Dodaj do ulubionych

testy sikańce

01.12.15, 21:55
Hej,

Wiadomo, że zaleca się wykonywanie takich testów w dniu spodziewanej @... Jednak myślę, że niewiele z nas ma cierpliwość czekać do tego terminu... wink Na niektórych jest informacja, że wykrywa ciążę po 6 dniach od zapłodnienia. To tylko "chwyt"? Betę (bardziej wiarygodną!) zaleca się robić dopiero po 8DPO. Co myślicie?
Obserwuj wątek
    • kiddy Re: testy sikańce 04.12.15, 14:50
      Chwyt. Do zagnieżdżenia zarodka dochodzi między 6 a 12 dniem od owulacji, więc bardzo mało prawdopodobne jest, że tego" 6 dnia od zapłodnienia" będzie tak super zagnieżdżony, że wytworzy tyle bety, żeby wykrył ją test z moczu. Gdyby mi bardzo zależało na wczesnym wykryciu ciąży (co znakomicie rozumiem), to robiłabym betę, ale też nie wcześniej niż tydzień przed okresem (przy czym ja mam długie cykle, po 30-32 dni), bo bardzo trudno jest określić dokładną datę owulacji i zapłodnienia.
    • lidek0 Re: testy sikańce 04.12.15, 20:12
      Beat z krwi jest dużo czulsza od tych sikany a obietnice wyniku 6 dni po zapłodnieniu najczęściej są mrzonkami bo często nie doszło jeszcze do implantacji zarodka czyli nie rozpoczął się moment wytwarzania hormonu ciążowego. A betę zaleca się robić 10 dni po ale owulacji a nie zapłodnieniu, choć często na jedno wychodzi.
      • dori_s30 Re: testy sikańce 07.12.15, 10:31
        Mi test ciążowy wyszedł dopiero w dniu spodziewanej miesiączki,wtedy też zrobiłam betę i wyszła 66. Wcześniej druga kreska na teście pojawiała się po paru godzinach. Zrobiłam chyba z 10 sikańców...wink
        • kamilla7712 Re: testy sikańce 07.12.15, 12:07
          Czesc dziewczyny pomozcie ja dzis jestem 10dni po transferze.zrobilam sikanca i tylko 1 kreska.zalamka.test prawidlowo mam robic w piatek a dzis to poniedzialek.mialam nadety brzuch i piersi tkliwe ale juz od 3dni nic.jak reka odjal.brzuch normalny i cycki tez nic juz nie mam zadnych objawow.progesteron biore od poltorej tyg 400mg dziennie.jak mam to interpretowac??test dzis negatywny.!!!!help!!!!!
          • edzia16051983 Re: testy sikańce 07.12.15, 12:48
            Poczekaj do piątku 10dzien za wcześnie
            • kamilla7712 Re: testy sikańce 07.12.15, 13:35
              Bardzo dzieki!!!ale czytalam ze niektorym wychodzily juz w 8dni lub 9dni po transferze.a u mnie juz objawow brak i po drugiej kresce nawet bladego sladu nie ma???!!!! Zalamka.
              • channah111 Re: testy sikańce 07.12.15, 16:55
                Kamilla wszystko zalezy od sytuacji i testu. Za pierwszym razem blada krecha 10dpt przy becie ok 300 (podana blastka) za drugim razem cien cienia juz w 7dpt 3 dniowego a w 9 juz konkretna krecha (beta z tego dnia 60). Najlepiej idz na bete.
                • kamilla7712 Re: testy sikańce 07.12.15, 17:19
                  Nie mam mozliwosci zrobic bety bo za granica niw robia niestety zostaly mi tylko sikance a dzis nie wyszedl a mam 10 dni po transferze dzis i sie bardzo martwie...
                  • channah111 Re: testy sikańce 07.12.15, 17:31
                    A kiedy masz robi test? Wg kliniki?
                    • kamilla7712 Re: testy sikańce 08.12.15, 08:13
                      Wg kliniki 11grudnia juz tuz tuz a unie wczoraj ta tylko jedna kreska i objawy juz poszly w zapomnienie...czy ktoras z was tak miala ze po.7dniach po transferze objawy odeszly?????
                  • lidek0 Re: testy sikańce 07.12.15, 18:50
                    Czytałam, że za granicą robią, mało to popularne, ale dostępne. Odczekaj jeszcze ze 3 dni i powtórz test.
                    • kamilla7712 Re: testy sikańce 08.12.15, 13:59
                      NO NIE a dzis tj11dni po transferze i z rana jakies plamki od krwi na wkladce!!! Teraz???to ok???czy to juz okres i end? ??Dziewczyny jak to jest????
                      • lidek0 Re: testy sikańce 08.12.15, 20:21
                        Trudno nam ocenić, najlepiej byłoby gdyby zobaczył Cię lekarz, sprawdził właśnie betę i ewentualnie progesteron, ale hormony pewnie miałaś wszystkie badane.
                        • kamilla7712 Re: testy sikańce 09.12.15, 08:11
                          Tak mialam. Objawow juz nie mam zadnych od soboty.ale od wczoraj mam goraczke 37st.No nie plamie duzo ale nie wiem czy to sie nie rozwinie z tego ..@..
                          • agaszz76 Re: testy sikańce 09.12.15, 10:47
                            Kamila głowa do góry. Ja wczoraj miałam dostać @, zrobiłam test i wyszedł negatywny. Dzisiaj dzień po , mimo że nawet nie porannego moczu wyszły dwie piękne krechy. smile
                          • lidek0 Re: testy sikańce 09.12.15, 18:49
                            37 to nie gorączka, spokojnie, a nie myślałaś o wizycie u lekarza, może suplementacja progesteronem potrzebna /warto było by sprawdzić jego poziom/
                            • channah111 Re: testy sikańce 11.12.15, 20:35
                              Kamila i jak? Testowałaś?
                              • kamilla7712 Re: testy sikańce 12.12.15, 13:15
                                Nie udalo sie. @ dostalam juz 2dni przed testowaniem. ..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka