02.08.04, 19:58
Cześć!Bardzo mi zależy by zrobić test po stosunku w tym miesiącu.Mieszkam w
Katowicach i nie wiem gdzie to zrobić, jak możecie to pomóżcie!Błagam!
Pozdrawiam Gocha
Obserwuj wątek
    • gagat100 Re: test PCI 02.08.04, 20:24
      Jaki test???

Pozdrawiam Asia
      & aniołek *05.03.2004

Czytelna lista DOBRYCH ginekologów
      • rebcia Re: test PCI 02.08.04, 20:39
        To jest taki test robiony w pare godzin po stosunku i oceniający ruchliwość i
        żywotność plemników w śluzie - ginekolog pobiera s szyjki taki śluz i ocenia
        pod mikroskopem czy np.nie ma wrogości śluzu albo czy plemniczki mają szanse
        dotrzeć do jajeczka.Proste badanie a czasami naprawdę dużo może wyjaśnić albo
        przynajmniej skierować na dobry tor diagnostykę.Mój ginekolog wyjechał na urlop
        a ja to muszę sprawdzić w ty miesiącu(bo robi się to w dni płodne).Takie
        sprawdzające po leczeniu. Mam nadzieję,że Ci troszeczkę przybliżyłam ten
        test.Pozdrawim i czekam na pomoc!
        • aquarius72 Re: test PCI 02.08.04, 20:53
          Myślę, że pewnie zrobią Ci to w klinice Novomedica w Mysłowicach (15 min. jazdy
          samochodem z Katowic) - zadzwoń i zapytaj - tel. 316 37 71. ( zobacz też
          www.novomedica.pl )
          • rebcia Re: test PCI 02.08.04, 21:08
            Wielkie dzięki!Mam nadzięję że mają wolne terminy bo moja cierpliwość z każdym
            miesiącem starań jest coraz mniesza - a staramy się już cały rok!!!
            < Pozdrawim Gocha
          • rebcia Re: test PCI 03.08.04, 14:34
            Udało się w piątek jade na PCT no i wynik będzie za 15 min - super! Mam tylko
            nadzieję, że będzie dobry!!!Trzymajcie kciuki.
            < Pozdrawiam Gocha
            • aquarius72 Re: test PCI 03.08.04, 18:24
              @@ smile))
      • rebcia Re: test PCI 03.08.04, 07:10
        Tak wsumie to pomylilam literke - PCT!Ale spostrzegawczość...!
        <Sorki!
        • rebcia Re: test PCI 06.08.04, 20:14
          No to poszłam na ten test i...jest mi bardzo smutno bo znowu się okazało,że
          plemniczkom wcale nie spieszno do jajeczka, które zwarte i gotowe już na nie
          czeka!
          A takie miałam nadzieje, że po leczeniu antybiotykami w końcu się uda i
          zobaczę moją upragnioną fasolkę.Teraz znowu diagnostyka dlaczego..?..i znowu
          kolejne miesiące. Troszeczkę już trace siły!!!Może miała któraś z was podobne
          problemy?Napiszcie coś ku pokrzepieniu serduszka.

Pozdrawiam Gocha
          • aquarius72 Re: test PCI 06.08.04, 20:54
            Jeśli to tzw. "wrogi śluz", to może powinnaś spróbować inseminacji (podobno w
            takim przypadku jest b. skuteczna)? A jeśli plemniczki nie są najmocniejsze
            pomyślcie może od razu o in vitro (robią je w Novomedice). A co powiedział
            lekarz?
            • rebcia Re: test PCI 06.08.04, 21:14
              Ze śluzem jest wszystko ok.tylko tym małym ... się nie chce do przodu - podobno
              jest jakaś szansa ale mała. Ide we wtorek z kompletem badań do Novomediki na
              konsultację(do dr Błaszczyka-wiesz coś o nim).Dzisiaj już mi zasugerowano
              możliwość inseminacji - zobaczymy.Dzięki,że tak szybko odpisałas ,bo ja siedze
              i myśle i wiem,że nic nie wymyśle...z tych nerwów,które dziś szczytują!!!
              • aquarius72 Re: test PCI 06.08.04, 21:21
                Byliśmy u dr Błaszczyka w grudniu na jednej wizycie (więcej już nie byłam, bo
                zaciążyłam). Wydał mi się b. rzeczowy i konkretny. Wiem też, że chwalono go na
                forum "bociana" (właśnie za udane inseminacje). Myślę, że dobrze trafiłaś - jak
                już się leczyć, to lepiej w wyspecjalizowanej klinice, a nie u "zwykłego"
                ginekologa.
                Jeśli z Tobą jest wszystko OK, to tak się nie stresuj (wtedy skacze
                prolaktyna smile, a plemniki można trochę "podrasować". Tylko trzeba uporać się z
                bakteriami.
                Życzę powodzenia smile))
                • rebcia Re: test PCI 06.08.04, 21:35
                  Nawet nie wiesz jak mnie podniosłaś na duchu.Wieeeelkiie dzieki. W domu to z
                  moim mezem nie pogadam ,bo on jest jeszcze bardziej zestresowany tym wszystkim.
                  Trzymaj w takim razie mocno za mnie kciuki, a ja trzymam za Was! Grunt to sie
                  nie poddawc!

Pozdrawiam Gocha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka