rebcia 02.08.04, 19:58 Cześć!Bardzo mi zależy by zrobić test po stosunku w tym miesiącu.Mieszkam w Katowicach i nie wiem gdzie to zrobić, jak możecie to pomóżcie!Błagam! Pozdrawiam Gocha Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gagat100 Re: test PCI 02.08.04, 20:24 Jaki test??? Pozdrawiam Asia & aniołek *05.03.2004 Czytelna lista DOBRYCH ginekologów Odpowiedz Link
rebcia Re: test PCI 02.08.04, 20:39 To jest taki test robiony w pare godzin po stosunku i oceniający ruchliwość i żywotność plemników w śluzie - ginekolog pobiera s szyjki taki śluz i ocenia pod mikroskopem czy np.nie ma wrogości śluzu albo czy plemniczki mają szanse dotrzeć do jajeczka.Proste badanie a czasami naprawdę dużo może wyjaśnić albo przynajmniej skierować na dobry tor diagnostykę.Mój ginekolog wyjechał na urlop a ja to muszę sprawdzić w ty miesiącu(bo robi się to w dni płodne).Takie sprawdzające po leczeniu. Mam nadzieję,że Ci troszeczkę przybliżyłam ten test.Pozdrawim i czekam na pomoc! Odpowiedz Link
aquarius72 Re: test PCI 02.08.04, 20:53 Myślę, że pewnie zrobią Ci to w klinice Novomedica w Mysłowicach (15 min. jazdy samochodem z Katowic) - zadzwoń i zapytaj - tel. 316 37 71. ( zobacz też www.novomedica.pl ) Odpowiedz Link
rebcia Re: test PCI 02.08.04, 21:08 Wielkie dzięki!Mam nadzięję że mają wolne terminy bo moja cierpliwość z każdym miesiącem starań jest coraz mniesza - a staramy się już cały rok!!! < Pozdrawim Gocha Odpowiedz Link
rebcia Re: test PCI 03.08.04, 14:34 Udało się w piątek jade na PCT no i wynik będzie za 15 min - super! Mam tylko nadzieję, że będzie dobry!!!Trzymajcie kciuki. < Pozdrawiam Gocha Odpowiedz Link
rebcia Re: test PCI 03.08.04, 07:10 Tak wsumie to pomylilam literke - PCT!Ale spostrzegawczość...! <Sorki! Odpowiedz Link
rebcia Re: test PCI 06.08.04, 20:14 No to poszłam na ten test i...jest mi bardzo smutno bo znowu się okazało,że plemniczkom wcale nie spieszno do jajeczka, które zwarte i gotowe już na nie czeka! A takie miałam nadzieje, że po leczeniu antybiotykami w końcu się uda i zobaczę moją upragnioną fasolkę.Teraz znowu diagnostyka dlaczego..?..i znowu kolejne miesiące. Troszeczkę już trace siły!!!Może miała któraś z was podobne problemy?Napiszcie coś ku pokrzepieniu serduszka. Pozdrawiam Gocha Odpowiedz Link
aquarius72 Re: test PCI 06.08.04, 20:54 Jeśli to tzw. "wrogi śluz", to może powinnaś spróbować inseminacji (podobno w takim przypadku jest b. skuteczna)? A jeśli plemniczki nie są najmocniejsze pomyślcie może od razu o in vitro (robią je w Novomedice). A co powiedział lekarz? Odpowiedz Link
rebcia Re: test PCI 06.08.04, 21:14 Ze śluzem jest wszystko ok.tylko tym małym ... się nie chce do przodu - podobno jest jakaś szansa ale mała. Ide we wtorek z kompletem badań do Novomediki na konsultację(do dr Błaszczyka-wiesz coś o nim).Dzisiaj już mi zasugerowano możliwość inseminacji - zobaczymy.Dzięki,że tak szybko odpisałas ,bo ja siedze i myśle i wiem,że nic nie wymyśle...z tych nerwów,które dziś szczytują!!! Odpowiedz Link
aquarius72 Re: test PCI 06.08.04, 21:21 Byliśmy u dr Błaszczyka w grudniu na jednej wizycie (więcej już nie byłam, bo zaciążyłam). Wydał mi się b. rzeczowy i konkretny. Wiem też, że chwalono go na forum "bociana" (właśnie za udane inseminacje). Myślę, że dobrze trafiłaś - jak już się leczyć, to lepiej w wyspecjalizowanej klinice, a nie u "zwykłego" ginekologa. Jeśli z Tobą jest wszystko OK, to tak się nie stresuj (wtedy skacze prolaktyna , a plemniki można trochę "podrasować". Tylko trzeba uporać się z bakteriami. Życzę powodzenia )) Odpowiedz Link
rebcia Re: test PCI 06.08.04, 21:35 Nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu.Wieeeelkiie dzieki. W domu to z moim mezem nie pogadam ,bo on jest jeszcze bardziej zestresowany tym wszystkim. Trzymaj w takim razie mocno za mnie kciuki, a ja trzymam za Was! Grunt to sie nie poddawc! Pozdrawiam Gocha Odpowiedz Link