25.02.05, 09:57
od 1dc biore oeparol i chce zaczać również guajazyl bo sluzu wogóle nie mam
wiem ze mozna tak brac ale trzeba duzo pić podczas brania syropu.
Owu mam miedzy 15-19dc to od kiedy mam brac ten syrop i ile ???

Ps. A przy okazji TSH robi sie naczczo ?? moge wypić kawe i badanie zrobić
np. około 13-tej ?? czy rano ??
Obserwuj wątek
    • fasolka33 Re: Guajazyl 25.02.05, 10:06
      gagat100 napisała:

> od 1dc biore oeparol i chce zaczać również guajazyl bo sluzu wogóle nie mam
      > wiem ze mozna tak brac ale trzeba duzo pić podczas brania syropu.
      > Owu mam miedzy 15-19dc to od kiedy mam brac ten syrop i ile ???
      >
      > Ps. A przy okazji TSH robi sie naczczo ?? moge wypić kawe i badanie zrobić
      > np. około 13-tej ?? czy rano ??
      > witaj!
      ja biore guajazyl 3xdziennie łyżke stołową na 3,4dni przed owu i jest poprawa
      bo ze śluzem u mnie licho.
      pozdrawiam fasolka33
    • abneptis Re: Guajazyl 25.02.05, 10:08
      Czesc,

Słyszałam opinie że 3-4 dni przed owu można zaczac brac. Ja tez kupiłam gujazyl
      pierwszy raz(mam nadzieje ze ostatni) i bede cyrklowac przed owu 3-5dni...
      tylko ze ja nie wiem kiedy mam owu. sad a nie chce zostac syropoholiczką.

----------------------------------
      Sprzed Muzeum im. Kornela Makuszyńskiego w Zakopanem zniknęła rzeźba Koziołka
      Matołka. Zostało tylko jedno kopytko...
    • abneptis Re: Guajazyl 25.02.05, 10:10
      Pytanie a oeparol wam nie pomaga? Bo ja tez walcze ze sluzem, zaczełam go lykac
      dopiero w tym cyklu 7 dzień...

----------------------------------
      Sprzed Muzeum im. Kornela Makuszyńskiego w Zakopanem zniknęła rzeźba Koziołka
      Matołka. Zostało tylko jedno kopytko...
      • kruszyna75 Re: Guajazyl 25.02.05, 10:16
        Ja łykałam teraz Oeparol pierwszy cykl (2x2tabletki) i ..... śluzu płodnego mam
        jeszcze mniej niż w poprzednim, kiedy go nie brałam. Nie mam pojęcia od czego
        to zależy, może powinnam dać mu jeszcze szansę w następnym (jeżeli przyjdzie
        wstrętna @) właśnie w połączeniu z guajazylem. Może to da dopiero efekt.
        • sabi35 Re: Guajazyl 25.02.05, 10:58
          Brak albo zanik śluzu ma przyczynę hormonalną, najczęściej związaną z poziomem
          estradiolu (w wyniku czego często nie dochodzi do pełnowartościowej owu). Ani
          Oeparol ani Guajazyl tego śluzu nie stworzą. Oeparol zawiera dużo kwasu Omega3
          i substancji diałających korzystnie na przebieg cyklu u kobiet. Natomiast
          Guajazyl ten śluz rozpuszcza. Ja np. nie zauważyłam żadnego wpływu na śluz,
          albo mam owu i śluz (i wtedy zachodzę najczęściej w ciążę) albo ich nie mam i
          wtedy żaden z obu środków nie pomaga. Guajazyl polecałabym wziąć w trakcie owu,
          kiedy objawy śluzu są już widoczne.
    • magdulka26 Re: Guajazyl 25.02.05, 10:21
      Gagatku nie pij kawy przed badaniem.Idź sobie rano najlpiej .
    • gagat100 dzieki 25.02.05, 10:43
      surprised)
    • sabi35 Re: Guajazyl 25.02.05, 10:53
      To nie musi być Guajazyl, wszystko co zawiera acetylocysteinę (np. ACC akut),
      jedna tabletka musująca dziennie w czasie owu. Do tego dużo pić, bo inaczej nie
      działa. Od tego nie przybywa śluzu, ale śluz się rozrzedza (ja to zażywam na
      kłopoty z zatokami)
    • tola79 Re: Guajazyl 25.02.05, 11:30
      Gagatku, ja robiłam TSH na czczo - tak trzeba. Co do śluzu, to powiem Ci, że ja
      biorę Oeparol drugi cykl i jak na razie rewelacji nie widzę. Zobaczymy... Jeśli
      się nie poprawi, to też przerzucę się na Guajazyl.
      • ewula1 Re: Guajazyl 25.02.05, 13:25
        hmmmm ja pilam tylko 2 tabl dziennie wiesiolka i mialam ładny sluzik...ciekawe
        od czego to zalezy??
        • sonique Re: Guajazyl 25.02.05, 14:11
          Powtorze jeszcze raz to, co napisalam w Twoim pierwszym watku o guajazylu, bo
          moze Ci umknelo:
          • Re: Guajazyl + Oeparol = super sluzik ?
          sonique 09.02.2005 20:26 + odpowiedz

Gagatku, ja tez w nastepnym cyklu bede brala guajazyl. Akurat dzisiaj o tym
          przeczytalam i sama mialam zamiar zapytac o to na forum, ale mnie ubieglas.
          A teraz cytuje:"(...)zaleca przyjmowanie go po 1 lyzce stolowej trzy razy
          dziennie, przez trzy do 4 dni przed terminem stosunku, majacego na celu
          poczecie chlopca. Nie nalezy przymowac go ani dluzej, ani w wiekszej dawce
          (...). Badania opublikowane w fertility and sterility wykazaly, ze
          guajafenyzyna sprzyja zmianie sluzu szyjowego, dzieki czemu staje sie on
          bardziej przyjazny dla plemnikow, i zwieksza plodnosc w ogole."Cytat pochodzi z
          ksiazki "Zaplanuj plec swojego dziecka" L. Shettles i D. Rorvik.
          Pozdrawiam serdeczniesmile

Co do wiesiolka, to bede brala go jeszcze do skonczenia opakowania. U mnie
          rzeczywiscie jest po nim gorzejsad(
          • gagat100 Re: Guajazyl 25.02.05, 14:53
            Mi sie wydaje na 80% ze sluzik zakonczył sie z dniem zamrozenia nadrzerki
            spowodował zabieg suchość szyjki, oeparol 7tab dziennie nic nie zmienił choc
            biore go juz 3 cykl .
            zaczne brać tak :
            1-11dc oeparol 7tab/dz
            11-19 3łyzki gujazylu/dz

sęk w tym ze u mnie owu miedzy 15-19 to skąd mam wiedziec czy biore 4 dni przed
            owu a jak napisała sonique 4 dni przed stosunkiem majacego na celu poczecie
            chlopca a jak dziewczynke ?? mi obojetne ale dlaczego napisane ze na chłopca ??
            wydaje mi sie ze powinno byc napisane od którego dc albo ile dni przed owu a
            nie "przed stosunkiem" poczecia chłopca hhhmmmm

Ps Zaczne brac od 11dc ale jak bedzie skok szybciej to oczywiscie do OWU a nie
            do 19dc surprised)
            • sonique Re: Guajazyl 25.02.05, 18:47
              Gagatek, tym chlopcem sie nie sugerujsmile) To byl cytat z ksiazki jak zaplanowac
              plec swojego dziecka i akurat pochodzil z rozdzialu, w ktorym nalozyly sie te
              dwa problemy. Chec poczecia chlopca i brak sluzuwink
              Stad takie rozumowanie, jak mniemam.

Nie martw sie, u mnie tez sluz zniknal w tym miesiacusad

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka