12.08.14, 19:56
Staramy się o dziecko dopiero pare dni, a jajuz tracę nadzieje ze cokolwiek z tego będzie. Naczytalam się i nasluchalam od znajomych ze niekotorzy starają się od roku, inni od 3 lat,a ja bym chciała już. tez macie takie myśli?
Wiem,że nie powinnam tego nazywać problemem, ale im bardziej się zagłębiam w te watki ciążowe, tym bardziej tracę nadzieje.
Okres miałam 02.08.14 przytulanko było 11.08.14 dlugosc cykli raczej miałam regularnie czyli tak co 31 dni, w poprzednim miesiącu (okres miałam 05.07) wiec dl cyklu znow się zmienila na 28 i nie wiem która dl mam liczyc.
Obserwuj wątek
    • zuwka Re: problem 12.08.14, 21:28
      Starałaś sie wczoraj i już tracisz nadzieję?
      • alexq1 Re: problem 13.08.14, 09:56
        tak trace nadzieje ze toszybko nastapi,poniewaz to nie jest od tak jakby siechcialo, niektórzy starają się latami.wiem ze musze zmienić myslenie.
        • siven1987 Re: problem 13.08.14, 12:12
          O malucha ktory teraz ma 19m staraliśmy sie raptem 2 cykle tzn w drugim zaszłam bez problemu. Oczywiście jak sie nasłuchałam ze ludzie tyle czasu sie starają i nic to jak w pierwszym nie wyszło to juz byłam gotowa lecieć na in-vitro chociaż żadnych podstaw ku temu by nie było. Teraz o drugie staramy sie od marca ale ja nadal karmie syna wiec to jest jednak u mnie czynnik utrudniający zajście w ciąże. Teraz dostałam @. Pierwszy raz po porodzie wiec nie wiadomo czy wogole jakiekolwiek dni płodne wystąpią. Próbować bedziemy i moze następny raz @ dostanę za kolejne 2,5roku.
          • wesoladama24 Re: problem 13.08.14, 15:12
            Nadzieję trzeba mieć. dwa cykle to nie problem i Ty sama o Tym wiesz, ludzie ktorzy starają się kilka lat-tak jak w moim przypadku prawie 3 lata miną niedługo-, wtedy mają problem. Mimo tego że wszystko jest ok to i tak nie ma. Więc cierpliwości a każda z nas prędzej czy później ujrzy dwie kreseczki na teście ciążowymsmile więc Kobietki do dzieła! Bądźmy dobrej myśli.
      • annapaulina85 Re: problem 13.08.14, 22:01
        Miałam dokładnie identyczne myśli. Od kilku lat słuchaliśmy jak jest bardzo cieżko, co zapewne jest prawdą. Spróbowaliśmy, mniej więcej obserwowałam swoje ciało, kupiłam testy owulacyjne. Nie wierząc w jakiekolwiek szanse powodzenia, właściwie dla śmiechu zrobiłam test dzien przed terminem miesiączki. Pokazały się dwie kreski a ja prawie zemdlałam. Jutro zaczynam 6 tydziensmile
        Z całego serca życze Wam powodzenia i jak najwięcej spokoju, chociaz o to ostatnie jest arcytrudnosmile
    • kasia_18luty Re: problem 13.08.14, 15:21
      Bądź poważna
      • wesoladama24 Re: problem 13.08.14, 15:32
        Zacznij się martwić dopiero jak okres dostaniesz. Bo jeśli okres był dopiero 2.08 to Ty dopiero sie zblizasz do dni płodnych. Więc takie panikowanie jest najgorszym doradcą, korzystaj z przyjemności i nie wmawiaj sobie żadnych głupotsmile
    • lidek0 Re: problem 13.08.14, 20:32
      dlatego warto przed staraniami porobić badania, dzięki nim często skraca się czas starań, poza tym warto znać stan swojego zdrowia, poczytaj tu: www.pakiety.diag.pl/dla_kobiet_planujacych_ciaze,32.html
      • alexq1 Re: problem 14.08.14, 09:01
        wesoladama - tylko nieumiem zbytnio tego policzyć bo moje cykle sa raz 28 a ra 31 dni...sad
        • wesoladama24 Re: problem 18.08.14, 18:32
          przyjrzyj sie dokładnie swojemu ciału. Jeżeli zauważysz śluz inej konsystencji, czyli odpowiedni dla płodnego przezroczysty i rozciagliwy wtedy mozesz zrobic sobie test owu, jezeli wyjdzie ciemniejsza kreska tzn ze owu jest blisko i wystapi w przeciagu 24-48h. Robiłaś sobie kiedyś monitoring cyklu? wtedy dokładnie dowiedziałabyś sie jakiej wielkości jest pecherzyk i kiedy prawdopodobnie moglby peknać. Gdy miałam cykle takie jak Ty, bo teraz mam krotsze to moja owu byla mniej wiecej ok14,15dnia. Wiec teraz juz jest Twoja decyzjasmile
    • alexq1 Re: problem 14.08.14, 08:58
      gratulujesmile a ja zaopatrzyłam się w test ovu dziś będę robila 3 raz idalej nie ma 2 kresek
      • mar.sew87 Re: problem 22.08.14, 05:35
        Alexq, owu nie musi występować jak w zegarku. Nie odliczaj dni i nie trać kasy na czesto zawodne testy. Do ciazy mozna sie szybko przygotować, tak jak napisala lidek - zaczynając od badan.
        Na moim przykladzie: 3mce przed staraniami zrobilam pakiet badan hormonalnych dla kobiet starających sie o ciaza. Wyszly różne przeszkody: pco, niedomoga lutealna, hiperprolaktynemia czynnosciowa, niedoczynność tarczycy, brak owulacji.. Zaczelam leczenie i w pierwszym cyklu staran zaszlam w ciaze!
        Gdybym o tym nie wiedziala,to pewnie co miesiąc plakalabym w poduszkę, zastanawiając sie co jest nie tak i marnując cenny czas..
        • mar.sew87 Re: problem 22.08.14, 05:42
          A jak nie chcesz tracic czasu ale uwazasz tez ze nie warto wydawac kasy na badania, to zacznij przynajmniej obserwować swoje cialo. Wejdź na forum Naturalne Planowanie Rodziny - tam dziewczyny podpowiedza jak mierzyć temperaturę w cyklu, jak obserwować śluz, badać szyjkę itp.
          Chociaz ja i tak obstaje przy badaniach. Uwazam ze jazda kobieta planujaca dziecko powinna od tego zaczynać, a nie dopiero jak gin zaleci po roku bezowocnych starań, gdzie dochodzi koleją przeszkoda - blokada psychiczna..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka