06.08.13, 11:31
W piątek zrobiłam pierwszy LH Test wyszedł pozytywny, czyli owulacja powinna nastąpić w przeciągu 24 a 36 godzin. Powtórzyłam test w sobotę, niedzielę oraz wczoraj - wyniki wyszły pozytywne. Dzisiaj natomiast wynik wyszedł ujemny. Czy to oznacza, że przez weekend nastąpiła owulacja i najprawdopodobniej mogło dojść do zapłodnienia? Dobrze to rozumiem? Kiedy mogłabym zrobić test ciążowy lub beta HCG aby mieć pewność?
Czy któraś z Was korzystała z LH Testów i jakie były tego konsekwencje?
Będę wdzięczna za odpowiedź!
Obserwuj wątek
    • mebloscianka_dziadka_franka Re: LH Test - 06.08.13, 11:55
      Test owulacyjny nie wykaże czy doszło do owulacji, pokazuje tylko, że w najbliższych godzinach może do niej dojść. Dlatego nie opierałabym się na samych testach, jeżeli chcesz wiedzieć, czy miałaś owulację i czy mogło dojść do zapłodnienia. Test ciążowy dobrze jest robić najwcześniej w dniu oczekiwanej miesiączki, a najlepiej 1-2 dni po, badanie beta HCG można zrobić parę dni wcześniej niż spodziewana @, ale też najlepiej poczekać do terminu @.
    • sztucznamrowka Re: LH Test - 11.08.13, 22:05
      Moje doświadczenia z testami LH:
      3 lata temu udało mi się zajść w ciążę dzięki takiemu testowi - były 2 kreski, potem współżycie (tylko jedno co dziwne) i udało się po około 2 latach starań....mamy synka smile
      Obecnie staramy się o drugie dziecko, też używałam testu LH w ostatnim cyklu i poprzednim i nic...nie udało się....
      zupełnie nie wiem co robić....do tej pory myślałam, że jak na teście są 2 kreski to na pewno będzie owulacja...dodam, że mam 36 lat a mąż 47 więc młodzi nie jesteśmy....
      czas ucieka...sad
      • lena317 Re: LH Test - 12.08.13, 08:21
        Byłam przekonana, że mogło dojść do zapłodnienia w tych dniach kiedy testy owulacyjne pokazały wynik pozytywny. Lecz jednak się myliły. W piątek byłam u ginekologa z bólem podbrzusza i okazało się, że lada dzień pęcherzyk pęknie, co oznacza że testy owulacyjne nie pokazały mi prawidłowych wyników. To jest nasz pierwszy miesiąc starań o drugie dziecko i tak naprawdę tylko przypadkiem dowiedziałam się o nadchodzącej owulacji przez nagłą wizytę o ginekologa.
        Nie jestem pewna jak mam podchodzić do tych testów owulacyjnych na chwilę obecną, zawiodłam się na pewno.
        Teoretycznie jeśli na teście wychodzą dwie kreski nie jest to koniecznie pozytywny wynik, ta pierwsza kreska musi być o wiele bardziej intensywniejsza od tej drugiej - wtedy dopiero test mówi, że może nastąpić do owulacji w ciągu 24 do 36 godzin. U mnie na przykład owulacja musiała nastąpić między 19 a 21 dniem cyklu, wcale nie książkowo! Może najlepsza w Twoim przypadku byłaby wizyta u ginekologa, który mógłby pomóc Ci wyliczyć dni płodne?
        Zwracając się do Waszego wieku, Moja Droga, są kobiety (które oczywiście za pomocą lekarzy, ale się udało utrzymać ciążę) w wieku 50-60 lat, które urodziły zdrowe dzieci smile
        • malpkap Re: LH Test - 13.08.13, 12:41
          lena317 napisał(a):

> U mnie na przykład owulacja musiała nastąpić między 19 a 21 dniem cyk
          > lu, wcale nie książkowo! Może najlepsza w Twoim przypadku byłaby wizyta u ginek
          > ologa, który mógłby pomóc Ci wyliczyć dni płodne?
          Lekarz, który "wylicza" dni płodne to konował smile Sensowny może zaproponować monitoring cyklu.
        • ewelinka_1986 Re: LH Test - 13.08.13, 21:21
          robie je od kilku miesiecy i ani razu nie mialam kreski ciemniejszej od testowej, ale jak juz sie pojawi to jest cien ciena, potem jasniutka potem jasna i nie ma wcale
          • calineczka_11 Re: LH Test - 14.08.13, 17:19
            Ja pierwszy raz próbuję testów LH (z Rosmana). A co tam może, coś pomogą w naszych przy długich staraniach. W poniedziałek (10dc) wyszła mi druga blada kreska. W środę (dziś) druga kreska wyszła już mocniejsza od testowej więc chyba zbliża się owu. Oby smile
            Mam jeszcze trzy testy więc zrobię w piątek, to będzie widać (mam nadzieję) czy już LH spadło czy nadal wysokie i potem następny w niedzielę (jakby ten z piątku nadal był "mocny").
            No i mam nadziej, że coś z tego "wyniknie" miłego smilesmile (bo dziś mam koszmarny dzień i ten fakt mnie trochę podniósł na duchu).
            • lena317 Re: LH Test - 14.08.13, 19:26
              Mam nadzieję, że uda Ci się trafić w owulację.
              Także korzystałam z testów kupionych w Rossmann'ie, ale niestety nie pokazały mi prawidłowych wyników. Przez pierwsze 4 dni były mocne kreski, w piąty dzień kreska blada. Już myślałam, że do owulacji doszło - a tu niespodzianka, tydzień później u ginekologa dowiedziałam się, że pęcherzyk pęknie za dzień lub dwa. Teraz mam tydzień do miesiączki i ciekawa jestem co się będzie działo.
              Ale z całego serca, życzę powodzenia!
              • calineczka_11 Re: LH Test - 14.08.13, 21:29
                Dzieki, ja Tobie tez smile zobaczymy jak wyjada nastepne. Jesli kolejny bedzie slaby a nastepny znowu mocny, to faktycznie beda do bani. Ale nie bede zapeszac.
                • calineczka_11 Re: LH Test - 17.08.13, 10:41
                  Zgodnie z planem wczoraj (piatek) zrobilam drugi test. Ponownie wyszedl dodatni, zobaczymy jak bedzie w niedziele. Oby zbladl wink
                  • lena317 Re: LH Test - 17.08.13, 12:17
                    Ciekawa jestem i trzymam kciuki!
                    Ja czekam na miesiaczke, do 20-22 powinnam dostac, na chwile obecna mam straszne bole krzyża (coś co nigdy nie sygnalizowalo nadchodzącej miesiaczki). Test leży w domu. Zobaczymy!
                    • calineczka_11 Re: LH Test - 19.08.13, 10:34
                      Hm, niedzielny test to taka mala zagadka. Mialam nadzieje, ze kreska bedzie bladziusienka lub nie bedzie jej wcale. Ale jednak byla i to calkiem wyrazna. Jednak jak patrze na test z piatku i ten wczorajszy to jest on (teraz) duzo jasniejszy. Wiec moze jest juz po owu. Jak da rade jutro rano sprawdze na usg co tam slychac w temacie. Pozdrawiam smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka