Dodaj do ulubionych

Boję się!!!!!!!!!

21.12.04, 08:56
Witajcie dziwczynki! Otóz spodziewana wczoraj @ nie przyszla. Radośc miesza
się ze strachem...Dzisiaj jest 29 dc , ranio zrobiłam teścik...wyszła blada
rózowa kreseczka...Jest to cud dla mnie, że teraz w ten magiczny czas
spotkala mnie taka niespodzianka........Najbardziej boję się tego,że lekarze
maja teraz urlopy i jakby co...( odpukac, w marcu miałam poronienie) to nie
będe miała dobrej opieki medycznej. Powiedzcie proszę , co mam
robic...czekać...i zrobić jutro teścik..czy od razu iśc dzisiaj do lekarza po
duphaston albo na betę...PLISSSSSSS, NAPISZCIE COŚ DZIEWCZYNKI!!!
Obserwuj wątek
    • kura17 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 09:08
      gratuluje smile i dobrze rozumiem - na poczatku czerwca przezywalam to samo
      (poronienie mialam w pazdzierniku zeszlego roku)...
      ... a teraz nie moge sie juz doczekac konca lutego, aby przywitac dziecko "po
      naszej stronie" smile na razie kopie i rozpycha sie...

mysle, ze bete powinnas zrobic (w odstepie 48 godzin) sama i umowic sie na
      wizyte po swietach. teraz lekarz za duzo nie zobaczy. nie wiem, jaka byla
      przyczyna Twojego poronienia, jesli nie stwierdzono zadnych kloptow zdrowotnych
      czy hormonalnych, nie martwilabym sie na Twoim miejscu - u mnie bylo tak samo i
      lekarz nie podjal zadnych specjalnych krokow, oprocz troche czestszych wizyt na
      poczatku i szczegolowych badan hormonalnych przy pierwszej wizycie (jakis 5-6
      tydzien). jesli uda Ci sie umowic przed sietami - idz, ale jesli nie, nie
      panikuj, zrelaksuj sie i ciesz swoim malenkim szczesciem smile
      powodzenia!
      • pea_74 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 09:36
        zrob koniecznie bete dzisiaj i w czwartek! a po swietach umow sie z ginem!
        trzymam kciuki!
    • monia.ms Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 09:52
      Ja myślę, że powinnaś zrobić badanie krwi, no i cieszyć się swoim szczęściem,
      spokojnie czekać na wizytę u lekarza, no i brać duphaston, gratuluję i trzymam
      kciuki.
      • izu7 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 10:15
        Dziewczynki kochane...dzięki za odpowiedzi...zaraz lece na betę...duphaston mam
        z poprzedniego razu...tylko ile razy dziennie go brać???????? Dzisiaj zadzwonię
        do gina w tej sprawie bo iśc nie mam po co, za wcześnie, boje sie brać
        cokolwiek na własna rekę, więc mam nadzieję,że udzieli mi porady...Chyba, ze na
        te dni świąteczne wypisze mi nowa receptę na Duphaston....Odezwę się
        później...PAAA...Trzymajcie kciuki.....
        • samanta25 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 11:02
          Gratuluję i życzę wysokiej bety smile)

czekam na cud 35 cykl
          www2.fertilityfriend.com/home/samanta
    • mola16 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 11:48
      Jestem w podobnej sytuacji, wczoraj po południu zrobiłam tescik w 27dc. Nie
      wiem co mi odbiło, że w ogóle go kupiłam. Pewnie pod wpływem jakiś emocji.
      Wyszła blada druga kreseczka. Jeśli nie dostane do jutra @ to w czwartek zrobie
      ponownie teścik ale już z porannego sikanka.
      Trzymam kciuki za Ciebie. Idź na bete i pisz szybciutko jakie wyniki.
      • izu7 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 14:30
        Dziewczynki kochane!!! Byłam w prywatnym laboratorium i Pani powiedziała mi, ze
        mam czekac, ze to jeszcze za wczesnie i nic nie wyjdzie...Poza tym nie robią w
        naszym mieście nigdzie bety!!!!!!!!!!! Oni robią też testy, ale to nie są na
        wykrywanie bety,ale podobno jakieś bardzo czułe z moczu lub krwi...mam przyjśc
        w przysżłym tygodniu.Niewiem co robić.... Zadzwonię dzisiaj do lekarza...może
        on mi powie gdzie robią betę i wogóle...czy mam brać duphston...Czy Wy też tak
        myslicie, ze mam czekać? Oczywiście kupie test z moczu i zrobię jutro
        rano...zobaczę, czy kreseczka jest mocniejsza...
        • mola16 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 14:43
          Najlepiej powtórz tescik i koniecznie Qick View-on jest najlepszy. A z
          wykonaniem badania na betę mam podobny problem co ty.
          • izu7 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 15:43
            Dziewczynki!!!! Dzwoniłam do mojego gina...Pytał sie , co kombinuję z tą
            betą ....kazał zrobić test dopiero za tydzień!!!! a przyjść za 3 tygodnie do
            kontroli ( po 10-tym stycznia)...pytałam tez o duphaston....mam brac folik i
            duphaston( zostało mi z poprzedniego razu) 1 tabletke rano i 1 wieczorem.
            Ogólnie był nieprzyjemny...wiem, miał pacjentkę w gabinecie.... i tak poświęcił
            mi swoje cenne 3 minuty i 24 s. ( dzwoniłam z komórki), odpowiedział na
            wszystkie pytania....
            Oczywiście zrobie jutro test sikany i chyba z nerwów to będe robic je
            codziennie!!! Co wy o tym myslicie????
            • ola198007 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 16:07
              serdecznie gratuluje! napewno wszystk bedzie dobrze! trzyma kciuki i pozdrawiam!
              • j.zab Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 20:07
                Hej bierz duphason i nie stresuj się zbytnio, bete możesz zrobić sobie jeszcze
                przed świętami dla własnej pewności ! Wszystko będzie dobrze tylko oszczędź
                sobie stresu, świątecznych porządków a za to dużo wypoczywaj bo to b.ważne a
                zobaczysz że z dzidzią wszystko będzie dobrze!
                a propo jakie masz objawy ciążowe - pytam z ciekawości bo sama jestem w 30 dc i
                próbuje u siebie na siłe doszukiwać się objawów których nie ma!

Pozdrawiam Jusi
                • izu7 Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 21:47
                  Hej!!! Jeśli chodzi o objawy to nie ma ich zbyt wiele. Piersi nie bolą, za to
                  brzuch potwornie...no i podstawowy objaw , nie ma @, reszta bez
                  zmian....aaaaaaaaa no i blada kreseczka na teście...nawet męzowi pokazałam i
                  potwierdził, ze widzi kreseczkę.Tak, oczywiście Duphaston wzięłam, ale starczy
                  mi go do przyszłego poniedziałku. Na szczęście (?)mam koleżankę po tych samych
                  przejściach ( poronienie)i jej również został Duphaston, więc mam nadzieję,
                  sprzeda mi....ale będe musiała jej powiedzieć...
                  Najgorsze jest to, ze nie ma jak wypoczywać w tym przedświątecznym
                  galimatiasie, ale to i tak dobrze, że zbliżają się wolne dni i będe mogła
                  wyluzowac...dla mnie ( jestem przedstawicielem handlowym) to na prawdę da
                  bardzo dużo! U mnie jutro 30 dc. A Ty Jusi jak tam, robiłaś teścik?
                  Pozdrawiam serdecznie....Izka
                  • j.zab Re: Boję się!!!!!!!!! 21.12.04, 22:09
                    Nie ja teściuku nie robiłam jak @ nie przyjdzie to może w Wigilię potestuje
                    sobie smile jakoś nie robię sobie duzych nadzieji w zasadzie to wczoraj się
                    ocknełam..teściu kupił sobie nowy aparat do mierzenia ciśnienia więc i musiał
                    na mnie nowy nabytek przetestować noi wyszło mi jakoś dziwnie niskie te
                    ciśnienie 88/57 normalnie u mnie to 130/90 a teściowa coś wspomniała, że takie
                    ciśnienie to ona miała ale w ciązy.. i wtedy tak mnie jakoś tkneło i zajrzałam
                    do mojego magicznego kajetu a tam 29 dc a @ jak nie było tak nie ma a cykle
                    przeważnie mam krótkie - powiedziałabym, że czasami nawet baardzo krótkie
                    więc zrobiłam sobie już malutką nadzieję, że to może TO.. choć brzuszek zaczyna
                    mnie pobolewać jak na @ a w zasadzie opóźnienie mogę zwalić na przeziębienie,
                    które mnie od prau dniu męczy ale jednak nadzieja gdzieś tam jest w środkusmile
                    U Ciebie sytuacja znacznie lepsza widać jakąś kreseczkę to już prawie pewniak !
                    a ja jeszcze nigdy nie widziałam nawet cienia tej kreseczki II !

Dawaj znać co tam u Ciebie
                    Jusi
                    • izu7 Re: Boję się!!!!!!!!! 22.12.04, 09:23
                      Witajcie dziewczynki! Zapomniałam dodać, ze wczoraj woeczorem kupiłam sobie 5
                      testów ciążowych (!!!). Muasiałybyście widziec minę Pani z apteki(!!!)
                      Ponieważ w moim mieście nigdzie nie mogę zrobic bety musiałam uciec się do
                      takich sposobów. Dzisiaj ponownie blada ( aczkolwiek mocniejsza od wczorajszej)
                      druga kreseczka!!!!!!!!!!!!!!! Pozdrawiam serdecznie!!!
    • lidek0 Re: Boję się!!!!!!!!! 22.12.04, 10:24
      Prócz bety oznacz progesteron
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka