Dodaj do ulubionych

Wędrująca szyjka

27.09.12, 20:42
Generalnie to nic nowego dla mnie, ale do tej pory było tak TYLKO podczas okresu i w okolicy owulacji. Natomiast od kliku dni szyjka mnie "zadziwia". Rano jest wysoko, zamknięta i średnio twarda. W ciągu dnia schodzi coraz niżej, żeby wieczorem być tak nisko, że sprawia wrażenie, że na wierzch zaraz wyjdzie, a do tego jest bardzo rozpulchniona. Jeśli byłą owulacji to już jestem po niej wg wykresu. Ciąża - nie sądzę, znowu te wyjazdy z pracy... (wykończą mnie). Więc o co jej chodzi? Czemu sobie tak "wędruje" ostatnio?
Obserwuj wątek
    • njut Re: Wędrująca szyjka 28.09.12, 08:08
      nik.menko szyjkę tak jak temperaturę bada się o stałej porze i nie rano ani w dzień. Najlepiej po całym dniu tak jak większość dziewczyn podczas kąpieli.
      Mi się zdarza, że sprawdzę na początku mycia i jest średnio wysoko a np po 2 min jest wysoko... i wtedy nie wiem - np taką sytuację miałam wczoraj.
      • nglka Re: Wędrująca szyjka 28.09.12, 12:14
        Ale szyi nie powinno się badać ani podczas a ni tuż po kąpieli. Tak jak nie badamy je po dłuższym siedzeniu czy leżeniu.

Szyję najlepiej badać kiedy nasze ciało nie jest poddane ani gwałtownym zmianom temperatury [gorący prysznic, gorąca kąpiel] ani nie jest rozleniwione [sen, długie siedzenie, długa kąpiel].
        • njut Re: Wędrująca szyjka 29.09.12, 07:37
          Ja badam na samym początku kąpieli, zaraz po umyciu rączek smile Czasami pokusi mnie żeby sprawdzić po chwili i wtedy często szyjka wydaje się być wyżej.
          Z wysokością nie mam takich problemów jak z miękkością - tego nie mogę do końca wyłapać a obserwuję się od roku.
          • nik.men Re: Wędrująca szyjka 29.09.12, 09:15
            ja póki co mam największy problem otwartością, chociaż twardość/miękkość też mi czasem trudno ocenić. Jak nie jestem pewna, to nie zaznaczam w enpr.
          • nglka Re: Wędrująca szyjka 29.09.12, 09:31
            njut napisała:

> Ja badam na samym początku kąpieli, zaraz po umyciu rączek smile Czasami pokusi mn
            > ie żeby sprawdzić po chwili i wtedy często szyjka wydaje się być wyżej.

Właśnie dlatego badanie w kąpieli jest niemiarodajne.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka