Dodaj do ulubionych

Odczytanie testu po wyznaczonym czasie

06.02.15, 06:33
4 cs i dziś na teście dwie kreski, ale odczytane po więcej niż 5 minutach (może 10-15), więc nie wiem czy test jest wiarygodny, w ulotce nic nie było o późniejszym odczytaniu. Jak myślicie? Są szanse?
Ponadto dziś 27dc więc nieco wcześnie, cykle mam 28-29 dniowe.
Objawy: bóle jak na @, ale rozdrażnienie od kilku dni, ból gardła od 2 dni, katar, lekkie pobolewania piersi a dodatkową dziwną rzeczą jest fakt, że od kilku dni ciągle się mylę pisząc na klawiaturze komputera. Nie jest to objaw ciąży ale może tak u mnie się dodatkowo uwidacznia rozdrażnienie, sama nie wiem, zawsze pisałam sprawnie i szybko, a teraz …… Jutro zrobię drugi test. Oby wyszedł tak, jak dziś..... Oby.....

To czekanie jest trudne, chylę czoła przed wszystkimi, które się starają i czekają, zwłaszcza przed tymi dłużej starającymi się…. życzę wszystkim starającym się powodzenia.
Obserwuj wątek
    • annika23 Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 09:01
      Moim zdaniem ciąża, mi pozytywny test wyszedł w 25dc przy cyklach 28-29 dniowych. Uważaj z przeziębieniem w czasie ciąży nie ma żartów.
      Zrób sobie drugi test, nie pij i nie siusiaj przez jakieś 3 godziny, a wynik powinien być wiarygodny.
      • dziubasekk Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 09:09
        Ja też uważam, że Ci się udało smile
        Powtórz test jurto, albo tak jak poprzedniczka napisała - po min 3 godz nie picia.
    • furtaszek Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 16:05
      Zrobiłam betę - 79.95mlU/ml, więc chyba się udało smile Boję się jeszcze cieszyć, we wtorek ponowię betę.
      • carolajna86 Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 18:23
        fartuszek gratulacje w imieniu staraczek smile jestem w tym samym cyklu starań co Ty i bardzo bym chciała również zobaczyć dwie kreski. Kusi mnie żeby testować wcześniej wink Powodzenia!!!
        • annika23 Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 19:11
          furtaszek, świetna wiadomośćsmile
          • furtaszek Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 19:29
            annika23
            świetna smile wiem smile ale boję się cieszyć, że za wcześnie. Nie najmłodsza już jestem, w 1 ciąży plamiłam, trudny poród zakończony cesarką, 2 ciąża ok, też cesarka. Z racji mojego wieku mam obawy, ale staram się zachować spokój. Cieszę się po cichutku wink
            Wysyłam do Was kochane staraczki mnóstwo dobrej energii, i fluidków smile
        • furtaszek Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 19:24
          carolajna86 serdecznie życzę Ci aby się udało smile
          Ja już byłam zrezygnowana, mam dwoje starszych dzieci i podjęłam z mężem decyzję że chcemy mieć jeszcze jedno dzieciątko. Całe to czekanie i kolejne rozczarowania, to niesamowicie trudne. Test zrobiłam żeby udowodnić mężowi, że nie jestem w ciąży smile stan mój psychofizyczny zapowiadał @ ale byłam rozdrażniona, chyba tym że za chwilę czeka mnie kolejne rozczarowanie, ponadto mam sesję i kolejne stresujące egzaminy, myślę sobie kumulacja, stąd to rozdrażnienie. Zrobiłam więc test, gdy zajrzałam nic nie było oprócz jednej kreski, ale chyba przed czasem spojrzałam. Potem po śniadaniu, gdy M wyszedł do pracy poszłam do łazienki aby ten test wyrzucić. I szok! Zdumiona jeszcze wyszłam na schody, wołając męża by potwierdził to co widzę, bo naprawdę nie dowierzałam. I potwierdził. A ja już zapisałam go na badanie nasienia a siebie na monitoring na kolejny miesiąc wink Będę chyba odwoływała po kolejnej becie, mam nadzieję.

Życzę Ci powodzenia smile Jeśli chcesz i trudno Ci wytrzymać to testuj smile Mnie wcześniejsze testowanie rozczarowało w 1 cs więc potem czekałam na termin @. Wolałam uniknąć rozczarowań.
          W ogóle to sobie pomyślałam że ten miesiąc jest jakiś dziwny. Używałam testów owulacyjnych do potwierdzania dni płodnych, zazwyczaj wskazywały wszystko jak należy do tego miesiąca. W tym miesiącu wskazały tylko 1 raz na dzień płodny w dodatku w czasie owulacji. Jeden dzień. Myślałam, że ten cykl będzie u mnie bezowulacyjny, dlatego wpadłam na pomysł z monitoringiem. A tu taka niespodzianka. Wszystko "na odwrót".

Pozdrawiam smile
          • carolajna86 Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 20:30
            fartuszek fajnie jest przeczytać taką pozytywną historię smile masz już dzieciaczki więc było pewne że prędzej czy poźniej się uda smile
            No u mnie nie jest tak różowo... mam już 29 lat (na dobra za 2 miesiące wink) i staramy się o pierwsze dziecko. Mam problemy z podwyższoną prolaktyną, do tego niedowagę i jestem chodzącym stresem. Dni bywają lepsze jak dzisiaj i bardzo złe jak we wtorek czy środę. Staram się nie dołować, nie myśleć za dużo. Ale się nie da. Testy owulacyjne robie, choć nie wiem czy faktycznie mam owulację. Staram się mieć nadzieję że może w tym cyklu... ale cóż, organizm mówi że się @ zbliża. Ból brzucha, wzdęcia, ból piersi. Nie wygląda to dobrze... ale cóż czekam smile
            życzę zdrówka smile i chwal się betą we wtorek smile
            • dziubasekk Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 06.02.15, 22:29
              Piękna beta, na pewno będzie wszystko ok smile

Carolajna, zacznij mierzyć temperaturę. Testy Ci nic nie powiedzą i stracisz niepotrzebnie czas. Przy podwyższonej prolaktynie może nie dojść do owulacji,a testy pokazują tylko pik LH. Pozytywny test nie daje 100% pewności, że owulacja była.
              • annika23 carolajna:) 07.02.15, 08:13
                Carolajna, ja też się podpisuję pod słowami dziubaska, mierzenie temperatury i obserwacja śluzu daje na serio b.dużo. Po 3 -4 m-cach obserwacji będziesz wiedziała co i jak. Trzeba to robić systematycznie, codziennie rano o tej samej porze, po uprzednim co najmniej 4 godzinnym spoczynku. Nie można nawet wstać do toalety. Ja mierzyłam temp. w ustach zwykłym termometrem rtęciowym, te elektroniczne zawsze były jakieś niemiarodajne(ale może mi się trafiły kiepskie egzemplarze). Dzięki temu już w niecały tydzień po zapłodnieniu wiedziałam, że chyba ktoś zamieszkał pod moim sercemsmile
                Bank wiedzy na ten temat znajdziesz tutaj: forum.gazeta.pl/forum/f,14906,Naturalne_Planowanie_Rodziny.html
                • dziubasekk Re: carolajna:) 07.02.15, 08:54
                  A ja polecam taki termometr. Pomógł w obserwacjach przy dwójce dzieci. Prawda jest taka, zresztą po dłuższej obserwacji sama zobaczysz, że z tym wstawaniem do toalety nie do końca tak jest. Tym razem musiałam wstawać do dziecka, więc różnie było z pomiarami. Ale dla pewności mierzyłam przed wstaniem z łóżka i po powrocie. Różnica temperatur była nieznaczna wink
                  • dziubasekk termometr ;) 07.02.15, 08:54
                    zapomniałam link wrzucić wink
                    www.aleleki.pl/produkt/4256-termometr-owulacyjny-elektroniczny-microlife-mt-16c2.html
                • carolajna86 Re: carolajna:) 07.02.15, 10:28
                  dziubasekk i annika wiem że trzeba mierzyć temp. ale nie wiem czy u mnie takie coś zadziała. Cierpię na bezsenność, chodzę po nocy po domu, oglądam tv, czytam, pracuje. Spie 4-5 h więc chyba to nie dla mnie. Śluz niby obserwuje ale ja nie mam śluzu płodnego a przynajmniej nie zaobserwowałam u siebie takiego zjawiska. Czytałam o tych komputerach cyklu. Moja koleżanka zaszła w ciażę od strzała przy tym. Sam nie wiem. Na razie czekam na @ objawy pms prawie ustąpiły. co mnie dziwi bo dzisiaj mam 28dc przy cyklach 29-30. Piersi mięknie, jedynie sutki lekko powiększone. Boli mnie tylko podbrzusze i tyle. Jakoś tak dziwnie
                  • dziubasekk Re: carolajna:) 09.02.15, 13:11
                    Ale komputery cyklu muszą na czymś bazować. I przeważnie jest to temperatura. Więc płacisz tylko za to, że nie musisz sama wykonywać analizy. Ja bym spróbowała z tym mierzeniem. Najwyżej nie wyjdzie. Wydaje mi się, że 4-5 godz snu wystarczy. A najlepiej by było gdybyś w okolicy przewidywanej owulacji wybrała się do gina, niech sprawdzi czy jest pęcherzyk. Powiedz mu o wszystkim i zapytaj co warto zbadać.
              • adzi20 Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 09.02.15, 18:54
                Robilam test w piatek... Jedna kreska ciemna fioletowa a druga jasna fioletowa. Nie rozumiem o co chodzi. Moze ktoras z was bedzie wiedziala.
                • lidek0 Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 11.02.15, 18:23
                  ale jaki test: owulacyjny /swoją drogą one owulacji nie pokazują/ czy ciążowy /można zrobić betę/
      • lidek0 Re: Odczytanie testu po wyznaczonym czasie 07.02.15, 12:57
        skoro w 1 ciąży miałaś plamienia oznacz jeszcze przy okazji bety progesteron

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka