Dodaj do ulubionych

plodny sluz - pomozcie

17.03.06, 12:05
dziewczyny
mam duzy problem ze sluzem, owulacja wiem ze jest (temperatura to wykazuje)
ale sluzu takiego ladnego plodnego nie mam, okolo owulacji jest tylko taki
baly jak mleko, ale to chyba nie to. biore wiesiolka i guajazyl ale nic nie
pomagaja!
prosze pomozcie, macie jakies sposoby na sluz?
Obserwuj wątek
    • emilia_a Re: plodny sluz - pomozcie 25.03.06, 14:47
      Gdy brałam Castagnus śluz płodny bardzo mi się poprawił i w końcu stał się
      przezroczysty, ale czy to rzeczywiście zasługa Castagnusa - trudno powiedzieć.
      Tu możesz poczytać:
      www.mamo-tato.pl/article_show.php?a_id=20&s_id=1&ss_id=3
    • florencja29 Re: plodny sluz - pomozcie 28.03.06, 13:34
      Ja z kolei pierwszy raz po odstawieniu tabletek po 6 latach bez przerw i tydzień
      od zaprzestania cerazette zaobserwowałam (tak mi się wydaje) śluz płodny (był
      taki jak w opisach - podobny do białka kurzego. A temeratura ma sie nijak do
      tego, bo była wyższa 36,7; następnego dnia ten śluz, a nastepnie spadek
      temperatury 36,4 i tak sie utrzymuje. Czy to mógł być śluz płodny? Może wypowie
      sie ktos kto się zna. Ja dopiero się uczę.
      Przy cerazette nie miałam okresu, w piątek minie 2 tygodnie od kiedy przestałam
      brać, okresu jeszcze nie dostałam, a ten śluz pojawił się tydzień po odstwieniu.
      • maalza Re: plodny sluz - pomozcie 28.03.06, 14:49
        Drofa Florencjo!

Po odstawieniu pigułek Twój organizm wariuje i na razie obserwacja sluzu i
        termperatury moze byc zagmatana, musisz trochę poczekac i cierpliwie
        obserwować. ja jestem juz 3 cykl po pigulach, temperatury sa w miare czytelne,
        ale z tym sluzem to kiepsko jest - bardzo wodnisty i skapy, pojawia sie 2-3
        razy w okresie płodnym z przerwami, gdybym nie mierzyła temperatury byłabym
        cała głupia. Zastanawiam sie, czy olejek z wiesiolka mi może pomóc, ale jak
        widze nie zawsze dziala:(
        Skoro mialas sluz plodny, ale bez utrzymującego sie skoku temperatury to
        owulacji nie bylo, więc pewnie jestes jeszcze przed skokiem.
        • florencja29 Re: plodny sluz - pomozcie 28.03.06, 20:46
          Szkoda, bo cieszyłam się, że miałam owulację :( Bo tak sobie pomyślałam, że
          jeśli mam owulację to znaczy, że organizm nie zapomniał i jeszcze to jakoś
          wszystko działa. A bolący jajnik nie mógł świadczyć o tym, ze jednak to była
          owulacja? Bolał mnie tak jak kiedys jeszcze przed tabletkami.
          • emilia_a Re: plodny sluz - pomozcie 29.03.06, 09:47
            Jajniki mogą boleć też, gdy owulacja się szykuje. Wszystko ok, spokojnie
            poczekaj na obrazek całego cyklu. Powodzenia:))
            • florencja29 Re: plodny sluz - pomozcie 29.03.06, 10:09
              Dzieki emila_a, będę czekać cierpliwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka