Dodaj do ulubionych

udało się dwie II były!!

07.03.05, 07:50
dziewczyny udało sie i w końcu zobaczylam upragnione II kreski nareszcie!! a
więc w piątek 15 dc pojawiły się ; jednak trzeba byc dobrej myślismile mam
nadzieję, że maleństwo juz tam sobie wygodnie siedzi, a kiedy moga wystapić
pierwsze oznaki , że bede wiedziała że to na pewno już??
Obserwuj wątek
    • annabal Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 08:42
      Trzymam za ciebie kciuki, jak pamiętasz ja dwie kreski na testach owu miałam w
      sobotę i w niedzielę - więc byłam pełna nadzieji że może tym razem sie uda -
      przyczytałam ze juz po 6 dniach od zapłodnienia może wyjść test ciążowy - więc
      nie wytrzymałam i wczoraj zrobiłam ( chociaż @ mam mieć dopiero w piatek albo w
      sobotę) - niestety na tym teście znów tylko jedna kreska - już się podłamałam -
      myslę że gdyby się udało to juz coś powinno byc widać (6 dni juz upłyneło od
      dnia kiedy miałam owu )smutno mi ale tobie kibicuje. Pozdrawiam crying(((
      • goko1 Re: annabal za wcześnie 07.03.05, 10:59
        Witaj! masz widzę ten sam problem co ja, tyle, że ja wytrzymałam do 10 dpo (tez
        negatywny), Ewa pisze, że za wcześnie, co niektórym test pozytywny wychodzi
        dopiero w 14-15 dpo , albo i dalej. Wiesz czytając wszelkie ksiązki (jak i
        instrukcje testów ciązowych) najlepiej robić test w dniu spodziewanej @ (wiem,
        wiem, że trudno doczekać tego terminu). Podobno tylko u 10% wychodzi do 10 dpo.
        Miejmy nadzieję, że my jesteśmy jednak tą wiekszością. Biorąc wszystko pod
        uwagę, trzeba by doliczyć 5-10 dni na zagnieżdzenie się zarodka, to chyba w 6
        dpo nie ma szans na pozytywny test ciążowy. Chyba nie ma tutaj na forum takiego
        przypadku, gdzie wyszedby w 6 dniu. Dla pocieszenia tak jak Ewa radze poczytaj
        listę zaciążonych smile sa tam opisane przypadki w którym dniu pojawiły sie te
        oczekiwane dwie krechy i trzymaj kciuki i za siebie i za mnie i za wszystkie
        tutaj kobitki. Ja tez będę trzymać. POWODZENIA!!
    • izutek Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 09:15
      Aga GRATULUJE!!! Czy ja sie myle, czy to byl Twoj pierwszy cykl staran???
      Sczesciara z Ciebie! Dbaj teraz o siebie i fasoleczke! smile
      • goko1 Re: izutek za szybko gratulujesz 07.03.05, 10:04
        Izutek, ona na razie miała II na teście owu (trafiła w owulację). Życzę
        powodzenia
    • ewula1 Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 10:04
      aga, czy ja dobrze rozumiem? 15dc zrobilas test ciazowy i wyszly ci II kreski?
      To ktorego dc mialas owulacje???
      • agabilinska2 Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 10:45
        dziewczynki kochane zrobiłam test owu.. i wyszły mi dwie kreski... pisalam Wam,
        że mi nic nie wychodzi i w końcu w piatek po 18 zrobiłam ten test i
        wyszło/15dc/ !!! test ciążowy kupiłam drugi bo ten od ewy zdążyłam
        wykorzystać... i oczywiści z mężulkiem przytulanko na maksa, wiecie co ja się
        juz nie moge doczekać najchętniej juz bym ten test ciążowy zrobiła tyle tylko
        że nie wiem czy warto bo tam jest napisane że 50% ciąż ulega naturalnemu
        poronieniu wię c nie wiem czy chcialabym wiedzieć że jestem żeby się okazało
        potem że jednak nie... zobaczymy ale trzymam za Was kciuki również; powiem że
        troche zgłupiałam wczoraj kupiłam sobie książkę "Moje dziecko"... może za
        wcześnie ale jakos mnie to optymisztycznie nastarja,... powiedzcie po ilu
        dniach powinny byc jakies objawy....
    • agabilinska2 Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 10:54
      dziewczyny niepokoi mnie tylko jeden fakt jeszcze w przeddzień owu miałam
      temperaturke 36,1 w dzień owu 36,6 potem 36,1 a dzisiaj znowu 36,8 co jest?
      • goko1 Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 11:16
        Witaj! gratuluje tych upragnionych dwóch kreseczek i życze kolejnych już na
        innym teście (ciążowym). Już się bałam, że Ci tych testów owu zabraknie,
        pamiętam jak pytałaś, czy aby dwa razy dziennie nie testować. Widzisz trzeba
        czasami troche poczekać i będzie dobrze. Poza tym co do temperatury mi skoczyła
        po owu tylko o 0,1 (jedną dziesiątą, potem spadła przez dwa dni i dopiero potem
        był duży skok. Czy korzystasz z tego spaniałaego programu
        www.fertilityfriend.com jeżeli nie polecam (mi poleciła go
        Ewa.Analityk1), świetnie wszystko Ci pokaże 9owulację, spodziewana miesiączkę i
        tp. Pozdrawiam i Powodzenia
        • goko1 Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 11:20
          a jeszcze jedno pamietaj, że dwie kreseczki na teście owu oznaczają, że ...
          (zreszta jest to w instrukcji ..."TEST POZYTYWNY Jest skok LH – Pojawiają się
          dwie kreski kontrolna i testowa. Kreska testowa jest taka sama jak kontrolna
          lub ciemniejsza (czasami różnica jest bardzo niewielka w nasyceniu, np. kreska
          testowa jest leciutko jaśniejsza od kontrolnej wtedy również przyjmujemy, że
          wynik testu jest pozytywny). Zaczęła się faza owulacyjna, nie trzeba wykonywać
          więcej testów. Należy rozpocząć starania po upłynięciu 12 godzin. Owulacja
          nastąpi za około 24-36 godzin"
          Mam nadzieję, że Ewa nie obrazi się na mnie za przytoczenie fragmentu jej
          instrukcji.
          Trzymam kciuki smile
          • agabilinska2 Re: udało się dwie II były!! 07.03.05, 11:53
            dziekuję ci bardzo za odpowiedx i mam nadzieję że jak zrobię teścik ciążowy to
            zobaczę te dwie kreseczki, ciągle mnie boli ten lewy jajnik czemu ? nie mam
            zielonego pojęcia!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka