Dodaj do ulubionych

czy ktoś też tak ma?

17.08.12, 11:20
wszystkie wyniki w normie - napisałam na forum eksperckim Bociana i dr potwierdził zdanie mojej gin. Hormony ok, cytologia, usg też i badanie nasienia. Owu mam. To dlaczego nie wychodzi?
Ciężko szukać po omacku. Nie wiem jakie badania jeszcze byłyby sensowne? Wg lekarzy powinniśmy uzbroić się w cierpliwość, tylko ja już nie mam 20 latuncertain
Musiałam sobie pomarudzić trochęsmile
Obserwuj wątek
    • njut Re: czy ktoś też tak ma? 17.08.12, 11:40
      Nie wiem czy będzie Ci łatwiej jak napiszę, że u nas to samo a lat to już nawet 30 nie mam wink I starania od ponad 3 lat...
      • malpkap njut:) 17.08.12, 12:15
        nie świruj, do 39 to 30smile
    • kotkowa Re: czy ktoś też tak ma? 17.08.12, 11:43
      Nie wiem jakie masz te wyniki hormonow, ale mi ekspert na bocianie napisal rowniez, ze moj estradiol nie ma znaczenia i niby jest ok, a wg mojego gina ma duze znaczenie i z racji tego, ze jest za niski mam stymulacje, od tego cyklu nawet zwiekszona. Lekarze nieraz sie roznia w ocenie wynikow niestety. Ja szukalam swego czasu dobrego lekarza dosc dlugo, bo inni nie widzieli problemu, a dzieki temu, ktorego mam teraz, mam juz 1 dziecko i nadzieje na drugie.
      A Ty starasz sie o pierwsze dziecko? Nie mialas zadnej operacji, cc, zabiegow w jamie brzusznej itd? Bo moze warto jeszcze zbadac sprawe ewentualnych zrostow, endometriozy?
      Jakie hormony badalas? Faze lutealna masz dobrze sprawdzona?
      • malpkap kotkowa 17.08.12, 11:52
        4 dzień cyklu:
        LH 8,66 mIU/ml
        FSH 8,36 mIU/ml
        estradiol 42,38 pg/ml
        prolaktyna 20,53 ng/ml

21 dzień cyklu:
        TSH 1,71
        Prolaktyna 39,59 ng/ml
        Progesteron 26,83 ng/ml

Faza lutealna 15 dni, owu potwierdzona na usg. Prolaktyna raz była powyżej normy, ale nie hamuje owu i progesteron jest ładny.
        Mam syna, urodzony przez cc. Myślę o drożności, ale skoro pare miesięcy temu w ciążę zaszłam (niestety skończyła się w 35 dc) to lekarz stwierdził, ze można się z tym wstrzymać. Cykle zawsze 28 dni (co do godziny). Na usg wszystko ślicznie.
        Zdaję sobie sprawę, że ekspert to nie wyroczniasmile ale mi już 3 lekarzy powiedziało, ze nasze wyniki są ok. Teraz idę do nowego, jeśli nic się nie zmieni to klinika.
        • misiu.stefan Re: kotkowa 17.08.12, 14:10
          Ja miałam tak samo - wyniki moje i męża OK, gin w klinice powiedział, że nie ma się do czego przyczepić. Lekarze też kazali czekać, zalecali cierpliwość (która już mi się wyczerpywała).
          Staraliśmy się długo ponad rok - wreszcie się udało, po monitoringu, chyba udało nam się wcelować w owu.

Słyszałam, że przy wszystkich wynikach prawidłowych i trafieniu w dni płodne ma się ok 25% szans na poczęcie dzidziusia.
          • malpkap misiu.stefan 17.08.12, 14:37
            Jak trudno być cierpliwymsmile
            gratuluję, fajnie, że się w końcu udało.
        • kotkowa Re: kotkowa 17.08.12, 15:40
          No faktycznie wyniki są ładne, jedynie prl trochę wysoka, ale skoro fl długa, progesteron bardzo ładny, to raczej nie ma negatywnego wpływu. No i to zajście w ciążę parę m-cy temu też przemawia za tym, że zrostów nie ma. Może faktycznie potrzeba cierpliwości? Nie wiem co jeszcze można zbadać, jedynie estradiol tuż przed owu i po owu przychodzi mi do głowy, bo owulacja może być, ale komórka słabo dojrzała. Choć z drugiej strony fl jest długa i prg bardzo ładny, to by świadczyło na korzyść.
          • malpkap Re: kotkowa 17.08.12, 19:55
            Kotkowa, ja wiem, że przy niedrożnych może dojść do zapłodnienia (jednak plemnik jest sporo mniejszy od kom. jajowej, więc może się przedostać) tylko tak zapłodnione jajo ponieważ nie "umie" dotrzeć do macicy osadza się w jajowodzie i mamy do czynienia z ciążą ektopową (w tym przypadku jajowodową). Zastanawia mnie tylko czy może też dojść do wczesnego poronienia takiej ciąży (jakby nie było na etapie 5 tyg. biochemicznej)...Bo przecież tak wczesna ciąża jest potwierdzona jedynie przez betę lub sikańca, więc tak naprawdę nie wiemy czy była dobrze zagnieżdżona.
            Mam nadzieję, że nie namieszałam za bardzosmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka