nie było.
          • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 16:35
            To ile jeszcze będe czekać na @?
        • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 16:37
          13 dc też można uznać za skok, bo raczej od 20 dc miałam na maksa przeziębienie i stąd temp była nie właściwa.
    • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 18:05
      Test negatywny, jedna kreska druga prawie nie widoczna, bardzo blada więc pewnie tak ma byc przy negatywnym. Czekam na @, by w końcu wziąść wiesiołek i castagnusa.
      • justyna3003 Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 18:31
        katharin napisała:

> Test negatywny, jedna kreska druga prawie nie widoczna, bardzo blada więc pewni
        > e tak ma byc przy negatywnym. Czekam na @, by w końcu wziąść wiesiołek i castag
        > nusa.
        Jak jest choćby cień drugiej kreski to test jest pozytywny!Powtórz za 2-3 dni a kreska już będzie lepiej widoczna!
        • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 19:23
          Teraz poczekam do 3 stycznia jak się @ nie pojawi to zrobie znowu test.
          • 4lasica Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 20:18
            kobito nie pij jutro alkoholu bo ty w ciazy jestes smile wiem co mowie smile moja slaba kreska ma juz 5 lat smile a jak nie wierzysz to powtorz jutro rano i zobaczysz ze krecha bedzie grubsza! tylko z rana!!!
            • ambrozja08 katharin!!!! 30.12.11, 20:28
              jak jest jakakolwiek kreska to oznacza ona ciążę!!!!instrukcji obsługi nie czytałaś??wink zrób test z porannego moczu to będzie wszystko jasne!!!!zrób nam ładny prezent na nowy roksmilesmilesmile a co do tego co pikka pisała..nie można się tak bardzo tego trzymać bo z moich poziomów hormonu po badaniach stwierdziłyście że owu nie było że bezow. i co? i jestem w 4 miesiącu ciąży!a temperaturę mam cały czas taką samą jak przed ciążą...jednak metody termiczne czy obserwacje śluzu nie dają 100% pewności ani w stronę zabezpieczania się przed ciążą ani w drugą stronęwink ja śluzu płodnego w cyklu w którym zaszłam również nie zauważyłam...
      • ambrozja08 Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 20:30
        a ja też tak czekałam żeby zacząć brać clostylbegyt bo niby cykle bezowulacyjne miałamwink
        • marzena604 Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 21:39
          Katherin to ja już Ci gratuluję. U mnie 2 testy wyszły z bladymi kreskami i jestem w 7tc smile Jak nam na słowo nie wierzysz, to betę zrób smile
          • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 22:22
            Właśnie myślę aby bete zrobić i po kłopocie wtedy się okaże. Boję się że za wcześnie na radość,a z kolei nie wierzę w ten drugi paseczekcrying żebyście widziały moje dłonie jak robiłam test- częsły się strasznie, jak przed jakimś egzaminem. Jutro nie będe pić i zrobie bete. Dzięki dziewczynywink
            • marzena604 Re: Czekam i nie wiem na co;) 30.12.11, 22:42
              big_grin Nic nam mówić nie musisz o trzęsących się rękach-ja jak robiłam, to mało palpitacji nie dostałam big_grin
              Czekamy na wieści smile Jutro ta betę zrobisz?
            • justyna3003 Re: Czekam i nie wiem na co;) 31.12.11, 10:50
              i jak beta hcg zrobione?
              • marzena604 Re: Czekam i nie wiem na co;) 31.12.11, 12:14
                No właśnie, jak beta?
                • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 31.12.11, 14:38
                  Niestety dziś jestem tak zalatana że nawet nie mam kiedy pomyśleć o becie a przychodnie i labolatoria mam pozamykane w sobote. W poniedziałek zrobie bete a na imprezie nie bede pić.

Dla was dziewczyny ode mnie życzenie Na Nowy Rok, aby spełniło się najwieksze marzenie waszego życia, abyście były zdrowe, pogodne i szczęśliwe. Do siego roku dziewczyny!;*
                  • katharin Re: Czekam i nie wiem na co;) 01.01.12, 17:24
                    Niestety @ przyszła i powolutku sie rozkręcacrying Będziemy próbować dalej. Dzięki za odp na pytania i wsparciewinkPozdrawiam.
                    • marzena604 Re: Czekam i nie wiem na co;) 01.01.12, 22:35
                      Jeśli test wyszedł Ci pozytywny i krwawisz, to coś może być nie tak. Ja bym się na Twoim miejscu do gina jutro wybrała... I zrób betę na wszelki wypadek...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka